Optakt: Sunderland – Manchester United

Efter et heldigt point i sidste minut mod Everton skal Mourinho og co. forsøge at hive alle tre point med hjem, når de søndag gæster David Moyes og kriseramte Sunderland.

 

Zlatan-effekten udeblev i store dele af kampen, da svenskeren igen var tilbage i startopstillingen mod Everton tirsdag aften på Old Trafford. Alligevel fik den store svensker reddet et trøstepoint i land, da han i sidste minut af overtiden var træfsikker fra ellevemeterpletten.

Med sin syvertyvende træffer for sæsonen cementerede han dermed sin vigtighed for et Manchester United-hold, der har haft umådelig svært ved at sætte svenskerens angrebskolleger i scene i hans fravær – særligt på hjemmebane.

Scoringsproblemer eller ej, så er der dog ingen tvivl om, at søndagens kamp mod Premier Leagues absolutte bundprop er en mulighed, man må og skal tage. Med blot 20 point efter 30 kampe er den tidligere United-træner David Moyes’ tropper så godt som sikre på nedrykning.

Holdet fra det nordengelske har blot hentet én sejr i næsten fire måneder og har tabt fem ud af deres sidste seks kampe. Den eneste gang i sæsonen, de har formået at drille et tophold på Stadium of Light, var tilbage i januar, da man hentede et ufortjent 0-0-resultat mod Tottenham.

Vi ved dog også, at alt kan ske, og med Moyes’ skamfulde fortid hos United in mente, skal vi ikke udelukke, at han er revanchelysten. Men en ting er intention, noget helt andet formåen, og forhåbentlig får Ibra og co. også i morgen cementeret, hvorfor de er 34 point bedre placeret.

Dato, tid og sted

Kampen sparkes i gang søndag 9. april kl. 14:30 på Stadium of Light i Sunderland.

Dommer

Craig Pawson passer fløjten søndag eftermiddag.

Skader og karantæner

For United er både Juan Mata, Chris Smalling og Phil Jones stadig ude med skader, og hertil er klubkaptajn Wayne Rooney samt Ashley Young heller ikke blevet klar.

Sunderland må fortsat undvære den tidligere United-mand Paddy McNair, mens også Duncan Watmore, Steven Pienaar og Jan Kirchhoff må se til fra tribunen.

Mulige startopstillinger

Manchester United

De Gea

Valencia – Bailly – Rojo – Blind

Herrera – Pogba – Fellaini

Lingard – Ibrahimovic – Martial

Sunderland

Pickford

Jones – Denayer – Koné – Oviedo

Rodwell – Cattermole – Ndong

Borini – Defoe – Anichebe

Hold øje med

Som altid kommer man ikke udenom Jermaine Defoe, som Sunderlands bundplacering til trods har nettet 14 gange i sæsonen. Alligevel siger erfaringen mig, at det vil blive en anden englænder, der vil komme i fokus; Jordan Pickford i Sunderland-målet.

Den unge og talentfulde stopper har om nogen været manden, der bogstaveligt talt har reddet point for Moyes og co., siden han i efteråret stjal pladsen fra Vito Mannone. Med sine stærke reflekser overfor især skud fra tæt hold kan han sagtens blive et problem, hvis United (igen-igen) skulle være uskarpe.

Sagt om kampen

”Jeg har sympati for enhver manager, der kæmper hårdt for at nå deres målsætninger. Nogle af os, vi bliver fyret i midten af sæsonen. Det er svært for os alle, så selvfølgelig har jeg sympati med ham” – Jose Mourinho om David Moyes.

Skribentens bud på kampens udfald

Jeg tror, vi fortsætter vores udmærkede form på udebane mod et Sunderland-hold, hvis besøgelsestid i den bedste engelske række er så godt som ovre. 2-0 til Mourinhos mandskab.

Vidste du, at…

  • Sidst, United gæstede Stadium of Light, tabte man 2-1
  • Den seneste gang man har taget de tre point med hjem fra Wearside var en snæver 2-1-sejr tilbage i oktober 2013. Adnan Januzaj, der nu er på lån i Sunderland fra United, scorede begge mål.
  • Sunderland har ikke scoret i seks ligakampe i streg. Det er første gang, dette er sket, siden oktober 1981.
  • Jermaine Defoe har i 13 forsøg aldrig formået at score mod et hold, som Jose Mourinho har været manager for.
  • Zlatan Ibrahimovic har lavet otte mål i sine sidste syv udekampe i Premier League.

Husker du?

… Dengang United vidste, hvor målet stod? Det gjorde du nok, men det gør jo aldrig noget at blive mindet om, at ens hold faktisk har vundet 9-0 – 4. marts 1995.

 

 

TV

Kampen vises på TV3+.

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Tottenham 4 – 0 Watford
  • Manchester City – Hull City (lør 16:00)
  • Stoke – Liverpool (lør 16:00)
  • Bournemouth – Chelsea (lør 18:30)
  • Crystal Palace – Arsenal (man 21:00)

Køb Manchester Uniteds nye trøjer her

Rejseguide: Få hjælp til at rejse til Old Trafford her

Forrige artikel

- Vi kunne godt have brugt Chicharito

Næste artikel

Vidic om Carrick: Den bedste holdspiller

ANNONCE