Solskjær: Vi vil aldrig glemme München-ulykken

Idag, den 6. februar 2019, markerer 61-årsdagen for flyulykken i München, hvor en stor række Manchester United-spillere og ansatte samt britiske sportsjournalister omkom, da deres fly styrtede ned på vej hjem fra en Europa Cup kamp i Beograd. Caretaker manager, Ole Gunnar Solskjær, har på manutd.com delt sine tanker om den forfærdelige ulykke.

Den 6. februar 1958 vil altid stå som en forfærdelig dag i Manchester Uniteds historie. 23 mennesker, herunder otte spillere og tre medlemmer af klubbens stab, mistede livet under München-ulykken. I denne sæson er årsdagen blandt andet blevet markeret i seneste hjemmekamp mod Burnley, hvor fansene ærede personerne, der var en del af ulykken. Derudover vil der i dag være en sammenkomst på Old Trafford fra klokken 14:40 lokal tid.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

For klubbens caretaker manager og tidligere spiller, Solskjær, er det vigtigt at klubbens fans og spillere forstår vigtigheden af München-ulykken. 

– Jeg synes det er meget vigtigt, fordi det er en så stor del af vores historie. Den dag vil være i vores hukommelse og vores historie forevigt, udtalte nordmanden blandt andet. 

– Det er en del år siden nu, og de nye fans, der kommer til, må lære om den (München-ulykken, red.) og dens historie. 

Solskjær selv mindes tilbage på ulykken qua de historier, han har fået fortalt af sin far. 

– Min far var 14 år, da det skete, og han har fortalt mig om, hvordan han oplevede episoden hjemme i Norge, da han så nyhederne på en sort-hvid tv-skærm. 

– Det er en sørgelig dag i vores historie, men det er en dag, som vi altid vil huske. 

Det United-hold, der var en del af flyulykken i 1958, blev af mange omtalt som “Busby Babes”. Kælenavnet kom på baggrund af manager, Sir Matt Busby, der havde skabt en stor del af sit hold med spillere fra klubbens ungdomsakademi, hvilket var meget usædvanligt på det tidspunkt. 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

OT.dk anbefaler: Stort Sky Sports-interview med Solskjær

Næste artikel

OT.dk anbefaler: Hold the Busby Babes i live

ANNONCE