OT.dk anbefaler: Hold the Busby Babes i live

I dag, onsdag den 6. februar, mindes vi München-ulykken fra 1958. Redaktionen klæder dig på med udvalgte artikler og en enkelt video.

Ken Larsen, Arne Madsen, OldTrafford.dk: “Busby Babes”:

I et langt og grundigt skriv forklarer de to danske Manchester United-fans hele historien om the Busby Babes.

Artiklens udgangspunkt er 1945, hvor Matt Busby blev ansat som manager. Det skildrer, hvordan holdet blev bygget op og stod på tærsklen til europæisk triumf. Gennemsnitsalderen i truppen var 22 år, og de havde netop kvalificeret sig til Europa Cup-semifinalen efter samlet sejr over Røde Stjerne Beograd. Og så indtraf flyulykken. 

Ken Larsen og Arne Madsen hylder de døde og overlevende fra München-tragedien, og denne artikel er en fremragende introduktion til historien, hvis du ikke kender den på forhånd. Og selv hvis du gør, fortjener artiklen et genlæs. 

Sky Sports Football: “Flowers of Manchester | A tribute to the victims of the Munich Air Disaster”:

En rørende video på tre minutter, der giver et indblik i, hvad det er vi United-fans mindes hvert år den 6. februar. 

Navne som Ryan Giggs, Gary Neville, Ole Gunnar Solskjær, Sir Alex Ferguson og Eric Cantona medvirker i videoen, som er i sort/hvid og krydsklippes mellem gamle arkivoptagelser fra 1958 og nye optagelser fra 2008, hvor den er fra. 

Den blev lavet i forbindelse med 50-året for München-ulykken, men den giver lige så meget gåsehud i dag, 11 år senere, som den gjorde dengang. 

Andy Mitten, GQ: “Manchester United: At mindes flyulykken i München”

Hvordan mindes Manchester United og klubbens fans ulykken i dag, mere end seks årtier efter den sorteste dag?

Det giver den kendte United We Stand-redaktør Andy Mitten svar på i denne artikel fra GQ. Mitten var med i München i 2018, hvor tusindvis af United-fans to på pilgrimsfærd til Manchesterplatz i den tyske by, og han beskriver de bånd, som ulykken har skabt mellem tyskere og englændere. 

Han kommer også ind på, hvordan klubben Manchester United mindes the Busby Babes i de senere år, og han møder en fan, der har tattoveret disse ord på sin læg: 

“A broken heart. A broken dream. A broken plane. A broken team. No words were said. A silent vow. We loved you then. We loved you now.”

Forrige artikel

Solskjær: Vi vil aldrig glemme München-ulykken

Næste artikel

Rooney ser Solskjær eller Pochettino som kommende United-manager

ANNONCE