Optakt: Manchester United møder formstærke Liverpool i FA Cup

Manchester United skal på en svær opgave hjemme, når de tager imod Liverpool der ikke har tabt de seneste 9 kampe. Kan Erik Ten Hag og spillerne overraske, eller bliver det til en ydmygelse på hjemmebane?

De to største klubber i England møder hinanden på The Theatre of Dreams. Det hele starter søndag d. 17 marts og kick-off er 16:30. Disse kampe er altid specielle – større rivalisering og historie finder du ikke mange steder i moderne fodbold.

Manchester United har haft en svær sæson, hvor der er 6 points op til Tottenham på femtepladsen, som forhåbentligt giver adgang til Champions League næste sæson. Samtidig er FA Cup den eneste Cup-turnering de forsat deltager i. Det betyder at denne turnering meget vel kan blive afgørende for Manchester Uniteds sæson.

Liverpool har forsat meget at kæmpe for, hvor Klopps tropper er med i kapløbet om mesterskabet, FA Cup og Europa League.

Kigger man på mesterskaber er de to klubber næsten lige. Kigger man derimod på spillet og resultaterne i denne sæson, så er det lidt en anden historie.

Liverpool er inde i en god stime, hvor de ikke har tabt de seneste fem kampe. Vi skal 10 kampe tilbage før vi finder seneste nederlag til Liverpool, som var ude mod Arsenal. Deres målscorer de seneste fem kampe hedder 17-3, hvor især to storsejre over Sparta Prag har hjulpet på denne statistik.

Manchester United kommer ind med en lidt anden formkurve. De har vundet tre ud af de seneste fem kampe, og har en målscorer på 7-6. Kigger man på de seneste 10 kampe ser det lidt pænere ud – syv sejre, en uafgjort og to nederlag.

Især grundet mange skader, har Manchester United haft svært ved at finde spillet frem fra sidste sæson, hvor en god defensiv var med til at skaffe dem en tredjeplads, finale i FA Cup og sejr i EFL Cup. Sidste år havde Manchester United det tredje bedste forsvar målt på indkasseret mål. I år har vi allerede indkasseret 6 mål mere end hele sidste sæson. To ting der dog er identiske fra sidste sæson til nu er, at Manchester United ikke scorer mange mål. Forhåbentligt giver Højlunds retur til holdet dem kvaliteten oppe foran, der vil volde Liverpool problemer søndag eftermiddag.

Manchester United skal spille en helstøbt kamp, hvor især forsvaret får lov til at stå sin prøve. Omstillingerne skal sidde lige i skabet, og angrebet skal forsætte deres relationer i spillet, som gradvist bliver bedre desto mere de spiller sammen.

Dato, tid og sted
Kampen spilles på Old Trafford den 17. Marts kl 16:30.

Dommer
John Brooks

Skader og karantæner 

Manchester United har fået et mindre boost, da det forventes at både Højlund, Wan-Bissaka og Mount vil være til rådighed mod Liverpool. Skadeslisten tæller forsat Maguire, Martinez, Shaw, Malacia, Martial og Forson.

Liverpool er ramt af en del skader. Alexander-Arnold, Alisson, Bajetic, Diogo Jota, C. Jones, Matip og Thiago er ude og samtidig er Konate tvivlsom.

Mulige startopstillinger 

Manchester United (4-2-3-1):

Onana
Wan-Bissaka – Varane – Evans – Dalot
Mainoo – Casemiro
Gernacho – Fernandes – Rashford
Højlund

_______________________________________

Diaz – Nunez – Salah
Mac Allister – Endo – Szoboszlai
Robertson – van Dijk – Quansah – Bradley
Kelleher

Liverpool (4-3-3)

Hold øje med

Rasmus Højlund. Hvis danskeren får en plads i startopstillingen, så vil det løfte Manchester Uniteds angrebsspil betydeligt. Når Højlund ikke er med, så har vi to spillere ude af position. Når Gernacho og Rashford spiller på kanterne, så er der en helt anden dynamik i holdet. Derudover er Højlund vokset meget i rollen som targetman, hvor han bliver bedre og bedre til at fordele bolden efter at have holdt på den.

Mohamed Salah. Wan-Bissaka har også en svær opgave overfor Diaz, men Wan-Bissaka kan også spille en god kamp og lukke en modstander fuldstændigt ned. Derimod står Dalot overfor en stor opgave, da Salah altid er involveret i Liverpools farlige faser af spillet. Det kræver en stor kamp af vores forsvar, hvis det ikke skal blive til en ydmygelse på Old Trafford.

Skribentens bud på kampens resultat

Vi møder et meget formstærk Liverpool mandskab. De har kun tabt ude mod Arsenal de sidste 10 kampe, og United har forsat udfordringer med deres spil. Et (måske meget) optimistisk bud på resultatet vil være 2-1 til United, hvor det er omstillingsspillet der skal så skarpt. Målscorer for Manchester United bliver Gernacho og Højlund.

Hvor kan man se kampen?
Kampen kan ses på See søndag kl 16:30

Forrige artikel

Mainoo udtaget til U21-landsholdet, men Southgate holder øje med ham

Næste artikel

Startopstilling: Højlund er tilbage

ANNONCE