Oldtrafford.dk Anbefaler: En tur til ‘Spaniens mest likeable klub’

Manchester United møder torsdag spanske Real Sociedad, som på grund af nogle sympatiske værdier er meget populære på den iberiske halvø.

Fodboldkendere er selvfølgelig bekendte med David Silva og Adnan Januzaj, som begge spiller for Real Sociedad, og Xabi Alonso – der er træner for klubbens B-hold – vækker også genklang i fodboldkredse. Men hvad ved vi ellers om morgendagens modstander i Europa League?

Vi har fundet tre artikler, der kan gøre Jer brugere lidt klogere på klubben, som blandt andet er kendt for stolte traditioner omkring klubbens akademi, ligesom rivaliseringen med den største rival Athletic Club Bilabo,er kendt for varme følelser klubberne imellem.

Indtil 1989 havde klubben en politik om udelukkende at købe baskiske spillere, men det blev ændret med indkøbet af en Liverpool-spiller, hvilket i starten skabte spændinger. Journalisten Alex Clapham fortæller om klubbens rejse til en af de mest sympatiske klubber i Spanien.
“Inside Real Sociedad, a football club shaped by its academy,” Alex Clapham, The Guardian. (artiklen er på engelsk)

Siden indkøbet af John Aldrige fra Liverpool er andre udenlandske spiller kommet til og har fået succes. En af de seneste er Martin Ødegaard, der nu spiller i Arsenal, og han blev, sammen med andre unge spillere, der primært kom fra klubbens akademi symbolet på den begejstring, der var omkring holdet i sidste sæson.
“REAL SOCIEDAD: THE PEOPLE’S CHAMPION,” Euan McTear, Copa90.com (artiklen er på engelsk)

Der er regioner i Spanien som i flere årtier har haft et ønske om selvstændighed – Catalonien er det mest kendte eksempel – men også i Baskerlandet, hvor Real Sociedad hører til eksisterer der en stærk selvfølgelse. Det er noget, der kommer til udtryk i lokalopgøret mellem Real Sociedad og Athletic Bilbao, hvor fansene kommer, ikke så meget for rivaliseringen men for dyrke den fælles baskiske identitet.
Det er noget TV2 Sportens Morten Glinvad skrev en artikel om i slutningen af december.
En mere usædvanlig afsked med et spansk fodboldår er svær at forestille sig,” Morten Glinvad, TV2 Sporten. 

 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Podcast: WBA-remis, La Real-møde og ejerforhold

Næste artikel

Optakt: Januzaj-gensyn og italienske rammer i første Europa League-opgør

ANNONCE