Optakt: Manchester United – Real Madrid

På tirsdag mødes vinderne af Champions League og Europa League i UEFA Super Cup.

United har deltaget to gange før, men det er første, de deltager som vinderen af det mindre af de to trofæer. Overfor for dem står Real Madrid, der var uhyggeligt stærke mod Juventus og vandt Champions League for andet år i træk som den første klub.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Vinderen af Champions League er altid favoritter i den traditionsrige finalekamp, og sidst det skete, at vinderen af Europa League fik overrakt trofæet, var i 2012, da Atlético Madrid slog Chelsea 4-1. United spillede sidst med i UEFA Super Cup i 2008, hvor de tabte 2-1 til Zenit Saint Petersburg, og før det i 1998, hvor de tabte 1-0 til Lazio. Derfor har United sit første Super Cup trofæ i vente, og det samme er tilfældet med Mourinho, der i et enkelt tilfælde har haft mulighed for vinde, da han med Porto mødte AC Milan i 2003 og tabte 1-0.

Det er Real Madrid, der har vundet turneringen flest gange, og to af deres i alt tre trofæer er vundet siden 2014. I begge tilfælde ved at slå Sevilla.

For sæsonens nyindkøb er det første mulighed for at vise, de er pengene værd, og det virker ikke usandsynligt, at både Matic, Lukua og Lindelöf starter inde for United. Real Madrid har ligesom United haft et aktivt transfervindue, men modsat de foregående år er det denne gang deres afgange, der er mest bemærkelsesværdige. Pepe, Danilo og Morata er væk, mens James er lejet ud, og indtil videre er deres eneste indkøb Dani Ceballos fra Real Betis og Theo Hernandez fra Atlético.

Vi skal ikke langt tilbage for at finde de to storklubbers seneste møde. Det skete d. 23. juli 2017 i International Champions Cup, hvor United vandt straffesparkskonkurrencen efter den ordinære kamp endte 1-1. Målene blev scoret af Lingard og Casemiro, før De Gea blev helt og reddede to straffesparksforsøg. 

For United fans bliver det muligvis et gensyn med stjernen over dem alle, Christiano Ronaldo. Han har ikke spillet nogle kampe i hvidt i løbet af deres pre-season, og det er derfor usikkert, om han er kampklar. Det er dog rygter om, at han ikke vil misse muligheden for at møde den klub, der gjorde ham til det, han er i dag, og derfor tror undertegnede på, at han starter inde.

Seneste gang, at United mødte Real Madrid i en officiel kamp var i 2013, hvor Ronaldo også var i truppen, og der blev de over to opgør slået ud af Champions League med 3-2. Ronaldo scorede to af deres tre mål. 

Det gør han forhåbentlig ikke på tirsdag, hvor både Real Madrid og United vil jagte sæsonens første trofæ. Real Madrid med mulighed for at udbygge deres rekord, og Mourinho og United med mulighed for at vinde det for første gang. 

Dato, tid og sted

UEFA Super Cup Final spilles tirsdag d. 8. august klokken 20.45 på Philip II Arena, Skopje.

Kampen vises på TV3+ og Viaplay.

Dommer

Gianluca Rocchi fra Italien styrer fløjten.

Skader og karantæner

Phil Jones fik for få dage siden karantæne i to UEFA kampe, efter en hændelse i Europa League finalen, hvor han ville fejre sejren med sine holdkammerater i stedet for at blive dopingtestet. Bailly sidder også ude efter et dumt rødt kort i Europa League semifinalen.  

Young, Shaw, Rojo og Wilson er på skadeslisten.

Mulige startopstillinger  

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – Lindelöf – Darmian

Herrera – Matic

Mhkitaryan – Pogba – Rashford

Lukaku

Real Madrid

Benzema

Ronaldo – Isco

Casemiro – Modric  – Kroos

Marcelo – Varane – Ramos – Carvajal

Navas

 

Sagt om kampen

– Det er altid mit primære mål at vinde titler, og resten er bare at nyde det fra dag til dag, udtaler Antonio Valencia til ManUtd.com

Skribentens bud på kampens udfald

Bookmakerne har Real Madrid som entydig favorit, men enhver finale lever sit eget liv, og jeg tror altid på United. 1-1 i ordinær spilletid, og i den forlængede viser United sig at være for stærke og vinder derfor 2-1. I så det først her.

Vidste du, at…

∙ tre af de sidste fire UEFA Super Cup er endt i forlænget spilletid?

­∙ Mourinho har vundet 11 ud af 13 finaler, deriblandt 3 ud af 3 med United?

∙ et engelsk hold ikke har vundet UEFA Super Cup siden Liverpool i 2005?

∙ tuneringen har fundet sted siden 1972?

∙ finalen blev spillet på Stade Louis II fra 1998 til 2012, så det er første gang, at United spiller UEFA Super Cup udenfor Monaco?

 

QUICK LINKS

Forrige artikel

Ronaldo med mod United?

Næste artikel

Bekræftet: Borthwick-Jackson udlejes til Leeds

ANNONCE