Optakt: The Roses Derby

Manchester United tager i aften imod ærkerivalerne Leeds United. Gæsterne er formsvage og har netop fyret Jesse Marsch. Omvendt mangler United flere toneangivende spillere. Læs optakten til opgøret her.

Old Trafford er blevet et uindtageligt fort igen. Manchester United har vundet de seneste 13 kampe, de har spillet på hjemmebane, og den samlede målscore i de 13 kampe hedder 33-6.

Sidst Manchester United havde en lignende stime var i 10/11-sæsonen under Sir Alex Ferguson. En sæson der både bød på en Premier League-titel og et nederlag til FC Barcelona i Champions League-finalen. Dengang fortsatte stimen ind i 11/12-sæsonen, og United nåede at vinde hele 20 hjemmekampe i streg.

Erik ten Hag og spillerne må meget gerne gøre holdet fra 10/11 kunsten efter, hvilket kræver en sejr onsdag aften, når rivalerne fra Leeds gæster Old Trafford.

På papiret ligner det også tre problemløse point. Leeds har ikke vundet en kamp i Premier League siden d. 5. november sidste år, og de har hentet sølle tre point ud af 18 mulige siden VM-slutrunden i Qatar.

Men men men… Opgaven er slet ikke så ligetil.

Leeds meldte i mandags ud, at de har fyret manager Jesse Marsch. Derfor vil assistenttrænerne Michael Skubala, Paco Gallardo og Chris Armas stå i spidsen for Leeds-Mandskabet til kampen mod Manchester United. Hvis navnet Chris Armas lyder velkendt, så er det fordi, at han var en del af trænerstaben under Ralf Ragnick i Manchester United.

Bliver United ofre for “new manager bounce”? Vi så i sidste runde i Premier League, at en ny manager kan have stor betydning. Her overlistede Everton suveræne Arsenal i Sean Dyches første kamp ved roret.

Derudover må Erik ten Hag undvære flere af sine yndlinge til opgøret. Mest nævneværdig er Casemiro, som sidder i karantæne i de næste tre kampe. Derfor skal der en helt ny midtbanekonstellation i spil til midtugeopgøret. Antony er også fraværende med en skade.

Flere faktorer gør derfor, at det kan blive en voldsom udfordring at vinde for 14. gang i træk på Old Trafford.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles klokken 21:00 onsdag d. 8. februar på Old Trafford.

Kampens dommer:

Simon Hooper passer fløjten. Han dømte senest Manchester United, da de slog Tottenham 2-0 på hjemmebane d. 19. oktober sidste år.

Skader og karantæner:

Manchester United er en smule amputeret til opgøret. Foruden Eriksen, Donny van de Beek, McTominay og Martial, som også sad uden for opgøret i weekenden mod Crystal Palace, så er Casemiro og Antony også fraværende.

Casemiro afsoner som nævnt den første af sine i alt tre karantænedage. Antony måtte udgå af kampen i lørdags efter hændelsen, som førte til Casemiros røde kort. Det er formentlig denne skade, som holder kantspilleren ude.

Gæsterne må også undvære flere værdifulde spillere. Rodrigo, Archie Gray, Stuart Dallas og Adam Forshaw er alle på skadeslisten. Derimod er Brendon Aaronson tilbage fra en blindtarmsbetændelse og Robin Koch er til rådighed igen, efter at han afsonede karantæne mod Nottingham Forest.

Mulige startopstillinger:

Med diverse skader og karantænen til Casemiro in mente, så forventer jeg, at Sabitzer får startdebut på den centrale midtbane sammen med Fred. Derudover håber jeg at se Sancho tilbage blandt Erik ten Hags startende 11 som erstatning for Antony.

Manchester United:
De Gea
Wan-Bissaka – Varane – Martinez – Shaw
Fred – Sabitzer
Sancho – Fernandes – Rashford
Weghorst

På trods af en trænerfyring så har de tre caretakers i Leeds ikke haft mange dage til at ændre på tingene. Derfor stiller Leeds formentlig op i deres vante 4-2-3-1-opstilling, som matcher Manchester Uniteds.

Leeds United: 

Meslier
Ayling – Koch – Wober – Struijk
Mckennie – Adams
Sinisterra  – Harrison – Gnoto
Bamford

Hold øje med:

Marcel Sabitzer får højest sandsynligt sin startdebut i kampen, og det bliver interessant at se, hvordan han finder sig til rette på banen sammen med sine nye medspillere. Hos Leeds er Weston McKennie blevet hentet til fra Juventus, og han kunne meget vel indgå i startopstillingen ved siden af sin landsmand, Tyler Adams.

Jeg tror, at det bliver på midtbanen, at slaget skal slås. Det bliver højest sandsynligt en fysisk kamp med mange dueller og høj intensitet. Fred og Sabitzer vs McKennie og Adams bliver et underholdende matchup.

Skribentens bud på kampens resultat:

I denne uges podcast-udsendelse gættede jeg på en 3-1-sejr til hjemmeholdet. Denne forudsigelse må jeg hellere holde fast i.

Siden Leeds’ tilbagevenden til Premier League har vi været vidne til meget målrige opgør på Old Trafford mellem de to mandskaber. Forhåbenligt bliver det også tilfældet i aften. Fred er i god form, og han plejer at score mod Leeds. Han laver målet til 1-0.

Hvor kan man se kampen?

See og Viaplay.

 

Hvordan tror du, at Erik ten Hag griber kampen an i aften? Opret en profil og giv din mening til kende i kommentarfeltet under artiklen. Så er du samtidig med i konkurrencen om en valgfri Manchester United-trøje fra denne sæson. 

1 kommentar
  1. Fint opsummering af Tobias Hermannsen, vi er hårdt ramt af skader og ikke mindst Casimoros karantæne og derfor var det absolut rettidig omhu at få hentet Sabitzer på transferdeadline.

    Håber også Sancho starter og at han får noget tiltrængt succes.

    Men der bliver ikke nemt, Leeds ser disse kampe mod United som årets højdepunkt og vil dø med støvlerne på.

    2-0 – Rashford 1, Bruno 1

    GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Trupnyt: Antony skadet

Næste artikel

United appellerer ikke Casemiros karantæne

ANNONCE