Optakt: Manchester City – Manchester United

Skal Jose Mourinho og co. ride videre på den flotte resultatmæssige pointbølge fra den seneste tid, skal meget lykkes her til eftermiddag, når man besøger de larmende og Football Leaks-aktuelle blå naboer.

Ni point. Så stor er forskellen på Manchester United og deres blå konkurrenter fra den anden side af byen, inden de to hold tørner ud mod hinanden her til eftermiddag på Etihad.

Skal du have trøjen med Christian Eriksen #14, Antony #21, Jadon Sancho #25 eller måske en helt anden? Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Hvis vi for et øjeblik glemmer alle sagerne om korruption og brud på Financial Fairplay-reglerne, så er situationen den, at Pep Guardiolas hold ikke længere blot er larmende. De er også begyndt at vinde det hele.

Og skal Mourinho og co. gøre sig nogen forhåbninger om at komme tilbage i den tætte titelkamp igen, må man bare ikke tabe på Etihad.

Heldigvis må dagens United-hold have høstet enorm selvtillid fra den seneste tids resultater, og tager de den mentalitet med til den blå del af byen, kan det blive en spændende affære.

Pep Guardiola har omvendt formået at forbedre den vindermaskine, som sidste år vandt ligaen i suveræn stil foran United. Således har man vundet de seneste fem kampe i alle turneringer, endda med en målscorer på 23-1.

Spillet går hurtigt, chancerne er mange, og på papiret er det derfor til at forstå, hvorfor United bliver udråbt som underdogs til opgøret. Men som vi så i midtugen – for ikke at tale om det samme opgør i sidste sæson – så har United evnen og troen til at vende kampe og ændre resultater.

Lad os håbe, at det samme vil gøre sig gældende her til eftermiddag.

LÆS OGSÅ: OT.dk-anbefaler: Derby-kampens betydning for Rashford

Dato, tid og sted

Kampen sparkes i gang i dag, søndag den 11. november 2018, kl. 17.30 på Etihad Stadium.

Kampens dommer

Anthony Tailor passer fløjten til søndagens opgør.

Skader og karantæner

Alexis Sanchez og Paul Pogba er begge meldt tvivlsomme, efter de har pådraget sig knubs efter midtugens vigtige kamp mod Juventus. Især Pogba er usikker, efter han ikke blev spottet til fredagens træning. Romelu Lukaku ligner til gengæld en mand, der er på vej tilbage fra den skade, som holdt ham ude af onsdagens kamp. Antonio Valencia og Diogo Dalot er dog ikke lige så sikre, og begge vil derfor formentlig misse opgøret.

Manchester City er lidt heldigere på skadesfronten. Således er det fra stammen af holdet kun Kevin de Bruyne, som er ude i en måned endnu, man må undvære, mens Claudio Bravo og Eliaquim Mangala heller ikke bliver klar.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Young – Smalling – Lindelöf – Shaw

Matic – Fellaini – Herrera

Lingard – Alexis – Martial

Manchester City

Ederson

Walker – Stones – Laporte – Mendy

B. Silva – Fernandinho – D. Silva

Mahrez – Aguero – Sterling

Hold øje med

Manden som er hovedansvarlig for alle Manchester United-fans største traume fra 2012, da han scorede i 93’tyvende minut mod QPR, Sergio Agüero, er evigt farlig. Argentineren scorede sit Premier League-mål nummer 150 i seneste weekend, og mod United har han desværre også for vane at score. I de seneste ni kampe mod ”de røde djævle” har Agüero således scoret otte kasser.

Sagt om kampen:

”Når det er derby-dag, taler min bror ikke! Han går bare og tænker på kampen. Vi andre er lige sådan, vi holder os for os selv. Derby-dag har altid været kæmpestort i min familie” – Marcus Rashford.

”Jeg synes det er klart, at holdet er ved at vokse. Men vi er nødt til også at vokse i vores kompakthed og begynde kampene ordentligt” – Jose Mourinho.

Skribentens bud på kampens udfald

Romantikeren i mig vil gerne tro på, at vi kan få et resultat med hjem. I dag har jeg valgt at lytte til ham, fordi jeg ved, at Jose Mourinho er en mester i at skaffe resultater steder, man ikke tror, det er muligt, som 3-2-kampen i foråret var et godt eksempel på.

Så vildt bliver det dog ikke i dag, hvor jeg gætter på, at kampen ender 2-2.

Vidste du, at

  • Søndagens opgør er Jose Mourinhos 20. kamp mod Manchester City i karrieren som manager. Han har indtil videre vundet ni, spillet fem uafgjort og tabt fem.
  • Siden City indkasserede tre mål i seneste Manchester-derby, har de i de seneste 18 kampe blot indkasseret et enkelt mål i anden halvleg – Wily Bolys mål med hånden.
  • Kampen vil være kamp nummer 300 for Jose Mourinho i Premier League. Af de forgående 299 har han vundet 189, spillet 67 uafgjort og tabt 43.
  • Anthony Martial kan med en scoring i dag blive den syvende spiller, der scorer i fem Premier League-kampe i streg for United. Før ham har Eric Cantona, Dwight Yorke, Ruud van Nistelroy, Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo og Robin van Persie gjort det samme.

TV

Kampen vises på 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Crystal Palace – Tottenham (0-1)
  • Liverpool – Fulham (søn 13:00)
  • Chelsea – Everton (søn 15:15)
  • Arsenal – Wolverhampton Wanderers (17:30)

 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Tjek Manchester Uniteds nye trøjer ud her.

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

OT.dk-anbefaler: Derby-kampens betydning for Rashford

Næste artikel

Startopstillingen mod City: United uden Pogba og Lukaku

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share