Optakt: Manchester United – Valencia

Det er to formsvage hold, der skal forsøge at få gang i sæsonen, når Manchester United tager imod Valencia i Champions League.

Det føles som rigtig længe siden, at United åbnede dette års Champions League med en sikker 3-0-sejr på udebane over Young Boys. I virkeligheden er det ikke mere en to uger siden, men der er bare ikke ret meget, der er gået holdets vej siden den kamp. 

Et enkelt point i ligaen og nedtur i Carabao Cuppen er, hvad det er blevet til, og læg så dertil en trup, der viser tegn på at være splittet i forhold til manageren og et pressekorps, der får fat i alt, hvad der bliver talt om internt. Jo, der er udfordringer nok at tage fat på.

I Champions League er der ikke råd til dårlige perioder som den, vi ser i ligaen i øjeblikket, hvis United også skal være en del af turneringen på den anden side af jul. Der skal point på kontoen stort set hver gang og især i hjemmekampene som den mod Valencia tirsdag aften. 

Det spanske mandskab er med i Champions League, efter det blev nummer fire i den seneste sæson i La Liga. I år har holdet til gengæld ikke fået nogen prangende start og ligger efter syv runder nummer 14 med kun en sejr og hele fem uafgjorte kampe. I Champions League fik de heller ikke den bedst mulige start, da de på hjemmebane tabte 2-0 til Juventus, som endda fik Cristiano Ronaldo udvist efter en halv time. Til gengæld fik Valencia sæsonens hidtil eneste ligasejr i den netop overståede weekend mod Real Sociedad.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles tirsdag den 2. Oktober klokken 21.00 på Old Trafford.

Dommer:
Kampens dommer bliver Slavko Vincic fra Slovenien.

Skader og karantæner:
Siden holdets seneste kamp har Marcos Rojo fået selskab på skadeslisten, for nu sidder også Ashley Young, Ander Herrera og Jesse Lingard ude med skader. Sergio Romero er tilgængelig igen, efter han havde karantæne mod West Ham. 

Valencia mangler muligvis angriberen Santi Mina, der har siddet ude med en knæskade i deres seneste to kampe. Derudover er der ingen skader i Valencia-truppen. 

Mulige startopstillinger:

Manchester United
De Gea
Dalot – Smalling – Bailly – Shaw
Mata – Matic – Pogba
Rashford – Lukaku – Martial

Valencia
Neto
Vezo – Gabriel – Diakhaby – Latorre
Soler – Parejo – Kondogbia – Cheryshev
Gameiro – Batshuayi

 

Hold øje med:
I front kommer Valencia sandsynligvis til at spille med Kevin Gameiro og Michy Batshuayi, og især sidstnævnte er interessant. Han er egentlig på kontrakt i Chelsea, hvor han dog endnu ikke har slået rigtig til. I sidste sæson var han lejet ud til Dortmund med pæn succes og syv mål i 10 kampe. I Valencia har han endnu kun fundet vej til netmaskerne en enkelt gang i syv kampe, men han også tidligere i karrieren vist prøver på sit talent i Standard Liege og Marseille, hvor han har lavet mål på samlebånd.

Sagt om kampen:
“Fysisk er de et af de tre bedste hold i Europa. De har meget potentiale i den offensive del og spillere af højeste kaliber. We vil forsøge at stoppe dem med en kollektiv indsats” – Marcelino, Valencia-manager

Skribentens bud på kampen:
Med den seneste tids resultater og præstationer i baghovedet er jeg alligevel forsigtig optimist. Det er i høj grad på baggrund af, at Valencia har fundet en endnu dårligere sæsonstart, end United har. Men det er også ud fra en tro på, at Manchester United bare er et bedre hold end Spaniens nummer fire nærmest uanset forfatningen, holdet kommer i. United vinder 2-1. 

Vidste du, at…

  • Manchester United og Valencia har det med at spille tætte kampe. Faktisk er fem af de seneste otte møder – og fire af de sidste fem – endt uden vinder. Senest i gruppespillet i 2010/11-sæsonen, hvor kampen på Old Trafford endte 1-1
  • Valencia har kun en gang tidligere slået et engelsk hold. Det var til gengæld Manchester United, og det skete i 1982/83-sæsonen i en knockout-kamp i UEFA Cuppen.
  • United har til gengæld heller ikke den bedste statistik mod spanske klubber. Faktisk har klubben kun vundet to af de seneste 13 kampe mod spanske modstandere. 

TV:
Kampen vises på TV3+ og på Viaplay.

 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Matic: Lederne må steppe op mod Valencia

Næste artikel

På lånt tid: Fosu-Mensah båret fra banen mod Everton

ANNONCE