Optakt: Southampton – Manchester United

Manchester United spiller onsdag årets sidste udekamp i dette års Premier League.

Når man her forud for sæsonens andensidste kamp i Premier League sidder og forfatter en optakt, foregår det med en noget mærkelig fornemmelse i kroppen. Godt nok har vi ikke været forvente med kampen om guldet i de seneste sæsoner, men alligevel virker denne afslutning på Premier League bare endnu mere tom end sædvanligt.

José Mourinho har meldt klart ud, at han ikke rigtigt gider at spille disse kampe, da al fokus er rettet mod den ekstremt vigtige Europa League finale mod Ajax d. 24 maj. På grund af den store skadesbelastning mener han ikke, at Manchester United har kapaciteten til at fokusere på to ting, og derfor har han allerede ”solgt” de sidste kampe i ligaen.

Hvis han virkelig skal sætte handling bag sine udtalelser, så burde det være på tide, at nogle af de yngre spillere får chancen fra start i Premier League. Godt nok har Axel Tuanzebe spillet i de seneste par kampe, men der er også andre, som står på spring. I min optik giver det ikke mening, at indskifte både Herrera, Rashford og Mkhitaryan mod Tottenham, hvis han allerede har solgt denne kamp på forhånd. Hvorfor ikke gå all-in og give minutter i benene til de unge og sultne spillere, og derigennem give nogle af de mere bærende spillere endnu mere restitutionstid forud for kampen mod Ajax?

Lige nu ser det ud til, at alle de tandlæse præstationer kan smides ind under kategorien ”Vi har kun fokus på finalekampen”, og det er allerede blevet en irriterende tendens at se på. Måske kommer vi først til at se de yngre spillere i årets sidste kamp, da denne kamp muligvis skal bruges som generalprøve til finalen, men lad dem dog for guds skyld snart få chancen.

Nuvel, hele denne optakt skal ikke handle om personlige frustrationer med managerens valgt, vi har trods alt også en kamp, der ska spilles.

Southampton har haft en blandet sæson under Puel, og befinder sig netop nu i ingenmandsland på en niendeplads. De kan nå en ottendeplads, hvis resultaterne flasker sig, men europæisk fodbold er væk for deres vedkommende.

Igennem årene har St. Marys været et svært sted at spille for topholdene, men i år har både Arsenal, City, Tottenham og Chelsea alle hentet sejre på det sydengelske stadion. Southampton kan spille fantastisk fodbold, når de rammer dagen, men de dage har der desværre været for få af i denne sæson.

I det modsatte opgør hentede Manchester United en 2-0-sejr på Old Trafford, og her var det Zlatan Ibrahimovic, der stod for begge mål. Utroligt nok, så er sejren én af blot syv vundne kampe på Old Trafford i dette års Premier League, og til sammenligning har allerede nedrykkede Hull City vundet otte kampe på hjemmebane. Det giver virkelig stof til eftertanke.

Det bliver helt sikkert endnu en mærkelig kamp denne onsdag, hvor vi nok ikke skal forvente at se det mest sprudlende fodbold. Southampton har bestemt muligheden for at sende United hjem med det tredje Premier League-nederlag på stribe. Lad os bare ikke håbe, at opskriften på sejr er helt forsvundet, når Ajax venter i Europa League-finalen d. 24 maj.

Dato og Tid:

Kampen spilles onsdag d. 17/5-2017 klokken 20.45

Skader og karantæner:

Manchester United er fortsat uden Ibrahimovic, Rojo, Shaw, Young og Fosu-Mensah, der alle er ude resten af sæsonen. Det er endnu uvist, om Pogba er en del af truppen efter faderens dødsfald.

Southampton må undvære van Dijk, men derudover kan Puel stille i stort set stærkeste opstilling.

Kampens dommer:

Mike Dean passer fløjten i onsdagens kamp

Mulige startopstillinger:

Southampton:

Forster

Soares – Stephens – Yoshida – Bertrand

Romeu – Davis

Ward-Prowse – Tadic – Redmond

Rodriguez

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Darmian

Herrera – Pogba

 Lingard – Mkhitaryan – Martial

Rashford

Hold øje med:

De fleste husker nok Manolo Gabbiadini fra Liga Cup finalen tidligere i år. Her skød han med to mål Southampton tilbage i kampen mod Manchester United, da det så allermest sort ud for The Saints. Siden er han forsvundet fra rampelyset, og Claude Puel har foretrukket Jay Rodriguez på toppen. Rodriguez scorede og lavede en assist i weekendens sejr mod Middlesbrough, og derfor virker han i god form netop nu.

Sagt om kampen:

”Momentum er afgørende netop nu. Vi har muligheden for at få alle spillere op i højeste gear inden finalen. Jeg tror alle ved, hvad der venter, hvis vi vinder finalen i Europa League, men lige nu handler det om at bruge de sidste kampe som den bedst mulige kampforberedelse”. – Chris Smalling

Skribentens bud på kampens resultat:

Jeg tror, at United kommer til at spille endnu en kamp med håndbremsen trukket. Det er så afgørende, at der ikke opstår flere vitale skader inden finalekampen, og derfor er det også usikkert, at Mourinho vil stille så stærkt op, som jeg har spået. Hvis Mourinho vælger det hold, som skal spille Europa League-finalen, så vil der være masser af kvalitet på banen, men jeg tvivler stadig på, at de kan finde den rigtige tænding til kampen. Jeg tror, Manchester United spiller en dødkedelig 0-0 kamp onsdag aften på St. Marys.

Vidste du, at:

  • De to hold er mødtes 122 gange. United har vundet 63, mens Southampton har trukket det længste strå 28 gange.
  • Southampton besejrede United på Old Trafford i sidste sæson.
  • Vi skal tilbage til 2003 for at finde Southamptons seneste hjemmebanesejr over Manchester United.
  • Chelseas Eden Hazard har udråbt Claude Puel som en af de bedste trænere i verden.

TV:

6eren og DPlay viser kampen.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Chelsea – Watford (4-3)
  • Arsenal – Sunderland
  • Manchester City – West Bromwich
  • Leicester – Tottenham

 

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

Total
0
Shares
Forrige artikel

United møder City i Houston

Næste artikel

United opjusterer forventningerne trods underskud

Relaterede artikler
Total
0
Share