Optakt: West Bromwich Albion – Manchester United

Manchester United gæster søndag The Hawthorns, hvor man skal forsøge at fortsætte den fremadstormende form, de seneste fire sejre har etableret.

 

 

Når Louis van Gaal med sin skadesplagede trup i morgen byder Tony Pulis’ West Brom-mandskab op til dans, bliver det for at vise omverden og fans, at han er seriøs om målsætningen om alligevel at kæmpe med helt i toppen af tabellen.

Da Juan Mata med sit flotte frisparksmål afgjorde kampen mod Watford i midtugen, blev det et symbol på flere ting.

Dels blev det et symbol på Manchester Uniteds fremragende resultatmæssig periode – med fire sejre ud af fire mulige har er man avanceret i Europa League og FA Cuppen, og man er samtidig kommet truende tæt på den top fire-placering, som selv den største jubeloptimist syntes lignede utopi for under en måned siden.

Derudover blev målet et symbol på noget, vi som fans ikke har været vidne til særlig ofte; at man får resultaterne med, selvom spillet ikke i alle perioder har været til det – dette på trods af, at man har hele 11 mand fra førsteholdstruppen ude med skader.

Med Arsenals og Citys svingende form, har Manchester United lige pludselig fået en reel mulighed for at kæmpe med om Champions League-pladserne. En sejr i morgen på en traditionelt svær udebane, vil få ”de røde djævle” op på 50 point – kun to færre end Arsenal, og samme antal, som naboerne fra City har på kontoen.

Når Louis van Gaal i morgen byder West Brom, med den tidligere United-mand Darren Fletcher som anfører, op til dans, bliver det derfor uhyre interessant, hvorvidt man kan bygge videre på den imponerende stime fra de sidste par uger.

Dato, tid og sted:

Opgøret bliver sparket i gang søndag 6. marts, kl. 17.00 på The Hawthorns i West Bromwich.

Dommer:

Mike Dean dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

Som vi kunne skrive i går, er der gode nyheder på skadesfronten, hvor både Phil Jones, Antonio Valencia og Marouane Fellaini er på vej tilbane til fodboldbanen. Det forventes dog ikke, at de bliver klar til opgøret i morgen, hvor heller ikke Wayne Rooney, Ashley Young, Cameron Borthwick-Jackson eller Chris Smalling regnes med at blive klar. Bastian Schweinsteiger skulle angiveligt være på vej tilbage inden for en uges tid.

Modstanderne er lidt heldigere på skadesfronten, hvor man må undvære Chris Brunt, James Morrison og Callum McManaman. Den tidligere United-forsvarer Jonny Evans er tvivlsom.

Mulige startopstillinger:

West Bromwich Albion

Foster

Dawson – McAuley – Olsson – Chester

Yacob – Fletcher

Sessegnon – Berahino – Gardner

Rondón

Manchester United

De Gea

Darmian – Fosu-Mensah – Blind – Rojo

Herrera – Schneiderlin

Memphis – Mata – Rashford

Martial

Hold øje med:

Selvom Tony Pulis’ tropper ikke er kendt for deres målscoring, har de dog fået en pålidelig målscorer i Samuel Rondón. Venezuelaneren, der har nettet seks gange i indeværende Premier League-sæson, scorede så sent som i midtugens 2-2-kamp mod førerhundene fra Leicester, ligesom han ofte er manden, der sikrer ”The Baggies” de afgørende point – fx i 1-0-sejren ude over Everton for en lille måneds tid siden. Med enten Michael Carrick eller Fosu-Mensah i forsvaret med Daley Blind, bliver han ikke en helt nem opgave at dæmme op for.

Sagt om kampen:

”Alle de unge spillere er trådt i karakter, og har gjort det fantastisk for United. De ser ud til at have fået vendt deres sæson, og kæmper stadigvæk med om top 4, som giver adgang til Champions League, hvor de hører hjemme. (…) Unge spillere har brug for at vide, at man tror på dem og giver dem chancerne. Det har Van Gaal gjort i alle de klubber, han har været i.” – West Brom-anfører, Darren Fletcher.

Skribentens bud på kampens udfald:

Da United i november slog ”The Baggies” på Old Trafford, var det første sejr i tre indbyrdes kampe; sidst de to hold mødtes på The Hawthorns, blev den 2-2. Jeg tror dog på, at sulten hos Louis van Gaals tropper er størst i morgen. Så selvom man tager til det midtengelske med en uerfaren trup, tror jeg på, at kvaliteten hos ”de røde djævle” sikrer dem en kneben sejr.

2-1 til Manchester United.

Vidste du, at…

 • Morgendagens modstander er det hold, der har haft færrest skud på mål i indeværende Premier League-sæson (85 skud)
 • Tony Pulis har tabt 11 ud af 13 mulige opgør mod Manchester United
 • Salomon Rondon har scoret i tre af sine seneste fem ligakampe – forinden havde han ikke scoret i ni kampe i streg.
 • Med sejr i morgen vil United sikre sig tredje ligasejr i træk. Det er ikke sket siden september.
 • Til gengæld har Louis van Gaal dog kun vundet én af sine seneste syv ligakampe væk fra eget græs (tre uafgjorte, tre nederlag).
 • Da United spillede mod Watford i midtugen, var det med en startopstilling, der havde en gennemsnitsalder på 23 år og 222 dage. Det er den fjerdeyngste startopstilling, holdet nogensinde har mønstret i Premier League-sammenhæng.

TV

Kampen bliver vist på TV3 Sport 2. 

Hvem spiller rivalerne imod:

 • Tottenham 2 – 2 Arsenal
 • Watford 0 – 1 Leicester
 • Everton 2 – 3 West Ham
 • Manchester City 4 – 0 Aston Villa
 • Crystal Palace – Liverpool (søn 14.30)

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Fletcher: Vi skal gå hårdt til United

Næste artikel

Avis: Mourinho forventer ikke United-opkald

Relaterede artikler
Total
0
Share