Optakt: Leicester City – Manchester United

United skal søndag forsøge at hente alle tre point, når mestrene venter på King Power Stadium.

Det så meget opløftende ud, da Manchester United tilbage i midten af januar gik ind til kampen mod Liverpool som store favoritter. Det var blevet til lutter sejre i et tætpakket juleprogram, og United stod noteret for flotte ni sejre på stribe i alle turneringer.

Siden den kamp er der kommet en del malurt i bægeret, for med kun én sejr i de seneste fem kampe er United nu igen pressede. Godt nok er holdet stadig med i alle mulige turneringer i denne sæson, men top-fire i Premier League rykker længere og længere væk, når man ikke formår at udnytte de muligheder, der opstår.

Når jeg taler om muligheder i Premier League, er det selvfølgelig på grund af seneste spillerunde. Her havde holdet alle muligheder for at lukke hullet til topplaceringerne, da både Chelsea, Tottenham, Arsenal og Liverpool satte point til dagen før Uniteds kamp mod Hull City på hjemmebane. Med en sejr havde United blot været tre point fra andenpladsen i den tætte topkamp, men igen formåede de ikke at slå til, da det gjaldt.

En yderst uinspirerende 0-0-kamp satte sindende i kog, og jeg tror de fleste sad og bandede over, hvor lidt gnist og vilje spillerne gik ind til den kamp med. Jeg håber, Mourinho har givet spillerne en opsang efter den fadæse, og at vi søndag får en helt anden indstilling at se, når mestrene venter.

Se også: United skuffede imod Hull

Da jeg skrev optakten til hjemmekampen mod Leicester City tilbage i slutningen af september, fokuserede jeg meget på, at man aldrig skulle undervurdere et mesterhold, selvom resultaterne ikke var gået deres vej. Jeg forventede dengang ikke, at Leicester ville være en del af topfeltet på nuværende tidspunkt, men jeg havde dog troet, at de havde haft en bedre placering end nummer 16 med blot to point ned til nedrykningsstregen.

Ikke meget har fungeret for Claudio Ranieri og Leicester City i denne sæson, og det er langt fra utænkeligt, at de laver en ”Herfølge” og rykker direkte ned året efter mesterskabet.

Sidste år spillede holdet ikke altid attraktiv fodbold, men med fightervilje og en fænomenal omstillingsmaskine gjorde de alligevel arbejdet færdig i sidste ende. Omstillingsmaskinen har slet ikke tromlet derudaf på samme måde i denne sæson, og så ser det bare ud til, at mange af modstanderholdende giver lidt ekstra, når det er de forsvarende mestre, der står på den modsatte banehalvdel. Derudover mangler holdet N’Golo Kante, som netop nu er i gang med at vinde sit andet mesterskab på to år med Chelsea.

Leicester går ind til dette opgør uden sejr i fire opgør. Det er blevet til nederlag mod Chelsea, Southampton og Burnley, mens holdet skuffede fælt ved kun at få uafgjort mod Derby i FA Cuppen. Harmonien i truppen er bestemt heller ikke perfekt netop nu. Tidligere på ugen var Ulloa ude og kritisere Ranieri offentligt, og siden har han nægtet at spille for Leicester City igen. Det hele minder lidt om Payet-sagen, og når sådan noget opstår, vil det helt naturligt gå ud over stemningen i truppen og spillet på banen.

Det modsatte opgør endte med en overbevisende 4-1-sejr til Manchester United. Her førte United 4-0 ved pausen efter en fornem indsats, og det formåede Leicester aldrig at rejse sig fra. Selvom Demarai Gray reducerede i anden halvleg, så var det langt fra nok.

Jeg tror ikke, vi skal forvente noget festfyrværkeri på søndag, men mindre kan bestemt også gøre det. Lige nu handler det om at skrabe point sammen i Premier League, hvis United ikke skal vinde Europa League for at komme i Champions League i næste sæson.

