Optakt: Manchester United – Borussia Dortmund

Manchester United skal teste formen mod Dortmund i Shanghai.

Én kamp, én sejr. Jose Mourinho fik en optimal sejr i sæsonens første træningskamp, da Manchester United som forventet besejrede Wigan med 2-0. Opstillingen var en smule eksperimenterende, grundet flere af stamspillernes fortsatte ferie. Dog blev der plads til at teste nogle af de nye samt yngre kræfter på holdet, hvilket helt sikkert har været tanken fra start for Mourinho. Både Mkhitaryan og Bailly spillede solidt i kampen, og derudover præstede blandt andet Axel Tuanzebe og Andreas Pereira flot, da de kom ind efter pausen.

Fredag går det så for første gang løs på årets længe ventede Asien-tur, som nok også uundgåeligt vil præsentere United i en amputeret udgave. Manageren har således allerede meldt ud, at alle de engelske landsholdspillere vil komme med på turen, men kun for træningens skyld. Derudover er det yderst usikkert om Fellaini, Rojo, Darmian, Schneiderlin, Martial og flere andre spillere vil komme i spil. Zlatan forventes heller ikke at komme i spil til kampene, og de seneste billeder fra de sociale medier viser da også, at han lige nu nyder ferien på diverse strande i USA. På trods af de store mandefald i truppen, så forventes det dog alligevel, at der vil være nok førsteholdsspillere klar til at byde turens to modstandere op til dans.

Den første modstander er tyske Dortmund. Holdet ser ikke ud til at have mistet meget, siden Jürgen Klopp valgte at skifte til Merseyside og Liverpool. Thomas Tuchel har taget over, hvor succestræneren slap, og han har allerede nu fået stablet et hold på benene, som forventes at være førsteudfordrer til Bayern München igen i den kommende sæson.

Det bliver en speciel oplevelse for Henrikh Mkhitaryan, som står over for sin gamle arbejdsgiver i sin blot anden optræden for Manchester United. Det bliver omvendt også spændende at se, om Dortmund har kunne lukke hullet efter den stærke armener, der virkelig strålede i det offensive spil sidste år.

De seneste forlydender går på, at det har de! Med tilbagekøbet af Mario Götze har klubben igen fået en verdensklassespiller til at sætte spillet op og score målene. Det er dog ikke Götze, som har trukket overskifter i Dortmunds første træningskampe, men i stedet for en ny stjernespiller i svøb. Ousmane Dembélé er navnet, og det skal blive spændende at se, hvad den 19-årige franskmand kan, når han bliver matchet mod større modstand denne fredag.

Det er altid svært at danne sig et overblik på dette tidlige stadie af sæsonen, men alligevel er det kærkomment med kamptræning mod europæiske topklubber. I den første kamp kunne vi se et helt andet presspil under Mourinho, og det skal blive interessant at se, hvordan dette fungerer mod Dortmund.

Dato og tid:

Kampen spilles fredag d. 22/7 klokken 14.00.

Mulig startopstilling:

Manchester United

Johnstone

Fosu-Mensah – Bailly – Blind – Shaw

Carrick – Pereira

Lingard – Mkhitaryan – Memphis

Keane

Sagt om kampen:

”Jeg tror på, at jeg kan vise manageren, hvad jeg kan. Jeg tror på mine evner, og forhåbentligt kan han lide, hvad han ser, og giver mig chancen. Jeg vil arbejde hårdt til træning under pre-season, og hvis jeg får chancen for at spille, vil det være en god mulighed for at vise, hvad jeg er gjort af”. – Paddy McNair

Skribentens bud på kampens udfald:

Det bliver en kamp præget af varierende kvalitet. Der vil uden tvivl være mange spillerændringer i løbet af kampen, og det vil påvirke det polerede spil. Det samme burde dog være tilfældet med Dortmund, som også er i gang med at genopbygge et nyt mandskab. Jeg tror begge hold klarer det lige godt/skidt og spiller 2-2.

TV:

Kampen vises på 6eren.

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pogba-agent: Handlen er ikke på plads

Næste artikel

Zlatan får nummer 9

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share