United opjusterer forventningerne trods underskud

Manchester United kom ud af første kvartal med røde tal på bundlinjen, men ser positivt på udviklingen i resten af 2017.

Pengene fortsætter med at vælte ind i Manchester United gennem diverse tv-aftaler og sponsorater. Men omkostningerne er steget så meget, at det gør ondt på bundlinjen. 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Det viser klubbens regnskab for første kvartal, som netop er blevet offentliggort. Her steg omsætningen med 3,1 pct. til 127,2 mio. pund, mens klubben omvendt landede et underskud på 3,8 mio. pund mod et plus på 13,7 mio. pund i samme periode i 2016. Det skriver Ritzau. 

De røde tal skyldes ifølge United, at omkostningerne til personalet er steget med 10,3 mio. pund. Samtidig er antallet af fuldtidsansatte i Englands mest vindende klub vokset fra 797 til 888 personer. 

Lønomkostningerne til nye spillere som Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba tæller selvsagt med i regnskabet. Samtidig er klubbens gæld steget med 5 pct. til 366,3 mio. pund. Det skyldes, at pundet er blevet svækket over for den amerikanske dollar, som gælden er optaget i. 

Udviklingen får dog ikke næstformand Ed Woodward til at ryste på hånden. Manchester United opjusterer således forventningerne til resten af året, så man nu forventer en toplinje på 560-570 mio. pund og et driftsresultat før af- og nedskrivninger (ebitda) på 185-195 mio. pund. Tidligere forventede man en toplinje på 530-540 mio. pund og en ebitda på 170-180 mio. pund.  

Manchester United oplyser samtidig, at dets aktionærer kan se frem til et udbytte på 0,09 dollar pr. aktie. Glazer-familien sidder fortsat på omkring 90 pct. af disse i de nordengelske klub. 

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Optakt: Southampton - Manchester United

Næste artikel

Ajax-træner frygter ikke United

ANNONCE