Optakt: Manchester United – Manchester City

Kan United slå City for første gang siden 2011? Kan Pellegrini samle sine tropper efter fire udebanenederlag i streg? Og kan Ander Herrera blive ved med at spille som Andres Iniesta? Vi får svarene søndag, når de to store Manchester-klubber møder hinanden for 169. gang.

Kampen om byen, håneretten og de flotteste medaljer. De fremadstormende røde tager imod de vaklende lyseblå, og alt er på spil.

”Det handler om stolthed,” siger Wayne Rooney forude for opgøret mod City.

Manchester United-kaptajnen ved, at Manchester City har vundet de seneste fire derbykampe. Han ved, at det er første gang siden november 2013, at United er over City i Premier League-tabellen. Og han ved, at ”de røde djævle” rykker fire point foran Manuel Pellegrinis tropper, hvis de vinder i morgen.

Foråret har været en velsignelse for Uniteds fans. Louis van Gaal har fundet noget, der ligner en taktik, andre tophold er blevet besejret, Marouane Fellaini scorer mål og Ander Herera er begyndt at spille som Andres Iniesta. Alt dette har været medvirkende til, at United nu ligger nummer tre i Premier League,  blot ét point bag Arsenal.

For Citys fans har foråret været forsømt. Nytårsdag lå de side om side med Chelsea med drømme om både mesterskab og Champions League-succes. Men siden har de kun vundet fire ud af 11 ligakampe, og er endnu en gang blevet slået ud af FC Barcelona.

City-sovsen er for alvor begyndt at klumpe i marts og starten af april. Holdet har tabt deres seneste fire udebanekampe, hvor modstanderne blandt andet har heddet Burnley og Crystal Palace.

Søndag hedder modstanderen Manchester United, og rammen er Old Trafford. Her har van Gaals tropper været stærke igennem hele sæsonen. 13 sejre i 16 kampe er det blevet til.

I morgen kan de få æren, forspringet og deres 14 hjemmebanesejr.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet søndag den 11. april 2015, klokken 17:00 på Old Trafford.

Skader/karantæner:
Robin van Persie er fortsat uden for kampform. Han skal ifølge Louis van Gaal have en uges træning mere, før han kastes i ilden.

Til gengæld er der chance for, at forsvarsduoen bestående af Chris Smalling og Luke Shaw begge kan være med i derbyet.

Manchester City må se bort fra Wilfried Bony og Stevan Jovetic.

Vincent Kompay er tvivlsom på grund af en mild forstrækning, men anføreren skal nok være meget skadet, før han bliver holdt helt udenfor kampen.

Dommer:
Mark Clattenburg dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

 

Manchester United
De Gea
Valencia – Jones – Smalling – Blind
Carrick – Herrera
Mata – Fellaini – Young
Rooney

Manchester City
Hart
Zabaleta – Demichelis – Kompany – Clichy
Fernandinho – Toure
Milner – Silva – Navas
Agüero

Hold øje med:
Sergio Agüero er som altid skarp. Siden august er det blevet til 17 Premier League-mål for argentineren, hvilket gør ham til den tredje mest scorende spiller i denne sæson.

Yderligere plejer han at være ekstra god, når modstanderen hedder Manchester United. Det så vi senest tilbage i november, hvor Agüero blev matchvinder i Citys 1-0-sejr over ”de røde djævle” på Etihad Stadium. I alt har han scoret imponerende seks mål i syv derbykampe.

Sagt om kampen:
Når du går ned igennem gaderne i Manchester, kan du fornemme vigtigheden af kampen. Alle snakker om den. Både de engelske- og spanske spillere taler ikke om andet.” – citat Wayne Rooney.

Skribentens bud på kampens udfald:
Jeg tror på, at Uniteds seneste gode form og selvtillid gør udslaget. 2-1 til hjemmeholdet.

Vidste du, at…
– United har ikke slået City siden 2012.

– City har vundet de seneste fire ligakampe mod United, og det er første gang i 45 år, det er sket.

– Siden Sheikh Mansours overtagelse er den samlede score 25-14. I Citys favør.  

– For halvanden måned siden var Manchester City otte point foran United. Nu er de ét point efter.

– Manchester City har vundet den engelske liga fire gange. Til sammenligning har United vundet den 20 gange.

TV:
Kampen bliver vist på TV3 Sport2.

Hvem spiller i rivalerne imod:
Burnley – Arsenal
Queens Park Rangers – Chelsea
Liverpool – Newcastle

Forrige artikel

LvG: Spillerne er nøglen

Næste artikel

Jones: Det summer til træning

ANNONCE