Optakt: Manchester United – Burnley

Manchester United skal for alvor forsøge at opbygge momentum, når oprykkerne fra Burnley gæster Old Trafford lørdag.

 

 

Hvis kampen i ligacuppen mod Manchester City var en kriseindikator, så slap de røde fra Manchester sikkert fra den negative presseomtale, et nyt nederlag til et af topholdene ville have skabt.

Men skal Manchester United for alvor slippe af med advarselslamperne, nytter det ikke blot at vinde i diverse cupturneringer; det kræver, at de bliver mere stabile i ligasammenhæng, og her præsenterer morgendagens modstander Burnley Mourinho med en gylden mulighed.

De seneste par uger har ellers i sandhed været som en tur rundt i et bakket landskab for Jose Mourinhos United. Tre sejre på stribe blev fulgt op af gode præstationer mod Stoke, Liverpool og Fenerbahce, hvorefter portugiserens mandskab blev sendt hjem med en sviende lussing fra Stamford Bridge. Onsdag fik holdet så igen oprejsning, da man besejrede Pep Guardiolas reservespækkede City-mandskab 1-0, i en kamp, “de røde djævle” dominerede.

Men indtil videre har intet været sikkert, når det kommer til Manchester United. Derfor er morgendagens kamp mod ligaens 14. bedste hold ikke bare en must-win kamp; de skal også gerne vise, at de har, hvad der skal til for at bide sig fast i Premier League-toppen.

Med andre ord skal det gode spil fra City-kampen fortsætte, gerne med flere mål til følge – og gerne fra Zlatan Ibrahimovic. Sker det, har holdet en platform at bygge videre på til de kommende kampe mod Fenerbahce, Swansea og Arsenal.

Dato, tid og sted

Kampen spilles lørdag 29. oktober kl. 16.00 på Old Trafford.

Dommer

Mark Clattenburg dømmer lørdagens opgør

Skader og karantæner

Eric Bailly er ude med sin knæskade de næste omkring to måneder, mens Wayne Rooney og Marcus Rashford er tvivlsomme. Chris Smalling forventes at blive klar til at træde ind i startopstillingen, mens Henrikh Mkhitaryan formentlig bliver valgt fra grundet manglende form.

Burnley har igen Andre Gray til rådighed, efter angriberen har afsonet fire kampes karantæne grundet homofobiske tweets. Steven Dafour er tvivlsom, mens fløjspilleren George Boyd forventes klar.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – Blind – Shaw

Herrera – Carrick – Pogba

Mata – Ibrahimovic – Rashford

Burnley

Heaton

Lowton – Keane – Mee – Ward

Gudmundsson – Hendrick – Marney – Arfield – Boyd

Vokes

Hold øje med

Burnleys topscorer er med tre mål Sam Vokes, som senest scorede i deres imponerende sejr over Everton. Alligevel vil jeg pege på en mand, der bliver vigtigere end nogen andre: den tidligere United-stopper Michael Keane.

Den tidligere ungdomsspiller i United har imponeret i Burnley, siden han kom til klubben for to sæsoner siden. Han er fast mand og blev for nyligt indkaldt til det engelske landshold. Mod Everton lavede Keane stort set ingen fejl, og skal United bryde igennem Sean Dyches kompakte mandskab, er han manden, de skal snyde.

Sagt om kampen

“Burnley er Burnley. Det er den samme manager, stort set de samme spillere, den samme filosofi, samme holdprofil og den samme mentalitet. Vi ved, det bliver svært for os, specielt fordi vi kommer ind til kampen i en periode med fem kampe med to dage imellem” – Jose Mourinho.

Skribentens bud på kampens udfald

Manchester United er Manchester United, for bare at parafrasere Mourinhos beskrivelse af Burnley. Derfor forventer jeg, at holdet kommer ind til kampen angrebslystne og med samme høje presspil, der fungerede i anden halvleg mod City. Det kan Sean Dyches tropper ikke klare: 3-0 til United.

Vidste du, at…

 • United har ikke tabt deres seneste 12 hjemmekampe mod Burnley – det sidste nederlag kom helt tilbage i 1962. Siden har man vundet otte og spillet 4 uafgjort.
 • Burnley vandt sit første Premier League-møde mod United 1-0 i august 2009 på Turf Moor, men har ikke vundet siden – med to nederlag og en uafgjort til følge.
 • United har med 14 point efter ni kampe fået den næstværste start på en Premier Leagye-sæson nogensinde, kun overgået af 2014-2015-sæsonen, hvor man havde et point færre.
 • Mourinho har tabt 13 af sine sidste 27 Premier League-kampe. Det er lige så mange nederlag, som han fik i de forgående 119 kampe.
 • Sidst, Zlatan Ibrahimovic ikke formåede at score i fem ligakampe i streg, var tilbage i 2010.
 • Med Juan Mata fra start denne sæson har United vundet syv ud af ni opgør (7-1-1). Uden spanieren i startelleveren har holdet vundet to ud af seks opgør (2-1-3)

TV

Kampen vises desværre ikke live på dansk tv, men kan ses forskudt på Viaplay senere lørdag

Hvem spiller rivalerne imod?

 • Sunderland – Arsenal (lør 13:30)
 • Tottenham – Leicester (lør 16:00)
 • West Brom – Man City (lør 16:00)
 • Crystal Palace – Liverpool (lør 18:30)
 • Southampton – Chelsea (søn 17:00)

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Har du besøgt Unisports sommerudsalg?

Handler du hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
0
Shares
Forrige artikel

Warren Joyce tæt på Wigan

Næste artikel

U23: Pointdeling mod Spurs

Relaterede artikler
Gå til siden

Medier: Ronaldo vil væk

Cristiano Ronaldo har bedt Manchester United om at blive solgt. Det skriver flere medier.
Gå til siden

Here we go: Malacia skal til United

Efter et lille bump på vejen kan Fabrizio Romano nu annoncere, at Uniteds første transfer under Erik ten Hag bliver Tyrell Malacia.
ANNONCE
Total
0
Share