Optakt: West Ham – Manchester United

Hvis drømmen om pokaler skal holdes i live, så skal West Ham besejres.

I søndags skete det, der absolut ikke måtte ske. Resultaterne flaskede sig ellers optimalt, da West Ham og Arsenal spillede uafgjort lørdag, men med et svigende nederlag til Tottenham, formåede United aldrig at udnytte situationen og spille sig tættere på top tre.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

I stedet for er United nu efterladt i et slags ”ingenmandsland” i Premier League, hvor holdet er dybt afhængige af, at de fire forreste hold smider point i sæsonens resterende kampe. Det er selvfølgelig muligt at hente fire point til Manchester City i de sidste seks kampe, men det kræver samtidigt, at der ikke bliver sat point til. Dette ser i den nuværende forfatning meget svært ud.

Status er, at vi allerede nu må erkende, at det har været en yderst skuffende sæson for tredje år i streg. Tidlig exit fra Champions League og Europa League, ingen liga cup succes og en Premier League-titel, der aldrig for alvor har været inden for rækkevidde. Yderst skuffende og langt under standard. Tag så med i ligningen, at to sæsoners voldsomme transferaktiviteter ikke ser ud til at kaste en top fire-placering af sig – ja, så er fiaskoen klart udstillet.

Nu gælder det så det sidste trofæ, United har at spille for i denne sæson: FA Cuppen. Onsdag gælder det nemlig returkampen mod West Ham, der sikrede sig en returkamp på et fremragende frisparksmål fra Payet. Martial udlignede godt nok føringen, men man må også konkludere, at West Ham var tættere på at tage den direkte billet til semifinalen, og derfor kan Manchester United ikke være alt for utilfredse med returkampen på Upton Park.

Da vi skrev optakten til det første opgør, fremhævede vi Dimitri Payet som profilen. Og det her kan måske lyde som en gentagelse, men det fortjener han også. Han scorede et fantastisk mål mod Manchester United, og få dage senere kopierede han så sparket i en landskamp for Frankrig og stemplede for alvor ind i startopstillingen for Les Bleus. Perfekt timing for spilleren, der blev hentet i Marseille i sommers for omkring 140 millioner kroner.

West Ham er dog også meget andet end Payet, og det viste de i lørdagens opgør mod Arsenal. Her var Andy Carroll i en sjælden set form for The Hammers og endte med at score hattrick på bare 8 minutter. West Ham-holdet var i denne forbindelse på niveau med Arsenal i hele kampen, og de burde have haft sejren efter et mål, der ganske forkert blev annulleret i første halvleg.

Manchester United går ind til opgøret med et ordenligt hak i selvtilliden, mens West Ham bare ser ud til at blive endnu bedre her i slutningen af sæsonen. Der er derfor lagt op til en yderst vanskelig kamp, hvor Manchester United for alvor skal stramme sig an, hvis de ikke skal vinke farvel til sæsonens sidste mulighed for sølvtøj!

Dato og tid:

Kampen spilles onsdag d. 13/4 klokken 20.00 på Boleyn Ground (Upton Park).

Skader og karantæner:

Wayne Rooney spillede 60 minutter mandag for U21-holdet. Det er utænkeligt, at han kommer i spil til denne kamp også. Jones spillede hele kampen, men ser ud til at være i samme situation som Rooney. Ud over de to må United fortsat undvære Borthwick-Jackson, Shaw, Keane og Schweinsteiger. Fosu-Mensah måtte udgå af Tottenham kampen og er også yderst tvivlsom til kampen.

West Ham må undvære Sakho, Song, Byram, Collins og Jenkinson

Kampens Dommer:

Det er Roger East, som passer fløjten i onsdagens opgør.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Blind – Rojo

 Schneiderlin – Carrick

 Mata – Lingard – Martial

Rashford

West Ham:

Adrian

Reid – Tomkins – Ogbonna – Cresswell

Noble – Kouyaté – Lanzini

Antonio – Carroll – Payet

Hold øje med:

Denne gang vælger vi Andy Carroll, som den der skal holdes et ekstra øje med. Han er en spiller, som har levet et noget ustabilt fodboldliv indtil videre. Først spillede han fremragende i Newcastle, hvorefter han blev købt alt for dyrt af Liverpool og floppede. Derefter tog han så endnu et skridt op og endte i West Ham. Her har det indtil videre også været en blandet fornøjelse, men i lørdags så han for alvor ud til at være på vej tilbage i topform. Når timingen er der, er han uhyggelig stærk i luften. 

Sagt om kampen:

”Vi skal selvfølgelig være opmærksomme på de kvaliteter Carroll kommer med, men også de andre spillere fra West Ham. De har også både Payet og Lanzini i offensiven, og de er begge to glimrende fodboldspillere, som ved, hvor målet står”. – Louis van Gaal

Skribentens bud på resultatet:

Jeg vil rigtig gerne melde ud, at United går videre, men jeg tror bare ikke på det. West Ham er lige nu et bedre hold end Manchester United, selvom det piner mit United-hjerte at sige det. West Ham ser ud til at have fundet den rigtige balance under Slaven Bilic. De har kun tabt seks kampe i Premier League, hvilket faktisk er tredje færrest. Det vidner om et konstant niveau og med lidt mindre uheld, havde holdet været højere oppe i Premier League-tabellen på dette tidspunkt. Jeg tror, West Ham vinder kampen 2-0.

Vidste du, at:

 • Manchester United er gået videre de seneste to gange, de har mødt West Ham i FA Cuppen.
 • Manchester United kun er gået målløs fra banen i to af deres seneste 15 besøg på Upton Park.
 • West Ham er i kvartfinalen for første gang siden 2011. Dengang røg de ud til de senere finalister fra Stoke City.
 • West Ham kun har tabt to af de seneste 24 kampe i alle turneringer.
 • Payet har været involveret i 23 mål i denne sæson (12 mål og 11 assists).
 • De seneste tre opgør mellem de to mandskaber er endt uafgjort.

Indbyrdes form:

 • Manchester United 1 – 1 West Ham
 • Manchester United 0 – 0 West Ham
 • West Ham 1 – 1 Manchester United
 • Manchester United 2 – 1 West Ham
 • West Ham 0 – 2 Manchester United

TV:

Kampen bliver vist på 6eren.

 

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

Tjek de gode tilbud på Manchester United-trøjer her

 

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Herrera: Vil vinde for fansene

Næste artikel

Husk tidlig kamp i aften

Relaterede artikler
Gå til siden

Spekulationerne om Cristiano Ronaldos fremtid tager til

Masser af erfaring på topplan, et hav af pokaler og blandt verdens bedste spillerne nogensinde. Alligevel er Cristiano Ronaldos rolle i klubben for alvor kommet i tvivl i kølvandet på den dårlige sæsonstart.
ANNONCE
Total
0
Share