Optakt: Manchester United – Stoke City

Tirsdag aften tager United imod Stoke, 10 måneder efter det første nederlag i 30 år. Men med en ny manager, og tre sejre i baggagen, har van Gaal alle kort på hånden til at revanchere Moyes’ rekordnederlag.

Det er blevet december, og det betyder, at kampene i Premier League endelig vil komme med kortere mellemrum for Champions League-løse Manchester United, der tirsdag aften tager imod Stoke City.

På trods af en svær periode, hvor United har været ramt af den ene skade efter den anden, begynder resultaterne endelig at tikke ind for Louis van Gaal. Hollænderen har kun set sit mandskab tabe en enkelt kamp, siden 3-5-nederlaget til Leicester 21. september.

Siden nederlaget til Schmeichel og co., har United fået respektable 4 point mod Chelsea, City og Arsenal, mens 3-0-sejren over Hull markerede den tredje sejr på stribe for van Gaal og United.

Stoke kommer til Old Trafford oven på en svær periode, hvor det kun er blevet til en enkelt sejr i deres seneste seks forsøg. De vil dog kunne finde optimisme i, at de i det seneste interne opgør fik deres første sejr i 30 år, da de tilbage i februar vandt 2-1 over United.

Til gengæld har The Potters stadig til gode at få point med fra Old Trafford i nyere tid. Sidste gang det skete, var i 1980, mens den seneste udesejr daterer endnu længere tilbage. Dengang, i 1976, hed manageren Tommy Docherty og Ryan Giggs var netop fyldt tre år.

Dermed ligner det, at ”de røde djævle” har alle kort på hånden over for en modstander, der kommer med to nederlag i baggagen. Skulle Rooney og co. trække sig sejrsrigt fra opgøret, vil det samtidig være første gang i 2014, at de er gået fra banen som sejrsherre for fjerde kamp i streg.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet tirsdag 2. december 2014 kl. 20.45 og vises på TV3+.

Skader/karantæner:

Det er stadig en noget amputeret trup, Louis van Gaal har at kunne vælge fra. Senest måtte både Wayne Rooney og Angel Di Maria lade sig udskifte med skader i kampen mod Hull – sidstnævnte meldt definitivt ude af opgøret. Van Gaal forventer dog at have Rooney klar, mens også James Wilson, der blev 19 år i dag, burde være klar.

Mens der er stadig ikke er de bedste udsigter til at få hverken Phil Jones, Daley Blind eller Luke Shaw at se igen lige foreløbigt, er det dog positivt, at Rafael igen er begyndt at træne med. Jonny Evans bør også være i betragtning til en startplads, efter han kom tilbage fra sin skade i den forgangne uge.

Stoke er dog heller ikke for godt kørende med syv spillere på sidelinjen. Mest markant er profilerne Victor Moses og Peter Odemwingie, mens også Steve Sidwell også er meldt ude.

Dommer:
Jonathan Moss dømmer kampen.

Mulige startopstillinger: 

Manchester United

De Gea

Smalling – Carrick – Rojo

Valencia – Fellaini – Young

Mata – Herrera

Rooney – Van Persie

Stoke City

Begovic

Bardsley – Shawcross – Wilson– Pieters

N’Zonzi – Cameron

Walters – Bojan – Amautovic

Diouf 

Hold øje med:

Det tidligere kæmpetalent i Barcelona, Bojan Krkić, skiftede efter en periode i klubber som Roma, Milan og Ajax, højst uventet til Stoke i sommer. Her har den 24-årige offensivspiller kæmpet med at komme i form – men i de seneste kampe er han begyndt at vise en del af det niveau, der gjorde ham til en fast del af Barcelonas førstehold fra han var 17 til 21 år. Det bliver derfor afgørende, at United-forsvaret kan få bugt med den driblestærke spiller.

Sagt forud for kampen:

“Før jeg kom hertil, havde jeg naturligvis hørt lidt om ham. Men fra første dag var han ikke den Wayne Rooney folk snakkede om. I mine øjne var han et fantastisk eksempel på træningsbanen. Jeg tror at han altid vil spille for mig, men selvfølgelig kan jeg overbevises om at skifte ham ud, hvis han spiller dårligt”

“Jeg kan gøre alle spillere bedre. Undskyld, det er arrogant, men det kan jeg altså” – Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens udfald:

Mark Hughes vil helt sikkert håbe på at få det sidste ord over for United og Stretford End, der ikke har givet ham meget at juble af i de senere år og tit buhet ham ud af banen. Men Stoke er bare ikke på samme niveau som United, og jeg tror heller ikke på, at det bliver denne gang, at de får point med fra Old Trafford.

Jeg tror på en sikker sejr til hjemmeholdet. 2-0 til United.

Vidste du, at…

  • Da Stoke vandt over “de røde djævle” tilbage i februar, var det første gang det skete siden 1984.
  • I de 11 seneste opgør på Old Trafford (10 i ligaen), har Manchester United trukket sig ud som sejrsherrer.
  • Manchester United kan med sejr over Stoke, for kun anden gang opleve fire sejre i træk, siden Sir Alex Ferguson forlod klubben (første gang det skete var i december sidste år).
  • Wayne Rooney har scoret i ni af sine sidste 13 kampe for klub- og landshold – med 10 mål til følge.
  • Van Persie er kommet på måltavlen i alle fire Premier League-kampe, han har spillet mod Stoke i en United-trøje – og har sammenlagt scoret 10 mål i ni kampe mod pottemagerne?
Forrige artikel

Fem spillere har kontraktudløb næste sommer

Næste artikel

U21: Sent nederlag i Southampton

ANNONCE