OPTAKT: Sæsonens muligvis største slag udkæmpes på Wembley

Erik ten Hags Manchester United skal lørdag forsøge at sætte kronen på værket i en flot første sæson under den hollandske manager. Nemt bliver det dog ikke med næsten ustoppelige Manchester City som modstander.

Da Manchester United for cirka ti måneder siden tabte med 0-4 til Brentford i sæsonens anden ligarunde, var det nok de færreste, der havde regnet med, at de røde djævle ville ende som nummer tre i Premier League og være på tærsklen til at vinde to trofæer. Men det er nu en gang tilfældet forud for lørdagens FA Cup-finale.

Lørdagens finale på Wembley kan vel sagtens betegnes som sæsonens største kamp for Erik ten Hag og co. Endnu større end den ligacup-finale de røde djævle vandt over Newcastle i februar. Lørdag hedder det FA Cup. Turneringen, der af mange kaldes verdens største nationale pokalturnering. Modstanderen er bysbørnene Manchester City. Meget større bliver det ikke.

Objektivt set har det været en flot sæson. Men med en pokaltriumf lørdag, synes jeg sagtens, man vil kunne kalde det en fantastisk sæson.

En fantastisk sæson har City også gang i. De lyseblå blev for nylig engelske mestre og er nu kun to kampe fra at blive det første engelske hold til at vinde The Treble, siden Sir Alex Fergusons United-drenge gjorde det i 1999.

Lørdag er skæbnens dag, i hvad der bliver første gang nogensinde, at de to hold står overfor hinanden i en pokalfinale.

Dato, tid og sted:

Opgøret finder sted lørdag den 3. juni på neutrale Wembley Stadium i London.

Dommer:

Paul Tierney skal styre slagets gang.

Skader og karantæner: 

Hos Manchester City er næsten alle mand klar. Manuel Akanji er d0g tvivlsom til kampen.

Manchester United må derimod med sikkerhed se bort fra Lisandro Martinez, Anthony Martial, Marcel Sabizer og Donny van de Beek, der alle er ude med skader. Erik ten Hag fortæller fredag, at der en “lille” sandsynlighed for, at Antony bliver klar til finalen. Men den hollandske manager forventer det dog ikke.

Mulige startopstillinger: 

Manchester City

Ederson

Walker – Dias – Aké

Stones – Rodri

B. Silva – De Bruyne – Gündogan – Grealish

Haaland

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Varane – Lindelöf – Shaw

Casemiro – Fred

Sancho – Fernandes – Garnacho

Rashford

Hold øje med:

Erling Haaland må være SPILLEREN at have øje for. Men kampen om midtbanen bliver interessant at følge. Kevin de Bruyne har været nærmest urørlig igen i denne sæson. Men ved klubbernes seneste møde på Old Trafford var han blot en skygge af sig selv i en kamp, hvor de røde djævle fik tæmmet det bæst, vi kalder for Manchester City. Derudover bliver det også interessant at se, hvorvidt unge Alejandro Garnacho får chancen fra start, og om han kan levere på så stor en scene, som det bliver lørdag.

Skribentens bud på kampens resultat:

Selvom United senest slog City, så tror jeg ikke, at det gentager sig igen lørdag. De lyseblå ser uhyggeligt stærke ud, hvilket de har demonstreret ved at køre Bayern München, Arsenal, Liverpool og Real Madrid indenfor de seneste to måneder. Det tror jeg ikke et træt United-hold kan hamle op med. Derfor lyder mit gæt på 3-1 til City.

Hvor kan kampen ses?

6’eren og Viaplay.

Forrige artikel

Journalist: Mount enig med United

Næste artikel

Erik ten Hag: Det er usandsynligt at han er tilgængelig.

ANNONCE