Optakt: United skal bygge videre på triumfen i Paris

For første gang nogensinde møder United tyske RB Leipzig i Champions League

Manchester United tager onsdag aften imod RB Leipzig i Champions League. Ole Gunnar Solskjær tror, at United skal bruge 10 point for at klare sig videre fra gruppespillet, og hvis holdet kan lægge tre point til dem, de hentede i Paris i sidste uge, vil det være et flot skridt.

RB Leipzig er dog ikke en hvilken som helst modstander. Selvom Red Bull-koncernen først købte Bundesliga-licensen fra klubben SSV Markranstädt så sent som i 2009, så nåede den i sidste sæson semifinalen i Champions League.

Netop forbindelsen til energidrikvirksomheden gør morgendagens modstander til en forhadt klub i det stolte, tyske fodboldlandskab, der hylder traditionerne og tror på, at fansene bør have en vis medbestemmelse i klubberne.

50+1 hedder reglen, der betyder, at de tyske klubbers fans har mest magt i den enkelte klub, men det var en regel, Red Bull bøjede nok til, at de kunne få magten i klubben.

Fodboldpolitik til side så er RB Leipzig en klub med spændende unge spillere, og en måske mere spændende ung træner. 33-årige Julian Nagelsmann har trods sin unge alder bevist, at han er en mand, der er bestemt for en af Europas største klubber på et tidspunkt.

På pressemødet forud for morgendagens kamp snakkede Nagelsmann varmt om et af sine trænerforbilleder Sir Alex Ferguson.

– Han havde en lang og megetsuccesfuld tid hos Manchester United, så det var meget interessant at følge ham og se, hvad han ændrede fra den ene kamp til den anden, siger han.

Han sagde dog også, at han ikke var den gladeste mand i verden, da Ole Gunnar Solskjær scorede sejrsmålet i Champions League-finalen i 1999 og med et blink i øjet sagde han, at nordmanden måske kunne se frem til en glidende tackling forud for kampen i morgen.

Dato, tid og sted:
Kampen spilles den 28. oktober klokken 21:00 på Old Trafford.

Kampens dommer:
Matej Jug fra Slovenien.

Skader og karantæner:
Eric Bailly er som sædvanlig ude med en skade, mens Jesse Lingard heller ikke er klar endnu. Ellers kan Solskjær vælge fra alle hylder i omklædningsrummet.

RB Leipzig må se bort fra Lukas Klostermann og Konrad Laimer, der begge døjer med knæskader.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea
Wan-Bissaka – Lindelöf – Tuanzebe – Shaw
Fred – McTominay – Fernandes
Mata – Cavani – Rashford

RB Leipzig

Gulasci
Konaté – Upamecano – Orban – Angelino
Kampl – Hendricks
Poulsen – Forsberg – Nkunku 
Sørloth

Hold øje med:
Den danske anfører Yussuf Poulsen er selvfølgelig spændende at følge. Men også det store forsvarstalent Dayot Upamecao som bliver rygtet til Manchester United er spændende. En opgave for Uniteds angribere.

Skribentens bud på kampens resultat: 
Tyskerne kommer med den her tyske energi og powerfodbold, som vi også kender fra Klopps Liverpool. Jeg synes dog, at United med Fred og McTominay centralt på midtbanen har vist, at de kan stå i mod. 2-0 til ‘De Røde Djævle’.

Hvor vises kampen:
På TV3 Sport klokken 21:00.
 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Podcast: Tyrefægtning og kanonafladning

Næste artikel

Solskjær: Van de Beek kommer til at spille en stor rolle

ANNONCE