Optakt: Queens Park Rangers – Manchester United

Lørdag gæster Louis van Gaals tropper Harry Redknapps QPR-mandskab, som ligger næstsidst i tabellen. Dermed har ”de røde djævle” en gylden mulighed for at lægge sidste weekends fadæse bag sig.

Det gik ellers så godt for Manchester United. For nok fik klubben kun uafgjort mod hold som Stoke, Tottenham og Aston Villa i løbet af jule- og nytårsprogrammet, men før sidste uges hjemmekamp mod Southampton, var de ubesejrede i de foregående 10 kampe.

Louis van Gaal øjner dermed muligheden for første sejr i ligaen i fem kampe, når hans hold i morgen skal op imod Queens Park Rangers, som United tidligere på sæsonen sendte hjem fra Manchester med et 4-0-nederlag.

Men hollænderen, som muligvis må stå uden den delte topscorer Robin van Persie, ved også, at det ikke bliver nemt.

Således har Londonklubben høstet samtlige af sæsonens 19 point på eget græs. Heldigvis for de rødklædte, kommer QPR dog fra et pinligt hjemmebanenederlag til Sheffield United, mens man kun har fået to point i de foregående to hjemmekampe.

Omvendt er det kun blevet til 12 point for gæsterne, når de har været på fremmed græs, hvor sidste sejr fandt sted 8. december. Der bliver scoret for få mål – kun to mål i de seneste tre udekampe er det blevet til.

Samtidig bliver der sat større og større spørgsmålstegn ved, om Radamel Falcao er løsningen i Uniteds angreb. Selvom han var fit, blev colombianeren således udeladt fra sidste uges trup, angiveligt, fordi han ikke viser nok til træning.

I det hele taget har holdet noget at bevise. Paul Scholes satte tidligere på ugen spørgsmålstegn ved, hvorvidt van Gaals 5-3-2-opstilling er optimal, hvis United ønsker at dominere spillet og skabe chancer på den sidste tredjedel af banen, og med få skabte chancer, er det svært at være uenig.

Derfor håber mange nok på, at formationen ændres tilbage til 4-4-2-løsningen, som van Gaal vandt flere kampe med i efteråret. Sikkert er det dog, uanset opstillingen, at United på papiret er det klart stærkeste hold, og derfor er alt andet end sejr i morgen ikke acceptabelt.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles 17. januar 2015, kl. 16.00 på Loftus Road.

Skader/karantæner:

På trods af den knækkede formkurve, er det en sundere trup, Louis van Gaal kan vælge fra, end han har kunne det meste af sæsonen. Således er det kun Ashley Young, der er meldt definitivt ude, men som beskrevet ovenfor, er det usikkert om Robin van Persie når at blive klar til opgøret, mens også Rafael er på vippen.

Det er tvivlsomt om den tidligere United-klippe Rio Ferdinand når at blive klar til opgøret, da forsvarsspilleren stadig døjer med en mindre skade, men ellers er det den stærkeste start ellever, Redknapp kan præstere.

Dommer:

Neil Swarbrick dømmer opgøret.

Manchester United

De Gea

Jones – Smalling – Blind

Valencia – Carrick – Rooney – Shaw

Mata

Falcao – Di Maria

Queens Park Rangers

Green

Isla – Dunne – Caulker – Hill

Vargas – Henry – Barton – Fer

Zamora – Austin

Hold øje med:

Der er én spiller, der har stjålet showet i QPR denne sæson, og det er frontangriberen Charlie Austin. Den engelske spids har med hele 13 af klubbens 23 mål været instrumental for London-klubbens overlevelseschancer.

Ikke mindre imponerende bliver det af, at spidsen har sat mål ind hos både Southampton, Chelsea, City og Arsenal. På en skidt dag vil han sagtens kunne gøre ondt på den til tider vaklende United-defensiv.

Sagt om kampen:

“I kan jo alle se, at vi ikke har skabt mange chancer i de sidste tre kampe, men før det spillede vi mod Tottenham og brændte 6 store chancer med det samme system, som vi spiller nu. Det kommer selvfølgelig også altid an på modstanderne, men når det er sagt, så har den sidste fase i vores angrebsspil ikke været god nok i de seneste kampe. “

– Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens resultat:

Louis van Gaal har noget at bevise efter søndagens pinlige hjemmebanenederlag, og der kommer ikke en bedre lejlighed, end mod et af ligaens suverænt dårligste hold. Set bort fra topscorer Austin har de været tamme.

United hiver en 3-1-sejr med hjem fra London.

Vidste du, at:

  • Manchester United vil med sejr i morgen vinde deres sjette kamp i streg over QPR – og den syvende i alle kampe.
  • Siden 19. oktober har QPR været ubesejrede på hjemmebane i ligaen. Kun Chelsea og Manchester City kan mønstre bedre hjemmebanestatistik i den samme periode.
  • Charlie Austin har scoret otte mål i sine sidste syv optrædener på Loftus Road
  • United har ikke tabt en udekamp i deres seneste fem forsøg, men har spillet uafgjort i de seneste tre.
  • Louis van Gaal står med samme antal point på kontoen (37), som David Moyes gjorde efter 21 spillede kampe sidste sæson.

TV:

Kampen vises på TV3+ og 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod:

Aston Villa-Liverpool

Swansea-Chelsea

Tottenham-Sunderland

Newcastle-Southampton

Manchester City-Arsenal

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

LVG: Her kan vi forbedre os

Næste artikel

Startopstillingen imod QPR

Relaterede artikler
Bruno Fernandes mod Villa
Gå til siden

Bruno: Vores præstation var bedre end resultatet

Selvom Bruno Fernandes strålede med to scoringer på Villa Park, lykkedes det alligevel kun United at sikre ét point i Premier League mod Aston Villa lørdag aften. Portugiseren mener, at holdets præstation var bedre end resultatet antyder.
Total
0
Share