Optakt: Manchester United – Stoke City

José Mourinho og co. kan med sejr over Mark Hughes’ mandskab søndag eftermiddag sikre Manchester Uniteds fjerde sejr på stribe.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Med nederlagene til Manchester City og Watford lignede det, at Manchester United ville sakke bagud i kapløbet om at ligge i toppen af Premier League. Men selvom man er helt nede på en øjeblikkelig sjetteplads i ligaen, har der bestemt været positive tegn at spore hos ”de røde djævle”, som efter torsdagens knebne 1-0-resultat nu er oppe på tre sejre på rad.

For faktum for Mourinho er, at hans hold har vundet syv ud af ti kampe i sæsonen. Men skal det for alvor batte, skal stimen fortsætte mod Stoke City søndag.

Portugiseren må da også, hvis det ellers er muligt, være positiv forud for opgøret. Mark Hughes’ tropper plejer således at få ørene i maskinen, når holdet gæster Old Trafford; senest tabte de 3-0 tilbage i februar, mens Hughes endnu ikke har hentet point på drømmenes teater i sin tid i Stoke.

Samtidig er den tidligere store United-angribers mandskab i frit fald. Efter en forfærdelig sæsonstart kan holdet notere sig sølle to point på Premier League-kontoen. To point, som er kommet i hus mod West Brom og Middlesbrough, mens holdets eneste sejr har været i EFL Cuppen mod Stevenage fra League 2.

Det forventes, at Ander Herrera vil vende tilbage i startelleveren, efter at spanieren imponerede på den defensive midtbane og frigav rum til Paul Pogba og Juan Mata mod Leicester. Dermed er spørgsmålet, om Wayne Rooney fortsat holdes ude af holdet, der gjorde det så godt i hans fravær sidste weekend.

En ting er dog sikkert, med eller uden Rooney; skal man holde liv i ambitionerne om en topplacering, skal ligaens pt. 19. bedste mandskab sendes hjem fra Old Trafford uden point på kontoen, gerne efter en overbevisende opvisning fra værterne.

Dato, tid og sted

Opgøret sparkes i gang søndag 2. oktober 2016 kl. 13.00 dansk tid.

Dommer:

Bobby Madley dømmer søndagens kamp.

Skader og karantæner:

Efter Luke Shaw sad over i midtugen med sygdom, er der en sandsynlighed for, at han bliver klar til morgendagens kamp, selvom intet er sikkert. Sikkert er det dog, at Phil Jones fortsat er ude med en knæskade. Henrikh Mkhitaryan er fortsat tvivlsom.

Søndagens modstanderhold er dog værre ramt. Hughes har således hele seks mand på skadeslisten, heriblandt Jack Butland, Stephen Ireland og Ibrahim Afellay, mens Joe Allen og Jakob Haugaard er tvivlsomme.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Valencia – Smalling – Bailly – Blind

Mata – Herrera – Pogba

Lingard – Ibrahimovic – Rashford

Stoke City:

Grant

Johnson – Shawcross – Martins Indi – Pieters

Cameron – Whelan

Shaqiri – Allen – Arnautovic

Bony

Hold øje med:

Som Stoke har spillet I indeværende sæson kan det være svært at pege på nogen bestemt fra holdet. Da det dog ikke kan forventes, at de fortsætter niveauet hele sæsonen igennem, vil jeg pege på den spiller, jeg tror kan skabe mest ravage på en god dag: Xherdan Shaqiri. Den lille og vævre kantspiller har evnerne til både at sætte en mand – fx Daley Blind – men bestemt også til at skyde på mål.

Sagt om kampen

”Vi ved, at når Zlatan spiller på toppen, så kommer han til at skabe en masse assists og flotte afleveringer. Vi skal blive endnu bedre til at løbe rundt om ham for at give os selv endnu flere åbninger i løbet af kampen. (…) Han er en angriber, som altid formår at gøre medspillerne bedre. Han har så meget at tilbyde, og det skal vi have udnyttet bedre. ” – Juan Mata om Zlatan Ibrahimovic.

Skribentens bud på kampens udfald:

Jeg tror (og håber), at Mourinho fortsætter de gode takter og igen sætter sit hold stærkt op med en tremandsmidtbane – med Herrera som anker og Rooney som evt. indskifter. Sker det, tror jeg på en solid sejr. 3-0 til United.

Vidste du, at…

  • Det er hele 40 år siden, Manchester United sidst tabte til Stoke på Old Trafford.
  • I hele historien er det kun blevet til fem ud af 43 mulige sejre til Stoke, når de har været på besøg.
  • United har omvendt vundet 15 ud af de seneste 16 hjemmekampe mod Stoke. Den sidste endte uafgjort.
  • United har vundet fem ud af de sidste syv kampe, hvor Wayne Rooney ikke er startet.
  • Rooney plejer dog at være god mod Stoke. Fire mål og to assists er det blevet til for kaptajnen i sine sidste tre hjemmekampe mod Hughes’ mandskab.

TV

Kampen vises på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Swansea – Liverpool (lør 13:30)
  • Hull – Chelsea (lør 16:00)
  • Tottenham – Manchester City (søn 15:15)
  • Burnley – Arsenal (søn 17:30)

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Mata: Træt af løgnene

Næste artikel

- Alle kampe er vigtige for os

ANNONCE