Optakt: Liverpool – Manchester United

Manchester United rejser torsdag aften til Merseyside for at møde de bitre lokalrivaler fra Liverpool i den første ottendedelsfinale i Europa League.

Første sten på vejen til et europæisk mirakel er en ikke så lille én endda. Torsdag aften venter nemlig det hadefulde opgør mellem Englands måske største lokalrivaler, når Louis van Gaals tropper rejser de 30 miles vestpå til Anfield Road, hvor Jürgen Klopp og co. venter.

Med søndagens nederlag til West Brom, ser muligheden for Champions League-kvalifikation endelig ud til at være uden for rækkevidde, selvom den seneste tids form ellers har været lovende.

Således skal der lidt af et mirakel til, hvis det alligevel skal lykkes. Sådan et er dog stadig muligt – i hvert fald ad den europæiske vej, hvor man med ‘blot’ fire sejre kan sikre sig klubbens første Europa League-trofæ, der samtidig vil give klubben adgang til næste sæsons Champions League.

Men for at denne ambition overhovedet skal kunne blive til noget, er man altså først nødt til at tage sig af naboerne fra Merseyside, i hvad der bliver det første opgør nogensinde i europæisk sammenhæng mellem de to rivaler.

Det er tredje gang, de to klubber mødes denne sæson. Senest vandt United 1-0 på Anfield, og før det 3-1 på Old Trafford. Ja, faktisk skal vi hele to år tilbage i tiden, siden Liverpool sidst vandt over Manchester-klubben. Siden er det blevet til fire sejre ud af fire mulige til ”de røde djævle”.

Men som fortiden også fortæller os, så kan alt, hvad der hedder logik og umiddelbart styrkeforhold godt smides et godt stykke ud af kabinettet, når det gælder lige præcis dette opgør.

Skal United gøre sig nogle forhåbninger om forløsning i Basel i maj, skal man derfor vise et noget andet niveau mod Klopps kompagnoner, end tilfældet var mod West Brom søndag.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles torsdag 10. marts 2016 kl. 21.05 på Anfield, Liverpool.

Dommer:

Spanske Carlos Velasco Carballo dømmer torsdagens opgør.

Skader og karantæner:

Louis van Gaal kunne på dagens pressemøde afsløre, at både Antonio Valencia og Bastian Schweinsteiger igen træner med førsteholdstruppen – og at førstnævnte er fit nok til at starte på bænken i morgen. Ellers er der ingen nyheder siden søndagens kamp. Juan Mata er fri til at spille, da hans karantæne kun gælder i de hjemlige turneringer. Til gengæld har Jesse Lingard karantæne.

Ud over reserverne Rossiter, Gomez og Stewart, må modstanderne fra Merseyside kun undvære Lucas Leiva og Danny Ings, som begge er langtidsskadede.

Mulige startopstillinger:

Liverpool

Mignolet

Flanagan – Sakho – Lovren – Clyne

Henderson – Can

Lallana – Firmino – Coutinho

Benteke

Manchester United

De Gea

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

Schneiderlin – Herrera

Martial – Mata – Memphis

Rashford

Hold øje med:

Liverpools form har været svingende denne sæson, men på det seneste har formkurven set bedre ud, hvilket i høj grad skyldes én mand. Brasilianske Roberto Firmino har nemlig været i helt forrygende form siden januar. Den driblestærke offensivspiller står noteret for hele syv mål og fire assists i sine seneste 12 kampe, og scorede så sent som i søndagens comeback-sejr, ude mod Crystal Palace.

Sagt om kampen:

”Vi skal vinde. Det gør ingen forskel, at det er en europæisk turnering. United mod Liverpool er altid et stort opgør. Det er historisk, og opgøret er endnu større nu, hvor begge hold kæmper for Champions League-pladsen. (…) Jeg håber at vi vil slå dem for femte gang, men det er mere for fansenes skyld, end det er for min egen.” – Louis van Gaal.

Skribentens bud på kampens udfald:

Min indre jubeloptimist håber, at sejrsstimen fortsætter, og at vi sætter Jürgen Klopp på plads igen, men det taktiske aspekt og Uniteds aktuelle udebaneform in mente må jeg også blot konstatere, at det ikke ligner noget, som kommer til at ske.

Omvendt tror jeg på, at Louis van Gaal sætter sine tropper taktisk godt op, og slipper fra Anfield med æren i behold. Jeg tror derfor på, at kampen ender 1-1 mellem de to rivaler.

Vidste du, at…

  • Den første registrerede kamp mellem de to klubber (United dengang som Newton Heath) fandt sted i april 1894. Her vandt Liverpool 2-0 på Ewood Park i Blackburn.
  • Over årene har de to hold spillet 222 opgør mod hinanden i alle turneringer – blandt andet den gamle Lancashire Section Tournament, som fandt sted under første verdenskrig.
  • Internt fører United regnskabet på alle fronter med 87 sejre mod Liverpools 74. Tæller vi blot fra Premier League og First Division-æraen, hedder regnskabet 79-63 (51) i Uniteds favør.
  • Siden Premier League blev introduceret, har det set endnu værre ud for Liverpool, der har vundet 17 ud af 56 mulige opgør, spillet 31 uafgjort – og tabt 31 kampe til ”de røde djævle”.
  • Sidst, men ikke mindst, fører United også det nyeste regnskab, da man har vundet hele otte ud af de seneste ti opgør.
  • Rekorden for flest vundne i træk over rivalen står Liverpool dog stadig for, da de vandt fem opgør i streg mellem 2000 og 2002 – men med sejr i morgen kan United altså komme op ved siden af Liverpool.

Indbyrdes form:

Liverpool

  • Crystal Palace 1 – 2 Liverpool 
  • Liverpool 3 – 0 Manchester City
  • Liverpool 1 – 1 Manchester City 
  • Liverpool 1 – 0 Augsburg
  • Augsburg 0 – 0 Liverpool

Manchester United

  • West Brom 1 – 0 Manchester United
  • Manchester United 1 – 0 Watford
  • Manchester United 3 – 2 Arsenal
  • Manchester United 5 – 1 FC Midtjylland
  • Shrewsbury 0 – 3 Manchester United

TV:

Kampen vises på 6’eren.

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Forrige artikel

Premier League indfører billetprisloft

Næste artikel

Klopp roser Van Gaal

ANNONCE