Optakt: Manchester United – Tottenham

Ventetiden er endelig ovre. Manchester United tager lørdag eftermiddag imod Tottenham i Premier Leagues åbningskamp 2015-2016.

Kampen, som Manchester United-fans har ventet på med længsel siden 0-0-kampen mod Hull i maj, er kommet. United skal forsøge at revanchere sidste års fadæse mod Swansea, når de i Premier Leagues åbningskamp tager imod Mauriccio Pochettinos Tottenham på Old Trafford.

Det sker et år efter, at Louis van Gaal første gang førte ”de røde djævle” ud på Old Traffords majæstetiske græstæppe. Skal hollænderens tropper for alvor sparke gang i forventningerne på drømmenes teater, er der ingen vej uden om. Den nye Premier League-kampagne skal sættes i gang med en sejr, når Eriksen, Kane og co. lægger vejen forbi Manchester lørdag eftermiddag.

United skal dermed forsøge at revanchere sidste års katastrofale start, hvor van Gaal kunne se sit hold spille en fremragende pre season, for blot at se dem tabe deres første hjemmekamp til upåagtede Swansea og fortsætte med 0-0 mod Burnley ugen efter.

Beskeden fra Louis van Gaal har da også været klar, allerede før årets pre season-tur til USA var sparket i gang: Det vigtigste er kampen mod Tottenham. Ifølge manageren har forberedelserne dette år været bedre. Der har været mindre hyggetur og mere forberedelse, end tilfældet var i fjor.

Anderledes end sidste år har sommerens aktivitet på transfermarkedet også været. Ud er gået Falcao, van Persie og Nani, og ind er kommet forstærkninger i form af Darmian, Memphis, Schneiderlin og Schweinsteiger. Sidstnævnte er dømt ude lørdag, mens David de Gea, der pønser på et spansk sensommerskifte, er udeladt af truppen.

Kritiske røster har ment, at der stadig bør hentes ind til defensiven og i angrebet, og meldingen fra van Gaal har da også været, at aktiviteten ikke er ovre endnu – men at han er tilfreds med balancen på sit hold.

Spørgsmålet er så, om sommerens forberedelser, forstærkninger og forventninger er nok til at sikre ”de røde djævle” en positiv start på van Gaals togt mod tronen, mod en stærk modstander, der i forrige sæson vandt på drømmenes teater. Det bliver vi meget klogere på om et døgns tid.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles 8. august 2015 kl. 13.45 på Manchester Uniteds hjemmebane, Old Trafford.

Skader/karantæner:

Der er godt nyt at hente på skadesfronten forud for den nye sæson. Således kunne Louis van Gaal i dag melde, at han råder over en skadesfri trup.

Dog kommer morgendagens kamp formentlig for tidligt for Marcos Rojo, der kom sent tilbage fra sommerferie, og Bastian Schweinsteiger, som har haft nogle småskavanker i løbet af sommeren. Ifølge van Gaal er en ufokuseret David de Gea også udeladt.

Lørdagens modstander har heller ikke de store skadesproblemer. Dog er der kommet tvivl om, hvorvidt den stærke målmand Hugo Lloris når at blive klar til opgøret, da han døjer med et brækket håndled. Ryan Mason, Andros Townsend og Roberto Soldado er ligeledes tvivlsomme.

Dommer:

Jonathan Moss skal dømme åbningskampen.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

Romero

Darmian – Jones – Blind – Shaw

Carrick – Schneiderlin

Mata – Memphis – Young

Rooney

 

Tottenham Hotspur:

Lloris

Walker – Alderweireld – Vertonghen – Rose

Dier – Bentaleb

Dembelé – Eriksen – Chadli

Kane

Hold øje med:

De engelske medier har i den seneste uges tid spekuleret i, at Manchester United pønser på at hente 22-årige Harry Kane til Old Trafford. Den unge angriber overraskede alt og alle sidste år, hvor han slog den ene etablerede angriber efter den anden af holdet. Han endte med imponerende 31 scoringer i 51 kampe i alle turneringer, og har englænderen tænkt sig at fortsætte den målform, får Uniteds midterforsvar sin opgave for i morgen.

Sagt om kampen:

”Truppen er stadig i gang med en process, fordi vi lever i en sindssyg fodboldverden. Transfervinduet er stadig åbent, selvom turneringerne nu skal til at starte.” – Louis van Gaal på dagens pressemøde.

Skribentens bud på kampens udfald:

Louis van Gaal skal ud på banen for at bevise, at han er en seriøs udfordrer til mesterskabet. Samtidig vil han vise, at det ikke har været tomme ord, når han har bebudet, at forberedelserne har været optimale. Jeg tror derfor vi får at se et entusiastisk United-hold, der for alt i verden vil revanchere sidste års katastrofestart. 3-1 til van Gaal og co.

Vidste du, at…

  • Da Manchester United vandt en imponerende 3-0-sejr tilbage i marts måned på Old Trafford, var det første gang i seks interne opgør.
  • Tottenham har kun vundet fem ud af i alt 46 Premier League-opgør mod United. To af sejrene er dog kommet på Old Trafford inden for de sidste tre år.
  • Da Manchester United sidste år tabte til Swansea på åbningsdagen, var det første gang, at man tabte den første hjemmekamp siden 1972-1973-sæsonen.
  • Wayne Rooney elsker åbningskampe og Tottenham. Angriberen har scoret i alt seks mål i åbningsweekenden, mere end nogen anden Premier League spiller. Samtidig har han scoret 10 mål i 15 ligakampe mod Tottenham.
  • Såfremt Uniteds kaptajn skulle score i morgen, vil han komme op på 171 ligamål – hvilket vil sidestille ham med Denis Law som klubbens tredjemest scorende spiller.
  • Harry Kanes 21 Premier League-mål udlignede klubrekorden for flest scorede mål af en enkelt spiller på en sæson. En præstation, som Teddy Sheringham, Jürgen Klinsmann og Gareth Bale tidligere stod for.

Husker du…

Manchester Uniteds legendariske comeback mod Londonklubben? Nede med 2-0 på Old Trafford, vendte Fergusons drenge kampen på hovedet i anden halvleg til slutresultatet 5-2.

manchester_united_5_-_2_tottenham_highlights_hd

TV:

Kampen bliver vist på 6’eren samt TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod:

Chelsea – Swansea

Arsenal – West Ham

Stoke – Liverpool

West Brom – Manchester City

Har du fået købt den nye Adidas Manchester United-trøje? Køb den her og få den leveret direkte til døren

Forrige artikel

Spillernumre for 2015/16

Næste artikel

Kan Eric Cantona svømme over den engelske kanal?

ANNONCE