Leicester City er et såret dyr, som momentvis sparker fra sig. Manchester city mærkede det tidligere på sæsonen, hvor Jamie Vardy scorede tre af sine i alt fem mål i denne sæson. Lad os bare satse på, at de gemmer nogle af de sidste krampetrækninger til senere på sæsonen, hvor både Liverpool og Tottenham forsat skal forbi King Power Stadium.

Dato og Tid:

Kampen spilles søndag d. 5/2-2017 klokken 17.00 på King Power Stadium.

Skader og karantæner:

Phil Jones måtte udgå mod Hull. Selvom det blot var et slag på foden, så er han ikke i spil til søndagens kamp. Det oplyste Mourinho fredag aften på et pressemøde.  

Islam Slimani er tilbage efter Africa Cup of Nations, men er endnu ikke klar til at spille, da han døjer lyskeproblemer. Ulloa kommer heller ikke i kamp for Leicester City.

Kampens dommer:

Anthony Taylor er manden med fløjten.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Rojo – Shaw

Herrera – Carrick – Pogba

Mata – Ibrahimovic – Martial

Leicester City:

Schmeichel

Simpson – Huth – Morgan – Fuchs

Mahrez – Ndidi – Drinkwater – Albrighton

Gray – Vardy

Hold øje med:

I sidste sæson havde man hurtigt kunne skrive Vardy og Mahrez her. Vardy stod for 24 mål, mens Mahrez stod for 17 mål og 11 assists, hvilket kastede en pris som årets spiller i Premier League af sig. I år har ingen af dem fungeret, men kvaliteter som deres kan man ikke bare miste på en sæson. Hvis de to pludselig får tur i den igen, kan de stadig komme til at volde United-forsvaret problemer.

Sagt om kampen:

”Det bliver en meget svær kamp for begge mandskaber på søndag. Jeg har stor respekt for deres præstation i sidste sæson, men jeg kender også alt til de problemer, de står overfor nu. Jeg tror, at de igen vil blomstre i den kommende sæson”. – Jose Mourinho

”Machester United forsøger at kæmpe med i titelkampen i år. Vi er opmærksomme på deres placering i ligaen, men vi tror fortsat på, at vi kan præstere godt i en svær kamp”. – Claudio Ranieri

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror ikke, Manchester United kommer til at blæse Leicester ud af banen igen. Der er ingen tvivl om, at de mange kampe har sat sit præg på flere af de bærende spillere, som virker trætte og et stykke fra topniveau. Pogba, Ibrahimovic og flere andre har til tider gået rundt på banen uden gnist og vanlig attitude, og det smitter af på hele holdet. Hvis United igen skal begynde at vinde kampe i Premier League, så bliver de nødt til at rykke sammen i bussen og vise, at de virkelig vil det. Hjernen siger endnu et uafgjort resultat på søndag, men denne gang går jeg med hjertet. Manchester United vinder 2-1 over Leicester City.

Vidste du, at:

  • Manchester United har kun tabt én af de seneste 17 kampe mod Leicester City.
  • Manchester United har ikke tabt i 14 Premier League kampe i streg.
  • Kun Chelsea og Tottenham har lukket færre mål ind end Manchester United.
  • I sidste sæson endte begge opgør 1-1. Siden har United vundet i 2-1 i Community Shield og 4-1 på Old Trafford i Premier League.
  • Både Danny Simpson og Danny Drinkwater er formet på Uniteds ungdomsakademi.

TV:

Kampen vises på TV3+ og DPlay.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Chelsea – Arsenal (Lørdag)
  • Everton – Bournemouth (Lørdag)
  • Hull City – Liverpool (Lørdag)
  • Tottenham – Middlesbrough (Lørdag)
  • Manchester City – Swansea (Søndag)

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

Mourinho: Vindermentaliteten skal genopbygges i truppen

Næste artikel

- En person blokerede for comeback

ANNONCE