Optakt: Manchester United – Chelsea

Manchester United kan se frem til sæsonens hidtil største udfordring, når Chelsea, der endnu er ubesejrede i denne sæson, gæster Old Trafford søndag aften.

Mens Manchester United har hakket, skrantet og slæbt sig igennem de første otte kampe efter sommerferien, har Chelsea-maskinen ser usædvanligt velsmurt ud. Jose Mourinhos tropper har endnu ikke tabt en kamp i hverken ligaen, Champions League eller Capital One Cup, og deres seneste præstationer giver ikke mange forhåbninger om, at det sker på søndag.

Godt nok var der blot tale om slovenske Maribor, men Chelsea ydmygede dem til gengæld med 6-0 i London. Og det endda selvom man måtte undvære sine to bedste angribere gennem det meste af kampen. Diego Costa var stadig ude med en baglårsskade, og Loic Remy måtte udgå efter et kvarter, efter han allerede havde bragt sit hold foran.

Ind kom Didier Drogba, der måske også starter på søndag, med mindre Diego Costa bliver klar. Og selvom det er positivt for United, at de blå givetvis mangler sine bedste frontløbere, beviste holdet mod Maribor, at målene kan kommer mange steder fra.

Det er bekymrende mod en United-defensiv, der har været lige så usikker som en underudviklet teenagepige, der skal til den første idrætstime på sin nye skole. Til gengæld lader offensiven til at være god for mål, så man kan jo håbe på, at angriberne scorer tre, hvis Chelsea scorer to.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag 26. oktober 2014 klokken 17 på Old Trafford og vises på TV3 Sport 2.

Skader/karantæner:
Anfører Wayne Rooney afsoner den sidste af tre karantænedage efter udvisningen mod West Ham.

Angel Di Maria, som fik en skade mod West Bromwich, er klar til kamp, ligesom Michael Carrick er fit, om end han endnu er så langt fra kampform, at han næppe får en stor rolle mod Chelsea.

Louis van Gaal stadig må undvære Paddy McNair, som har pådraget sig en forstrækning, mens også Jonny Evans, Antonio Valencia og Jesse Lingard definitivt er meldt ude.

For Chelsea er topscorer Diego Costa det store spørgsmålstegn. Jose Mourinho har sagt, at angriberen har en lille chance for at blive klar. Det samme gælder John Obi Mikel og Ramires

Loic Remy bliver dog helt sikkert ikke fit til kampen, mens Cesar Azpilicueta er ude med karantæne.

Dommer:
Phil Dowd dømmer kampen.

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea

Rafael – Jones – Rojo – Shaw

Blind

Herrera – Di Maria

Mata

Van Persie – Falcao

Chelsea

Courtois

Ivanovic – Cahill – Terry – Filipe Luis

Fabregas – Matic

Willian – Oscar – Hazard

Drogba

 

Hold øje med:

Det kunne jo være hvem som helst på det Chelsea-hold, der er så fornemt besat på nærved samtlige pladser. Cesc Fabregas har været for vild, siden han vendte tilbage til engelsk fodbold, men jeg tror, at Eden Hazard, der har lagt op til fem mål og scoret fire i denne sæson, kommer til at volde Uniteds forsvar gevaldige problemer.

Sagt om kampen:

”Det er en gigantisk kamp – og jeg vil ikke mene, at jeg overdriver, når jeg kalder den for én af de største fodboldkampe i hele verden. Folk vil strømme til alle steder fra for at se den på tv.” – Luke Shaw.

Skribentens bud på kampens udfald:

Det er svært at være optimistisk, når man ser på, hvordan Chelsea har klaret sig, og hvordan United har klaret sig i denne sæson. Ikke mindst forsvaret må være en stor kilde til hollandsk bekymring på trænerbænken, og jeg tror ikke, defensiven holder stand, selvom Chelsea er amputeret på angriberposten. 3-1 til gæsterne lyder det sortseende bud.

Vidste du, at…

  • Didier Drogba har kun scoret 3 mål i 19 kampe mod Manchester United. Samtidig har han indkasseret en enkelt udvisning.
  • Jose Mourinho og Louis van Gaal har tidligere arbejdet sammen. Det gjorde de, da hollænderen var cheftræner i Barcelona, og Mourinho fungerede som assistent. Sammen vandt de to spanske titler.
  • Manchester United og Chelsea har mødt hinanden 170 gange i alle turneringer. United har vundet 72 gange, Chelsea 48, og 50 opgør er endt uden vinder.
  • Chelsea er det eneste hold, der ikke har tabt en kamp i Premier League i denne sæson. Faktisk har holdet ikke tabt i nogen turneringer efter sommerpausen.
Forrige artikel

Di Maria klar til Chelsea brag

Næste artikel

Mata: Fansene betyder alt

ANNONCE