Optakt: Manchester United – CFR Cluj

Manchester United får mulighed for at spare nogle spillere forud for søndagens lokalderby, når de onsdag tager imod rumænske Cluj. Gæsterne har til gengæld alt at spille for.

Sir Alex Fergusons tropper har for længst sikret sig videre avancement i dette års Champions League. United vandt de første fire gruppekampe og satte sig dermed tungt på førstepladsen i pulje H.

”De Røde Djævle” mangler dog stadig at spille en kamp, før ottendedelsfinalerne venter, og den kamp falder onsdag aften. Her tager United imod CFR Cluj, som stadig kæmper for at gå videre på gruppens andenplads.

Cluj ligger side om side med tyrkiske Galatasaray rent pointmæssigt, men Galatasaray er bedre i indbyrdes kampe. Derfor skal Cluj håbe på, at Braga kan stjæle point fra den tyrkiske klub, samtidig med at de selv skal skabe et resultat på Old Trafford.

For Manchester United er onsdagens kamp en gylden mulighed for at give spilletid til nogle af dem som mangler minutter i benene, samtidig med at de kan spare profiler forud for søndagens vigtige Premier League-opgør mod Manchester City.

Fergie har dog lovet, at han vil respektere duellen mellem Cluj og Galatasary, og derfor skal rumænerne ikke regne med, at United tropper op med rent reservehold.

Den skotske manager har blandt andet varslet, at Wayne Rooney kommer til at spille, da angriberen har brug for at holde sig i form. 

Skader
Manchester United har for tiden fem spillere på skadeslisten. Anderson, Antonio Valencia, Shinji Kagawa, Nemanja Vidic og Nani.

Anderson fik en forstrækning i lørdagens kamp mod Reading, og det er forventet, at brasilianeren er ude i et par uge.

Fergie havde håbet på, at han kunne gøre brug af Vidic imod Cluj, men onsdagens kamp kommer desværre lidt for tidligt for serberen.

Shinji Kagawa har efterhånden siddet ude i et stykke tid, men de seneste positive meldinger lyder på, at japaneren måske bliver klar til at komme med på bænken på søndag mod Manchester City.

Clujs manager Paulo Sergio, må se bort fra Bakary Sare og Ronny, som begge er ude med langtidsskader.

Spillerne Adam Vass og Ciprian Deac er netop tilbagevendt fra skader, men ingen af dem er med i rumænernes Champions League-trup.

Dommer
Den italienske dommer Daniele Orsato kommer til at dømme opgøret.

Mulige startopstillinger

Manchester United
De Gea
Smalling – Jones – Wootton – Büttner
Cleverley – Powell – Giggs
Rooney
Chicharito – Welbeck

CFR Cluj
Felgueiras
Pinto – Cadu – Piccolo – Rada
Alberto – Muresan
Sougou – Pedro – Camora
Bastos
 

Hold øje med:
Den senegalesiske offensivspiller Modou Sougou har været i fremragende i dette års Champions League. Sougou har lagt op til halvdelen af Clujs otte mål i turneringen og har også nettet en enkelt gang selv. Meget af deres spil kommer således fra hans fødder. 

Skribentens bud på kampens udfald
Det taler for Cluj, at de har alt at spille for, men jeg tror alligevel, at ”De Røde Djævle” hiver en sejr i land. 2-1 til United.

Vidste du at…

 • Da United tabte 1-0 til Galatasaray i seneste runde, var det første gang i 20 europæiske kampe, at Fergies drenge ikke formåede at score.
   
 • Hvis Manchester United IKKE spiller uafgjort mod Cluj onsdag, så vil det være 26. kamp i streg uden remis. Det tangerer en klubrekord tilbage fra 1896.
   
 • De regerende mestre fra Cluj, ligger i øjeblikket på en sjette plads i den rumænske liga hele 15 point efter førerholdet Steaua Bukarest.
   
 • Cluj har begået 89 frispark i dette års Champions League, hvilket er flere end noget andet hold.
   

Statistik

Seneste kampe

Indbyrdes

02/10-2012 Cluj 1-2 United (CL)

 

Manchester United

01/12-2012 Reading 3-4 United (PL)

28/11-2012 United 1-0 West Ham (PL)

24/11-2012 United 3-1 QPR (PL)

20/11-2012 Galatasaray 1-0 United (CL)

17/11-2012 Norwich 1-0 United (PL)

 

CFR Cluj

01/12-2012 Gaz Metan Mediaș 1-1 CFR Cluj (Liga I)

24/11-2012 Universitatea Cluj 1-2 CFR Cluj (Liga I)

20/11-2012 CFR Cluj 3-1 Braga (CL)

16/11-2012 CFR Cluj 0-2 Astra Ploiești (Liga I)

11/11-2012 Concordia Chiajna 1-2 CFR Cluj (Liga I)

 

Historie

Kampe: 1

United-sejre: 1

Cluj-sejre: 0

Uafgjorte: 0

 

Odds

United: 1,53

Uafgjort: 4,21

Cluj: 5,99

 

Tv

Viasat Xtra PL 1

 

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Her kan du se United mod Cluj

Næste artikel

Welbeck: Robin inspirerer mig

ANNONCE