Optakt: Til kamp mod kæphøje københavnere

Manchester United er på jagt efter livsvigtige point i København, når de i aften møder FC København i Champions League. Læs optakten til opgøret her.

I weekendens Premier League-opgør mod Fulham fik Manchester United endnu en gang en etmålssejr, i en kamp som blev afgjort i de døende minutter.

Det samme var tilfældet i Premier League-kampen mod Brentford d. 7. oktober og i det omvendte opgør mod FC København i Champions League. Forløsende sejre, som netop kunne være den succesoplevelse, som ville markere et vendepunkt i en ellers undervældende sæsonstart.

Sådan har det dog ikke været. De sene sejre har endnu ikke kunnet kickstarte Erik ten Hag og hans mandskab, og det spillemæssige udtryk halter gevaldigt.

Nu er Manchester United så tilbage i København efter 17 års fravær. Sidst United var på besøg endte det, som mange nok husker, med en overraskende hjemmesejr til løverne fra FC København.

Det nuværende FCK-mandskab tror i den grad på, at de kan gentage den imponerende præstation fra 2006. I mandags udtalte FCK-forsvarsspilleren Kevin Diks, at han så hjemmeholdet som favoritter til opgøret.

På gårsdagens pressemøde udtalte cheftræner Jacob Neestrup så, at man ikke kan sammenligne Old Trafford med Parken, fordi intensiteten i Parken er ”gange 100” i forhold til det, man så på Old Trafford i det omvendte opgør.

Både Jacob Neestrup og Kevin Diks har muligvis ret i deres påstande, men det er stadig en smule hovent inden et opgør mod et af verdens største hold.

Dato, tid og sted

Kampen spilles onsdag d. 8. november kl. 21:00 i Parken.

Dommer

35-årige Donatas Rumšas fra Litauen passer fløjten til aftenens opgør.

Skader og karantæner

Marucs Rashford er 100% klar til at spille kampen i aften. Det var meldingen fra Erik ten Hag på gårsdagens pressemøde i Parken. Derudover klarmeldte han også Harry Maguire. Den formstærke midterforsvarer fik et hårdt slag mod hovedet i kampen mod Fulham, men United har gennemgået alle protokoller, og han er klar.

Victor Lindelöf er også i truppen, som er rejst til Danmark. Han missede ellers seneste opgør på grund af sygdom.

Casemiro, som i øvrigt også er i karantæne, og Lisandro Martinez forventes først at vende retur efter jul, var meldingen fra Erik ten Hag.

Derudover må United også undvære Luke Shaw, Amad Diallo, Tyrell Malacia og Jadon Sancho.

Hos FC København må man også undvære flere profiler. Birger Meling, David Khocholava og William Clem er på skadeslisten. Andreas Cornelius’ spilletid skal doseres, og derfor er han ikke i truppen.

Emil Højlund, Rasmus Højlunds bror, er udtaget til Youth League-opgøret mod Manchester United kl. 16:00 i dag. Her skal han formentlig spille over for Kobbie Mainoo, som også spiller med U19 frem for seniorholdet.

Mulige startopstillinger

FC København (4-3-3):

Grabara

Ankersen – Vavro – Diks – Jelert

Falk

Lerager – Goncalves

Roony – Claesson – Achouri

Manchester United (4-2-3-1):

Onana

Wan-Bissaka – Varana – Maguire – Dalot

Eriksen –  McTominay

Antony – Fernandes – Rashford

Højlund

Hold øje med

Kantspilleren Elias Achouri var yderst veloplagt da de to hold mødtes på Old Trafford for to uger siden. Han har været småskadet, men han var tilbage på FCK-holdet i weekenden, da de slog Randers 2-4.

Han nyder de store kampe, og han er en evig kilde til uro med sit hurtige antrit og fremragende teknik. Hvis Wan-Bissaka bliver hans direkte modstander, er jeg dog mere rolig, end hvis det er Dalot. 

Skribentens bud på kampens resultat

Jeg håber, at United sætter det selvsikre FC København-mandskab på plads. Men jeg har mine tvivl. Mit bud er, at United vinder kampen 1-2. Vi kommer foran 0-2, men i 2. halvleg reducerer FCK og kommer til at presse på til sidst.

Hvor kan man se kampen?

TV3+ og Viaplay (og Parken)

2 kommentarer
 1. Jeg tror vi klasker drengene fra Frederiksberg/Gentofte 1-4….😎

  Rashford 2, Højlund 1, og Bruno 1…

 2. FCK tror ihvertfald på sejren, og nævner sig selv som en stor klub i Europa.
  Arrogant eller hovmodig? – tjahh det må tiden jo vise.
  Synes egentlig kun FCK var “gode” i den omvendte kamp, fordi vi slet ikke mødte op til den kamp.
  Kan kun håbe, at vores spillere snart vågner op, og leverer en sejr, som sender modstanderen i tovene.
  Er forsigtigt, optimistisk gæt, må være en 2 – 0 sejr

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

MÅNEDENS SPILLER: HARRY MAGUIRE

Næste artikel

Startopstilling: Rashford og Garnacho på kanterne

ANNONCE