Optakt: Manchester United – Manchester City

Der er stadig meget på spil, selvom United har hele 15 point ned til City.

15 point ned til andenpladsen med otte kampe tilbage. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men faktum er det, at “de røde djævle” cruiser imod klubbens 20. mesterskab.

Sir Alex Ferguson udtalte forleden, at titlen endnu ikker er i hus. Det har skotten ret i, og det er hans opgave at få implementeret den holdning i sine spillere: Sæsonen er ikke slut endnu.

Nogle der vil gøre, alt hvad de kan, for at spolere Uniteds mesterskabsfest er “the noisy neighbors”. Ovenpå klubbens første mesterskab i 44 år, har Manchester City haft alt andet end en drømmesæson.

Et plaster på såret for Roberto Mancinis tropper ville være, hvis de kunne slå Manchester United på Old Trafford. Det er den eneste måde, hvorpå City kan holde liv i det spinkle håb om at genvinde Premier League-trofæet.

Sir Alex Fergusons mandskab skal også ud og bevise noget. Holdet har haft en ærgerlig marts måned, hvor de er røget ud af både Champions League og FA Cuppen. Samtidig er det første gang siden det famøse 6-1-nederlag, at City gæster Old Trafford. Manchester United kan tage den ultimative hævn, hvis de mandag aften slår Manchester City samtidig med, at de så godt som sikrer sig deres 20. mesterskab.

Skader
Manchester United var uden Rafael og Wayne Rooney i deres seneste kamp mod Chelsea, men de forventes begge blive klar til derbyet. Duoen har trænet med siden torsdag.

Nemanja Vidic og Jonny Evans er til gengæld tvivlsomme. Det fortalte Sir Alex Ferguson på sit pressemøde forleden dag.
 
Manchester City må undvære Maicon, der er ude med en knæskade.
 
En anden City-forsvarsspiller, Micah Richards, er netop blevet spilleklar igen. Han optrådte for de lyseblås U21-mandskab for nyligt, men det betragtes alligevel som usandsynligt, at han spiller mandag.
 
Jack Rodwell er tvivlsom på grund af en forstrækning.
 
Dommer
Mike Dean skal dømme kampen.

 
Dean har i denne sæson formået at tænde både Ferguson og Mancini af. Han fik Fergie op i det røde felt, da “de røde djævle” mødte Newcastle tilbage på Boxing Day. Her underkendte han et Newcastle-mål for offside, men ombestemte sig så efter en kort tænkepause og gav Alan Padrews tropper målet.
 
I januar fik Mike Dean så Mancini til at eksplodere, da han gav Vincent Kompany et kontrovierselt rødt kort i Citys 2-0-sejr over Arsenal.
 
Det bliver fjerde gang i denne sæson, at United skal have Mike Dean.

Mulige startopstillinger

 

Manchester United
De Gea
Rafael – Ferdinand – Vidic – Evra
Valencia – Carrick – Cleverley – Welbeck
Rooney – Van Persie

Manchester City
Hart
Zabaleta – Kompany – Nastasic – Clichy
Barry – Toure
Milner – Tevez – Silva
Aguero

Hold øje med:
Den tidligere Manchester United-spiller Carlos Tevez. Selvom den argentinske angriber netop er blevet idømt 250 timers samfundstjeneste grundet ulovlig kørsel, indgår han stadig er Roberto Mancinis planer.
 
Dommen kommer på et tidspunkt, hvor Tevez er brandvarm. Han har scoret seks mål i hans seneste syv kampe, og han vil være ekstra motiveret, når han står overfor sin gamle klub. Om han starter på banen, eller får en rolle hvor han kommer ind fra bænken, er svært at sige. Lige meget hvad bør United dog være ekstra opmærksomme på den 29-årige angriber.
 
Skribentens bud på kampens udfald:
Manchester United har tænkt sig at komme med en god respons ovenpå det skuffende FA Cup-nederlag på Stamford Bridge. Jeg tror på en 2-0-sejr til Fergies drenge.
 
Vidste du, at…
 
– Hvis Manchester United slår Roberto Mancinis tropper mandag, skal de blot have have én sejr og én uafgjort ud af de resterende syv kampe for at sikre sig det engelske mesterskab.
 
– Manchester City vandt mesterskabet i sidste sæson på grund af en bedre målscore. I denne sæson er Uniteds målscore pt. 10 mål bedre end de lyseblås.
 
– Udebanekampene har været Citys største problem i år. Tre nederlag og fem uafgjorte er det blevet til, mens de har været på farten.
 
– Robin van Persie er Uniteds topscorer med samlet 23 mål i alle turneringer. Den stærke hollænder befinder sig dog i en mindre måltørke og har ikke nettet i hans seneste ni kampe.
 
– Yaya Toure har netop forlænget sin kontrakt med City med fire år. Der har været meget polemik omkring midtbanespillerens fremtid, men ovenpå hans forlængelse udtaler Yaya, at “City er det sted, han vil være”. Og når ja – kontrakten kommer iøvrigt til at indbringe ham i omegen af 44 millioner pund.
 
Husker du?
Da Wayne Rooney scorede dette vidundermål mod Manchester City? Et mål som Sir Alex Ferguson senere har kaldt for ”det bedste mål, han nogensinde har set på Old Trafford.”
 
Det var den 12. februar 2011, og United vandt kampen 2-1. Sejren var stærkt medvirkende til, at klubben vandt sit 19. mesterskab.
 
 

Statistik

Seneste kampe
Indbyrdes
09/12-2012 City 2-3 United (PL)
30/04-2012 City 1-0 United (PL)
08/01-2012 City 2-3 United (FAC)
23/10-2011 United 1-6 City (PL)
07/08-2011 United 3-2 City (CS)

Manchester United
01/04-2013 Chelsea 1-0 United (FAC)
30/03-2013 Sunderland 0-1 United (PL)
16/03-2013 United 1-0 Reading (PL)
10/03-2013 United 2-2 Chelsea (FAC)
05/03-2013 United 1-2 Real Madrid (CL)

Manchester City
30/03-2013 City 4-0 Newcastle (PL)
16/03-2013 Everton 2-0 City (PL)
09/03-2013 City 5-0 Barnsley (FAC)
04/03-2013 Aston Villa 0-1 City (PL)
24/02-2013 City 2-0 Chelsea (PL)

Historie
Kampe: 164
United-sejre: 69
City-sejre: 45
Uafgjorte: 50

Odds
United: 2,14
Uafgjort: 3,41
City: 3,37

Tv
6’eren
Viaplay

Forrige artikel

Man. United vs. Man. City på pubben

Næste artikel

Fergie roser udskældt træner

ANNONCE