Optakt: West Ham – Manchester United

Manchester United skal bruge en sejr i den svære udekamp mod West Ham for at holde klubbens top fire-skæbne i egne hænder.

Efter weekendens 1-0-sejr over Norwich og Manchester City’s pointtab mod Arsenal lever Manchester Uniteds top fire-chancer i bedste velgående. Resultaterne betyder, at United ligger to point efter Manchester City med en kamp i hånden og dermed selv kan afgøre, om det bliver til top fire eller ej.

Manchester United har tre kampe tilbage i sæsonen, og bliver det til tre sejre, så lyder facit, at man slutter i top fire og står med FA Cup-pokalen i hænderne. Den første af de tre finaler er mod West Ham tirsdag aften på en bane, hvor Slaven Bilic’ mandskab kun har tabt tre ligakampe i denne sæson.

For West Ham er kampen en meget speciel begivenhed. Efter 112 år med Boleyn Ground, eller Upton Park, som det nogle gange kaldes, spiller de deres allersidste hjemmekamp, før de flytter til det olympiske stadion. Ud over det kan de med en sejr tage et stort skridt mod Europa League-fodbold i næste sæson med en sejr, så det bliver uden tvivl en topmotiveret modstander, som United skal stå overfor.

De to mandskaber kender efterhånden hinanden godt, da det er fjerde gang i sæsonen, at de mødes tirsdag aften. Premier League-mødet på Old Trafford var en typisk hjemmekamp for United i denne sæson, hvor man ikke kunne bryde modstanderen ned, og kampen endte 0-0. De to øvrige møder var i kvartfinalen af FA Cup. Det første opgør på Old Trafford endte 1-1, da Martial udlignede Payets fremragende frisparksmål. I omkampen vandt United 2-1 på mål af Rashford (et godt et af slagsen) og Fellaini, før Tomkins reducerede.

West Ham går ind til kampen med et overraskende og skuffende hjemmenederlag til Swansea på hele 4-1. Nederlaget var blot det tredje hjemmenederlag for West Ham i denne Premier League-sæson. Samtidig var det enden på en ellers imponerende stime på ti ligakampe uden nederlag.

Fra United-perspektiv har Louis van Gaals mandskab ikke ligefrem været flyvende offensivt på det seneste, men de går ind til kampen mod West Ham i god form. Siden 3-0-nederlaget til Tottenham i april har United spillet seks kampe, hvoraf fem er vundet og en enkelt er spillet uafgjort. Tilmed har David de Gea og co. kun lukket mål ind tre gange i den periode. Lad os krydse fingre for, at stimen fortsætter mod West Ham.

Dato, Tid og sted:

Første fløjt lyder tirsdag den 10. maj kl. 20.45 på Boleyn Ground.

Dommer:

Mike Dean passer fløjten.

Skader og karantæner:

Manchester United havde ikke meget held med sig på skadesfronten mod Norwich. Anthony Martial blev skadet i opvarmningen, og Matteo Darmian blev båret ud med en ankelskade. Begge er sandsynligvis ude af kampen. Ud over de to er Luke Shaw og Bastian Schweinsteiger stadig ikke klar til at spille, mens Marouane Fellaini har karantæne.

West Hams eneste mand på skadeslisten er den sædvanlige førstemålmand Adrian.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Valencia – Smalling – Blind – Rojo

Carrick

Mata – Rooney – Lingard – Memphis

Rashford

West Ham:

Randolph

Antonio – Ogbonna – Reid – Cresswell

Sakho – Noble – Kouyaté

Moses – Carroll – Payet

Hold øje med:

Da United og West Ham mødtes i FA Cup fik Dimitri Payet givet et meget godt eksempel på, hvor seriøst han skal tages. Franskmandens dødbolde – både direkte og indirekte – er livsfarlige, og i åbent spil går meget af West Hams spil igennem ham. Hvis det lykkes at lukke ned for Payet, har United en god chance for at tage sejren.

Sagt om kampen:

”Det er den slags kampe – kampe med pres på – som man som spiller ønsker at spille. Vi er klar. Vi har trænet hårdt.” – Jesse Lingard.

Skribentens bud på kampens udfald:

Kampen har enorm betydning for begge klubber og bliver meget interessant at følge. De to klubber har allerede spillet tre tætte kampe mod hinanden i denne sæson, og det bliver sandsynligvis endnu en tæt affære tirsdag aften. Meget afhænger af, hvordan United håndterer Payet og Carroll, men med den seneste tids stærke defensive præstationer in mente, tipper jeg en snæver United-sejr. 1-0 til MUFC og Champions League-håbet lever videre.

Vidste du, at…

  • United har ikke tabt i 14 kampe i streg på Boleyn Ground (11 sejre og 3 uafgjorte).
  • Manchester United har det højeste pointsnit i Premier League-historien om tirsdagen (2,19).
  • Nederlaget til Swansea lørdag var West Hams blot tredje hjemmenederlag i Premier League i hele sæsonen.
  • Det eneste top ti-hold, der har scoret færre mål end United, der har nettet 44 gange, er Stoke, der blot har scoret 39.
  • Omvendt er Manchester Uniteds forsvar kun overgået af Tottenham, og intet hold har holdt målet rent flere gange end United i denne sæson.

TV:

Kampen vises på TV3+.

 

Den 12. maj kommer den nye udebanetrøje – Forudbestil den her

Klik her og følg med i sommerens lanceringer af Manchester Uniteds trøjer.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Avis: Martial ude mod West Ham

Næste artikel

United-emne skifter til Bayern

Relaterede artikler
Total
0
Share