Optakt: Manchester United – Stoke City

Manchester United tager tirsdag mod Stoke City på Old Trafford.

Lørdag svarede United tilbage på forrige weekends skuffende nederlag med en sejr i FA Cuppen over Derby. Resultatet blev 3-1 på udebane, og det skete efter en overbevisende indsats, hvor holdet virkede langt mere direkte i spillet. Ja, jeg ved, at kampen blev spillet mod et hold fra Championship, og ja, jeg ved også, at det var én kamp ud af de seneste mange ligakampe, hvor United har spillet underholdende. Alligevel håber jeg, måske naivt, at en sådan præstation kan være med til at banke selvtilliden tilbage i spillerne og måske give manageren et praj om, at den mere direkte spillestil skal findes frem, hvis der skal høstes point i sæsonens resterende kampe.

FA Cup-kampen mod Derby vidste igen prøver på det store potentiale, holdet besidder i skikkelse af Anthony Martial. I den mere frie rolle var han konstant en kile til uro, og det var tydeligt, at den mere udfordrende position, han fik lov at indtage, passede ham overordentligt godt.

Der skal være forskel på kvaliteten mellem Premier League og Championship, og det kan derfor være svært at sammenligne Uniteds to seneste kampe. Alligevel kan man dog godt rose, hvordan indstillingen virkede langt bedre i lørdags, end det var tilfældet i kampen mod Southampton, hvor jeg selv var til stede på Old Trafford og kunne opleve den store utilfreds, der bredte sig som en steppebrand på tribunerne.

Tirsdagens modstander fra Stoke har fået lidt af en genfødsel i denne sæson, hvor de netop nu er placeret på en fornem niendeplads. Det er ikke så meget niendepladsen, der er imponerende, det er mere spillet på banen, som har været det. På trods af at holdet i lørdags blev slået ud i FA Cuppen mod Crystal Palace, så har der alligevel været en del bemærkelsesværdige resultater i sæsonen indtil videre for de rød og hvid stribede. Holdet har således besejret begge Manchester-klubber i Premier League, og United bliver derfor den første af de to, der skal forsøge at genrejse byens stolthed.

Hvor man tidligere har forbundet Stoke med ærketypisk engelsk Kick-and-Rush fodbold, har Mark Hughes formået at indføre en langt mere seværdig og offensiv tilgang til spillet. Stærke offensive spillere som Shaqiri, Bojan og Arnautovic har gjort det glimrende undervejs, og når den defensive organisering stadig har været bundsolid, har det gjort, at man ikke blot skal forbinde Stoke med en stærk hjemmebane mere. Hvis United skal have vendt den lidt ærgerlige stime på hjemmebane denne tirsdag, så bliver de nødt til at få lukket ned for de offensive individualister ret hurtigt. Hvis de gør det og samtidigt får gang i det offensive pres, så burde det også kaste tre point af sig.

Dato og Tid:

Kampen spilles tirsdag d. 2/2-2016

Skader og karantæner:

Shaw, Valencia, Young og Rojo er alle forsat ude efter forskellige operationer, og det vides endnu ikke, hvornår de er klar til at spille fodbold igen.

Hos Stoke er Ryan Shawcross tvivlsom til kampen, men hans rygskade er ikke så slem som først ventet. Charlie Adam kommer ikke i spil, da han har lægproblemer.

Kampens dommer:

Roger East dømmer tirsdagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Varela – Smalling – Blind – Borthwick-Jackson

Schneiderlin – Fellaini

Lingard – Mata – Martial

Rooney

Stoke City:

Butland

Johnson – Shawcross – Wollscheid – Pieters

Whelan – Afellay

Odemwingie – Shaqiri – Bojan

Joselu

Hold øje med:

Xherdan Shaqiri har virkelig vist sig frem for Stoke City i denne sæson, hvor han har leveret fremragende præstationer undervejs. Han var for få år siden udråbt som et af Europas største talenter, men noget gik ikke helt som forventet i Bayern München og senest Inter. Stoke tog chancen inden denne sæson og smed et større beløb efter den brølstærke schweiziske kreatør, noget de nok ikke fortryder den dag i dag. Han er en mand, der på de gode dage er en af Premier Leagues bedste spillere, så lad os da for guds skyld håbe, at han ikke rammer det niveau på tirsdag.  

Sagt om kampen:

”Jeg husker min scoring mod Stoke i sidste sæson, som kom efter et glimrende indlæg fra Ander. Jeg kan godt lide at gå mod den bagerste stolpe, men det afhænger også lidt af min position i kampen, og hvilken kamp vi spiller. Jeg arbejder på sådan nogle ting til træning, og det kan enten være sammen med Giggs eller med nogle af de andre spillere” – Fellaini til Manutd.com

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror, der kommer gang i målene denne tirsdag, men jeg er også næsten sikker på, at begge hold kommer til at bidrage. Der var antydninger af bedre tider i lørdags, og selvtilliden fra FA Cuppen tager United med sig tilbage til Premier League. Jeg tror, United trækker det længste strå og vinder kampen 2-1.

Vidste du, at:

  • Manchester United har besejret Stoke 11 gange i Premier League sammenhæng, og det er kun Chelsea, som kan tangere den rekord.
  • Stoke har tabt alle deres syv Premier League kampe på Old Trafford.
  • Manchester United har scoret 32 mål mod Stoke i Premier League, det er mere end nogen andre.
  • Wayne Rooney har scoret tre mål i de seneste to kampe mod Stoke på Old Trafford.

TV:

Kampen bliver vist på 6eren

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Arsenal – Southampton
  • Leicester – Liverpool
  • Norwich – Tottenham
  • Sunderland – Manchester City
  • Watford – Chelsea

Køb nu din billet – Der er kun få billetter til det store supportertræf den 7. februar i København tilbage. Få sikret sin plads inden der er udsolgt.

Supportertræf med Mads Timm den 7. februar

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Rygte: Wenger blokerer Debuchy-skifte

Næste artikel

Matas blog: Glæder mig til kampene i februar

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share