Optakt: Manchester United – Chelsea

Manchester United skal forsøge at hente en sejr mod de blå fra London.

Det har været en uge med gode resultater indtil videre. Først hentede José Mourinho og tropperne et enkelt point i en svær udekamp mod Liverpool, mens de i torsdags kørte Fenerbahce over på Old Trafford.

Bevares, nogle vil måske påstå, at holdet gik for defensivt til værks i kampen mod Liverpool, men alligevel kan man ikke sætte en finger på managerens taktiske disposition, som spillerne formåede at overholde til UG. Selvom tre point selvfølgelig altid er at foretrække, når man er Manchester United, så må man også acceptere, at modstanderholdet havde været langt bedre kørende op til kampen.

Kampen mod Fenerbahce blev en fin forestilling, hvor vi for alvor fik set, hvad Uniteds rekordindkøb, Paul Pogba, kan, når der kommer medgang og selvtillid ind i hovedet på den store franskmand. Han var ikke det eneste lyspunkt i kampen, for også Juan Mata leverede flere fremragende afleveringer, mens Jesse Lingard ser ud til at blomstre, når legekammeraten fra Frankrig er i spillehumør. Defensiven var traditionen tro solid, og det ser ud til, at manageren efterhånden har flere muligheder i forsvaret, der ser ud til at fungere godt. Hvis spillet mod Fenerbahce bliver standarden i de kommende kampe, så må de fleste United-fans allerede nu slikke sig om munden.

Vi er ikke færdige med kampene i denne uge, for søndag venter der endnu en svær opgave, når José Mourinho for første gang siden fyringen skal gæste Stamford Bridge og Chelsea. Netop denne kamp i kampen giver opgøret en ekstra dimension, og det er da heller ikke uventet dét, som de fleste engelske medier har fokuseret på op til kampstart.

Chelsea er kommet lidt svingende ind til den nye sæson. Fra første fløjt så det ellers ud til, at Conte havde fået omstillet sine trupper hurtigt til den nye spillestil, for her hentede de blå fra London ni point i de første tre kampe, præcis som Manchester United. Herefter kom der grus i maskineriet for den karismatiske italienske træner, og her snakkede flere om, at han allerede efter få kampe i spidsen for Chelsea var i fare for at få sparket. Det var dog kun rygter, og det ser da også ud til, at Chelsea igen er ved at komme op i omdrejninger. Status er, at Chelsea netop nu er to point foran Manchester United i Premier League.

United har generelt haft det meget svært mod Chelsea i de seneste sæsoner. Det plejer at blive nogle taktiske affærer, hvor begge mandskaber tit stiller sig tilfredse med et enkelt point. I sidste sæson endte begge indbyrdes opgør også netop med pointdeling. Der er dog en lille, men markant forskel fra sidste sæson denne gang – Jose Mourinho har skiftet bænk.

Netop dimensionen med José Mourinho tilbage i Chelsea er hamrende interessant, for hvis der er noget i verden, manageren ønsker, så er det en sejr mod Chelsea. Der er ingen tvivl om, at han har været indebrændt over fyringssedlen fra Abramovich, og nu er han ude på hævn. Hvis der er nogen, som kender Chelsea-spillernes forcer og akilleshæle, så er det portugiseren, og det kan vi meget vel komme til at se, når Manchester United søndag løber ind til den tredje store kamp på syv dage.

Dato og Tid:

Kampen spilles søndag d. 23/10-2016 klokken 17.00

Skader og karantæner:

Chris Smalling blev udskiftet med en mindre skade i kampen mod Fenerbahce og er tvivlsom til kampen. Henrikh Mkhitaryan kan komme til at spille en rolle igen, da José Mourinho tidligere på ugen meldte ham klar igen. Det må dog forventes, at det maksimalt bliver i en indskiftningsrolle i så fald.

Chelsea må se bort fra Ivanovic, Zouma og Fabregas, mens John Terry ser ud til at blive klar. Både Oscar og Willian er tilbage i truppen efter familiebesøg, og Antonio Conte skal nu beslutte, om de skal spille en rolle i kampen.

Kampens dommer:

Martin Atkinson dømmer opgøret på Stamford Bridge

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Bailly – Blind

Herrera – Pogba

Lingard – Mata – Rashford

Ibrahimovic

Chelsea FC:

Courtois

Azpilicueta – Luiz – Terry – Alonso

Matic – Kante

Pedro – Willian – Hazard

Costa

Hold øje med:

Diego Costa er manden, som de fleste enten elsker eller hader – nok mest det sidste. Man kan dog ikke komme uden om, at den spansk/brasilianske angriber er en uhyre giftig angriber, når selvtilliden er der. I denne sæson har selvtilliden virkelig været der, for den aggressive centerforward har indtil videre nettet syv gange i otte kampe for Chelsea i Premier League. Han er altid en stor mundfuld for midterforsvarene, men netop muskler er ikke noget Smalling og Bailly mangler.

Sagt om kampen:

”Jeg vidste, at hvis jeg ville blive ved med at arbejde i England, ville jeg på et eller andet tidspunkt skulle være modstander på Stamford Bridge. Computeren har valgt, at vi skal møde dem nu, så det er sådan, det er” – José Mourinho

Skribentens bud på kampens resultat:

Det er længe siden, vi har fået en sejr på Stamford Bridge, men chancen er der altså nu. Der er flere dimensioner på spil denne søndag, og altoverskyggende er uden tvivl Jose Mourinhos hunger efter tre point. Jeg tror samtidigt, at José Mourinho er en bedre taktiker end Antonio Conte, når alt kommer til alt. Det er som en skakkamp mellem Garri Kasparov og Magnus Karlson, og her viser José Mourinho sig som den sande mester. Jeg tror, at Manchester United og José Mourinho får, hvad de kommer efter denne søndag og sætter Chelsea skakmat med 2-1.

Vidste du, at:

  • Syv af de seneste ni opgør er endt 0-0, 1-1 eller 1-0 til Chelsea.
  • Manchester United har tabt flere Premier League kampe til Chelsea end til nogen anden modstander.
  • Den eneste gang José Mourinho har gæstet Stamford Bridge som modstander var i 2010 i spidsen for Inter Milan.
  • David Luiz har scoret to gange mod Manchester United. Hans eneste selvmål er dog også mod United.
  • Wayne Rooney har spillet seks kampe mod Chelsea uden at score. Sidste gang var i 2012, hvor han scorede på to straffespark.
  • Zlatan scorede for PSG mod Chelsea i begge Champions League opgør i sidste sæson.

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2 og DPlay.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Bournemouth – Tottenham
  • Arsenal – Middlesbrough
  • Liverpool – West Bromwich
  • Southampton – Manchester City

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Anmeldelse: Mads Timm - Sådan blev jeg ikke stjerne i Manchester United

Næste artikel

Rashford: Vi skal ikke lade os rokke

Relaterede artikler
Total
0
Share