Optakt: Stoke City – Manchester United

Manchester United møder lørdag Stoke City på Britannia Stadium.

Liverpool-kampen vil ikke gå over i historien, som en af de mest velspillede. Man sad med en tom fornemmelse indeni, da kampen blev fløjtet af, for selvom United havde hentet et enkelt point efter en sen scoring, så havde de fleste vel egentlig forventet en sejr? Sejre lagrer optimisme, og Manchester United har selv gjort sit for, at den spirende optimisme igen er at finde i hovedet på fansene efter mange fine resultater. Der er igen en forventning og tro på sejr hver eneste gang, og det er da også sådan det bør være, når man er verdens største fodboldklub.

Med det uafgjorte resultat udbyggede holdet ikke sejrsstimen yderligere, men nederlag har der bestemt ikke været mange af trods alt. Vi skal helt tilbage til kampen mod Chelsea for at finde den seneste tabte kamp, og den blev altså spillet d. 23 oktober sidste år. United er dermed ubesejret i 12 kampe i streg, og man kan kun glædes over, at holdet altid formår at få et eller andet med fra kampene, selv når tingene ikke fungerer optimalt. Den næste kamp bliver endnu en vigtig styrkeprøve, hvor det store spørgsmål er: ”Can they do it on a cold rainy night in Stoke?”

Citatet har efterhånden mange år på bagen, men ikke desto mindre er det stadig yderst aktuelt i nutidens Premier League. Det kan godt være, du kan vinde mod de andre tophold og spille smukt og poleret fodbold, når kampene foregår under gunstige forhold og med veltrimmet græs under fødderne, men kan du også, når termometeret siger minusgrader og banen ligner en pløjemark? Det handler ikke kun om Stoke i denne sammenhæng, men også om hele Premier Leagues identitet og engelsk fodbold historisk set. Hvis du skal lade dig krone i maj, skal du kunne præstere hvor som helst og under alle slags forhold.

Grunden til at citatet netop er hæftet på Stoke, er, at der har været tradition for dårligt vejr og en særlig hårdhed i spillet på Britannia Stadium gennem årene. Som tophold kunne du forvente en modstander, der parkerede bussen og satsede alt på dødbolde og lange indkast, discipliner de beherskede til topkarakterer. Flere ting har selvfølgelig ændret sig efter Premier League er trådt ind i en ny æra, og klubberne generelt set er blevet langt rigere end tidligere, men alligevel må man aldrig undervurdere identiteten og historien, som flere midter- og bundklubber er rodfæstet i.

Stoke har i de seneste år foretaget lidt af en revolution, hvor de er gået fra at satse på ”hit and run”-fodbold til en mere moderne tilgang. Med spillere som Shaqiri, Allen, Krkic, Arnoutovic og Afellay har de fået en mere teknisk funderet offensiv, hvor de lange bolde dog stadig benyttes aktivt, når Crouch starter på toppen. Mark Hughes overtog styringen af holdet i 2016 og siden har der faktisk været solid fremgang at spore. Sidste år sluttede de på en flot niendeplads i ligaen, og den position holder de sjovt nok stadigvæk i år.

Stoke går ind til opgøret med selvtillid i bagagen, efter de for en uge siden besejrede David Moyes og Sunderland med 3-1 på udebane. Særligt Arnautovic virkede brandvarm i den kamp med to mål indenfor de første 22 minutter. Stoke formåede overordnet set at spille første halvleg på et højt niveau og i et fabelagtigt tempo, hvilket også sender en klar advarsel til José Mourinho og Manchester United om, at hvis den ubesejrede stime skal fortsættes, så skal de være helt klar fra første fløjt.

