Optakt: Manchester United – Ajax Amsterdam

I morgen aften spiller United den vigtigste kamp i sæsonen, når de i Stockholm møder Ajax Amsterdam i Europa League-finalen. Det sker på bagkant af det forfærdelige terrorangreb, der sent i går ramte Manchester.

Lige siden United spillede sig i finalen for godt to uger siden, har United-fans verden over set frem til kampen med stor glæde. I halvanden måned har det været tydeligt, at fokus har været på at kvalificere sig til Champions League med en sejr i Europa League, og det har smittet af på spillet i Premier League.

Nu står vi der så. Dagen inden finalen. Kampen der kan gå hen at blive den vigtigste i et par år, og som kan sikre Manchester United det eneste trofæ, der mangler i et imponerende trofæskab.

Men med aftenens hændelser i Manchester, hvor 22 personer i skrivende har mistet livet efter en selvmordsbomber detonerede en bombe under en koncert i Manchester Arena, er det, som om fodbolden er kommet i anden række.

Både tidligere og nuværende United-spillere har på sociale medier udtrykt deres medfølelse og frustration over angrebet, og det er utvivlsomt noget, der vil ligge i baghovedet på spillerne, når de i morgen træder ind på Friends Arena.

For en times tid siden udtale José Mourinho, at ofrene og disses pårørende er i tankerne, og at det er vigtigt, at man nu viser, at i Manchester står man sammen. Den portugisiske manager får helt sikkert et arbejde med at få spillerne til at fokusere 100% på den opgave, der ligger foran.

Men fodbold skal der spilles. Og for United handler det om at vinde Europa League, så José Mourinho kan kalde sin første sæson som United-manager for en bare nogenlunde succes. Lykkes det ikke at vinde turneringen, vil manageren ikke få meget arbejdsro fremod næste sæson.

United sluttede Premier League-sæsonen af med en sejr på 2-0 mod Crystal Palace, i en kamp hvor mange af klubbens unge spillere fik lov at vise sig frem. Blandt andet Josh Harrop der scorede et flot debutmål.

Tvivlsomt er det dog, om nogle af debutanterne fra weekendens kamp vil få spilletid mod Ajax i morgen. Der vil det nok være Lingard og Rashford, der som de eneste Manchester-drenge vil komme ud at vise, at tirsdagens angreb har har sat dem op til at vise deres værd for byen.

Ajax har været en stor overraskelse i denne sæson. Med unge spillere har holdet spillet flot angrebsfodbold. Blandet andet har danske Kasper Dolberg imponeret stort og er en ombejlet har. United har blandt andet været nævnt som meget interesserede i midtjyden.

Men hvor hollænderne har været gode fremad banen, så har de også været til at tale med i defensiven. I deres seneste tre kampe i Europa League har de lukket syv mål ind, så der vil helt sikkert komme muligheder, som United skal udnytte.

Dato, tid og sted: 
Kampen spilles onsdag d. 24 maj. klokken 21 på Friends Arena, Stockholm.

Dommer

Damir Skomina fra Slovenien skal lede slagets gang.

Skader og karantæner

Mourinho må se bort fra Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young og Zlatan ibrahimovic, der alle er ude med skader. Ivorianeren Eric Bailly er ude med en karantæne, da han fik rødt kort i opgøret mod Celta Vigo

Ajax må undvære venstrebacken Daley Sinkgraven, der er skadet. Nick Viergever er ude med karantæne.

Mulige startopstilinger

Manchester United

Romero

Valencia – Smalling – Blind – Darmian

Herrera – Carrick – Pogba

Mata – Rashford – Mkhitaryan

 

Ajax Amsterdam

Onana

Veltman – de Liegt – Sanchez – Westermann

Klaasen – Schöne – Ziyech

Traore – Dolberg – Kluivert

Sagt om kampen

 

– Vi har et job der skal gøres og vi flyver til Sverige for at færdiggøre dette. Det er en skam, at vi ikke kan flyve afsted med den glæde vi altid har inden en stor kamp, Mourinho om kampen og de tragiske begivenheder der udspillede sig i Manchester tirsdag aften.

Skribentens bud på kampens udfald:

En finale lever altid sit eget liv, og jeg kan desværre ikke udelukke, at gårsdagens hændelser ikke vil få indflydelse på spillerene. Derfor forventer jeg en nervøs tilgang, og jeg tror, at Mourinho vil gå efter at få lukket af i defensiven, som han er en mester til. Det bliver 0-0, og så trækker United det længste strå i en straffesparkskonkurrence.

TV:

Kampen vises på 6’eren.

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

- Vi tænker på ofrene og deres familier

Næste artikel

Video: Bliv klar til finalen

ANNONCE