Optakt: Manchester United – Bournemouth

Kan Solskjær og resten af United-mandskabet lave et hattrick og tage tredje sejr i træk i morgen, når Bournemouth gæster Old Trafford i årets sidste kamp? Vi ser nærmere på opgøret i vores optakt til kampen her.

Der har været brullypsrejse-stemning i Manchester United på det seneste. Ole Gunnar Solskjær har fået den bedst tænkelige start på sin nye tilværelse som midlertidig manager i klubben med to sejre i sine første to kampe. Senest slog man Huddersfield med 3-1 hjemme på Old Trafford og i morgen, slår man atter dørene op til Drømmenes Teater, når Bournemouth 17.30 lægger vejen forbi til årets sidste kamp i Premier League. Kan de glade dage forlænges helt ind i det nye år, eller kommer man mon tilbage til hverdagen igen mod Eddie Howes tropper? 

Mens United har to sejre med sig i bagagen som optakt til morgendagens opgør, går Bournemouth derimod ind til kampen oven på en 5-0 lussing senest mod Tottenham. Efter en stærk start på sæsonen, hvor manager Eddie Howe og hans eventyrlystne Bournemouth-hold modtog mange roser for fine resultater og flot spil, har det haltet en smule for ‘Kirsebærrene’ fra Sydengland på det seneste. Man har således tabt de seneste 5 udebanekampe i træk og i de sidste 5 kampe, har man kun formået at komme på tavlen 2 gange. 

Senest mod Tottenham blev ondt så værre, da klubbens anfører og højreback, Simon Francis måtte lade sig udskifte med en skade, som også holder ham ude i morgen mod United. Meget tyder derfor på endnu en United-sejr i morgen og ser man på historikken for de to klubbers seneste indbyrdes opgør, har United da også vundet de sidste 3 kampe. Man skal til gengæld helt tilbage til 2015 for at finde en Bournemouth-sejr mod United. 

Dato, tid og sted:  

Kampen spilles søndag den 30. december 2018, kl. 17.30 på Old Trafford i Manchester. 

Kampens dommer: 

Lee Mason skal lede slagets gang. Det er anden gang, at Mason skal dømmen en United-kamp i sæsonen, da han også dømte i 0-0 kampen mod Crystal Palace i november. Mason har haft fløjteansvaret i 9 Premier League-kampe indtil videre i sæsonen og har stadig til gode at uddele sit første røde kort. Han får assistance af linjevogterne Marc Perry og Adrian Holmes, mens Mike Dean agerer fjerdedommer. 

Skader og karantæner: 

Ole Gunnar Solskjær kunne afsløre på pressemødet op til kampen, at Martial, Sanchez og Lukaku alle er tilbage i træning og i spil til kampen, mens Chris Smalling fortsat er ude med en skade. Marcos Rojo og Scott McTominay er ligeledes på vej tilbage og vil også snart være til rådighed igen. Klubbens anfører Antonio Valencia er også tilbage i genoptræning og gennemgår i øjeblikket nogle hårde sessioner for snart at blive klar igen. 

Hos Bournemouth blev Simon Francis som nævnt skadet mod Tottenham og han slutter sig dermed til en skadesliste som i forvejen tæller Lewis Cook, Dan Gosling og Adam Smith. 

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea

Young – Lindelöf – Jones – Shaw 

Matic 

Herrera – Pogba 

Lingard – Rashford – Martial 

 

Bournemouth

Begovic 

Salguero – Cook – Ake – Daniels 

Stanislas – Lerma – Surman – Fraser 

Brooks 

Wilson 

Hold øje med: 

Den 22-årige walisiske landsholdspiller David Brooks har været den helt store overraskelse for Bournemouth denne sæson. Brooks scorede senest 2 mål mod Brighton den 22. december (de eneste 2 mål, Bournemouth i øvrigt har scoret i de sidste 5 kampe). Brooks har tidligere været tilknyttet Manchester City som teenager, inden han blev fritstillet. I Bournemouth har han gjort sig bemærket som yderst arbejdsom og med et venstreben, som har givet ham det semi-seriøse tilnavn ‘the Warrington Maradona’. Ud over Brooks, skal man holde øje med Ryan Fraser og angriberen Callum Wilson, der med 8 ligamål er klubbens topscorer. Wilson scorede for nyligt også sit første landsholdsmål, da han kom på tavlen for England i 3-0 sejren over USA i november måned. 

Sagt om kampen: 

“Søndag vil blive en svær kamp. Når man tager til Old Trafford er det altid en svær opgave. Vi ser frem til at løfte opgaven, de har haft to gode resultater. Vi ville selvfølgelig elske at forbedre vores placering, men vi har stadig kontrol over vores situation den her sæson.” – Eddie Howe 

“Jeg kan godt lide Bournemouth, de har en god mananger, de har spillet på en bestemt måde de seneste par sæsoner og de har spillere, som ved, hvad de kan levere for holdet. De spiller på en meget sturktureret måde, de kan godt lide at have bolden og de er et rigtig godt hold. Vi spiller igen på Old Trafford og vi vil prøve at vise igen, hvor stærke vi kan være på hjemmebane, med respekt selvfølgelig for deres manager og deres hold. Jeg ser frem til at prøve at få de tre point.” – Juan Mata 

Skribentens bud på kampens resultat: 

Bournemouth har haft det svært på det seneste og har aldrig vundet på Old Trafford. Det kombineret med Untieds seneste form, får mig til at tro på en United-sejr. Jeg tror dog, at det vil blive en tæt kamp og United har for vane at lukke mål ind denne sæson. Mit bud bliver en 2-1 sejr til United. 

Vidste du, at…

  • Manchester United tabte deres allerførste opgør nogensinde mod Bournemouth tilbage i 2015, siden har man dog ikke tabt i de efterfølgende 6 kampe mod ‘Kirsebærrene’. 
  • United har aldrig tabt til Bournemouth på Old Trafford.
  • Det er anden gang i sæsonen, at United møder Bournemouth i Premier League. I 11. runde slog man dem med 2-1 på Dean Court (Vitality Stadium) 
  • Bournemouth har ikke scoret et eneste mål i deres seneste 3 udekampe.
  • Hvis United vinder i morgen, vil det være første gang siden april måned, at man vinder 3 Premier League kampe i træk.
  • Romelu Lukaku, som er i spil til kampen i morgen, har scoret 7 mål i sine kun 6 Premier League kampe mod Bournemouth. 
  • Ole Gunnar Solskjær vil med en sejr i morgen blive den blot tredje manager i Uniteds historie til at vinde sine første tre kampe med klubben, efter Matt Busby og José Mourinho.

TV: 

Kampen vises på TV3+

 

Hvem spiller konkurrenterne imod: 

29. december, kl. 16.00: Tottenham – Wolverhampton (Vises på TV3 MAX)

29. december, kl. 18.30: LiverpoolArsenal (Vises på 6’eren og Eurosport Player) 

30. december, kl. 13.00: Crystal Palace – Chelsea (Vises på TV3 MAX) 

30. december, kl. 15.15: Southampton – Manchester City (Vises på 6’eren) 

Forrige artikel

Podcast: Nytårsspecial

Næste artikel

Startopstilling mod Bournemouth

ANNONCE