Manchester United har haft det svært på Britannia Stadium i de seneste år. Sidste år blev det til et 2-0-nederlag, mens det året før blev uafgjort 1-1. I denne sæson endte opgøret på Old Trafford 1-1 efter Joe Allen sikrede det ene point med en sen scoring. Der er ingen tvivl om, at Stoke går ind til opgøret med øjnene stift rettet mod alle tre point, og det er langt fra umuligt, at de tager dem, hvis ikke Manchester United præsterer bedre end mod Liverpool.

Det er nu Manchester United skal vise, at attentatet mod top fire er seriøst. Det er den her slags kampe, som for alvor afgør hvem de store vindere er, når Champions League-pladserne skal fordeles ved sæsonafslutning.

Dato og Tid:

Kampen spilles lørdag d. 21/1-2017

Skader og karantæner:

Manchester United er uden Eric Bailly, som fortsat er til Africa Cup of Nations. Derudover forventes det, at José Mourinho kan vælge fra en stort set skadesfri trup.

Stoke må undvære det normale førstevalg i målet, Jack Butland. Cameron og Ireland er heller ikke tilgængelige for Stoke endnu, mens Krkic og Walters begge er tvivlsomme. Sobhi er til Africa Cup of Nations.

Kampens dommer:

Mark Clattenburg dømmer lørdagens kamp.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Blind

Herrera – Carrick – Pogba

Mata – Zlatan – Martial

Stoke City:

Grant

Johnson – Shawcross – Martins-Indi – Pieters

Whelan – Adam

Shaqiri – Allen – Arnautovic

Crouch

Hold øje med:

Det er svært at vælge en spiller, som for alvor skiller sig ud på Stoke-holdet, fordi de traditionelt fungerer fremragende som kollektiv. Alligevel er det vigtigt at holde øje med Marko Arnautovic, der er en rigtig humørspiller for Stoke. Han har det med at spille fremragende i perioder, for så at falde fuldstændig fra hinanden senere. I og med han scorede to mål mod Sunderland, så kunne han blive et giftigt bekendtskab for Uniteds defensiv, men det må tiden vise.

Ud over Arnautovic, så har Stoke fortsat den tidligere Manchester United-spiller Ryan Shawcross i defensiven. Der har været bud efter Shawcross fra storklubberne igennem flere sæsoner, og han formår altid at udføre et solidt stykke arbejde i Stokes bagkæde.

Sagt om kampen:

”Stoke har nogle rigtig gode spillere på holdkortet, selvom det nok ikke helt er det samme at spille på Britannia, som det var for syv-otte år siden. Mark Hughes har været god for deres udvikling, og nu har de langt flere tangenter at spille på end dødbolde og lange indkast. Det er en anderledes form for fodbold nu, men derfor bliver det lige så svært af den grund”. – Michael Carrick

Skribentens bud på kampens resultat:

Manchester United får det meget svært på Britannia Stadium. Det er vigtigt at bemærke, at de fortsat behersker deres ultradefensive tilgang, hvis det gavner den enkelte kamp. Manchester United har tidligere i denne sæson haft svært ved at bryde sådanne forsvar op, blandt andet mod Burnley og West Ham på hjemmebane. Jeg tror dog, at de alligevel får fedtet en snæver 1-0-sejr hjem.

Vidste du, at:

  • Det er det 18 møde i Premier League. Manchester United har vundet otte ud af ni opgør på Old Trafford, mens det blot er blevet til én sejr ud af de seneste tre kampe på Britannia.
  • Stoke City er en af de ældste klubber i Premier League, grundlagt helt tilbage i 1863.
  • Mark Hughes har scoret 120 mål for Manchester United.
  • Stokes største triumf kom i sæsonen 1971-1972, da de vandt Liga Cuppen.

TV:

Kampen bliver vist på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • Liverpool – Swansea (lørdag)
  • Manchester City – Tottenham (lørdag)
  • Arsenal – Burnley (søndag)
  • Chelsea – Hull (søndag)

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Solskjær afviser norsk landstrænerjob

Næste artikel

Depay: Jeg er Lyon-spiller

Relaterede artikler
Total
0
Share