OT.dk talentspejder: Bruno Fernandes

En målfarlig, pasningsstærk og placeringsdygtig midtbanespiller med lederegenskaber. Det lyder som noget, United kan bruge. Læs vores talentspejderrapport om Bruno Fernandes.

Den første profil, der bliver fokuseret på i OldTrafford.dks nye scouting-serie er Sporting Lissabons 24-årige anfører, Bruno Fernandes. Han har i store dele af sæsonen, og specielt i løbet af de sidste par måneder, været rygtet til begge Manchester-klubber. Men hvad er det, der gør ham så god?

Først og fremmest er han anfører i Sporting Lissabon. Han er manden, der løfter holdet, når der er nedture, og når holdet virker uinspireret og umotiveret – en kvalitet, man kunne argumentere for, at Manchester United har svært brug for…

Selvom Fernandes har spillet som central midtbanespiller i Sporting, betyder det ikke, at den 24-årige portugiser ikke er målfarlig. Tværtimod. Faktisk er han den spiller i hele Primera Liga, der har scoret næstflest mål med imponerende 20 af slagsen – alene i ligasammenhæng. Dog bør det noteres, at Fernandes er Sportings faste straffe- og frisparksskytte.

Men i netop disse skyttetjanser er blandt noget af det, der gør Fernandes så værdifuld. Han bruger præcis samme straffesparksteknik som Jorginho gør i Chelsea, og det virker stort set hver gang, på mærkelig vis.

Hans frispark er dog fra en helt anden verden. Du kan gøre dig selv en tjeneste og se nogle af de frispark, han har sparket ind i denne sæson. Hans sparketeknik vil gøre ham til en enorm trussel fra dag ét i Manchester United, og bør være fast dødboldsskytte, hvis han ender på Old Trafford.

Hans fine frisparksfod betyder selvfølgelig også, at han er utrolig farlig på langskud. Hans højreben er fremragende, men det er hans venstre ben faktisk også. I denne sæson er en stor del af hans mål kommet udenfor feltet, og et par af dem har også været med venstrebenet, hvilket gør ham nær umulig at dække op.

Der sker noget, når Fernandes har bolden. Ikke nok med, at han har scoret 20 mål i ligaen, er han også noteret for 13 assist, som betyder, at han har skabt flere mål end nogen midtbanespiller i top fem-ligaerne. Det er helt absurd gode stats, som minder om den 13/14-sæson, Yaya Touré havde i Manchester City.

Bruno Fernandes’ teknik og blik for spillet er også blandt hans absolutte styrker, og det virker som om, at han lykkes med en “roulette”-finte i hver kamp, han spiller. Fernandes er dygtig til at placere sig i rummet mellem midtbanen og angrebet og hænge spillet sammen, og har været noget nær ustoppelig i denne sæson.

God nok defensivt?
Selvom han ikke er decideret dårlig defensivt, er det defensive arbejde ikke en del af Fernandes’ styrker. Han er udmærket til at placere sig taktisk, men han er hverken verdens største fodboldspiller, og han er heller ikke nogen dygtig tackler.

Hvis Bruno Fernandes skal have succes, bør han have en fri rolle, som det er tilfældet i Sporting. Giver man ham den frihed og det ansvar, han har fået, kan man få en spiller, der er direkte involveret i 48 procent af dine mål og bliver årets spiller i ligaen. Fernandes har en frikøbsklausul på 100 millioner pund, men bør kunne hives hjem for omtrent det halve.

Summa summarum; Bruno Fernandes er alt, alt for god til den portugisiske liga, og der er ingen tvivl om, at han bliver skudt afsted til sommer. Spørgsmålet er bare hvilken del af Manchester, han ender i.

Fakta om Bruno Fernandes:

Position: Central/offensiv midtbanespiller
Nationalitet: Portugal
Alder: 24
Kampe for nuværende klub: 107
Mål for nuværende klub: 48
Assist for nuværende klub: 37
Tidligere klubber: Udinese, Sampdoria og Novara
Spillersammenligning: Rui Costa
Styrker: Sparketeknik, lederskab, målfarlighed, pasningsspil og tekniske færdigheder
Svagheder: Størrelse og tacklinger
Forventet indkøbspris: 40-70 millioner pund
Sagt om ham; Bernardo Silva, midtbanespiller fra Manchester City:
“Han har spillet en fantastisk sæson med et antal mål og assist, der ikke er normalt for en spiller på hans position. Vi må se, hvad der sker, når sæsonen er slut”

Forrige artikel

Sky: Sanchez tiltrækker interesse fra Juventus og Inter

Næste artikel

OT.dk transferoverblik: Daniel James er den mest realistiske transfer i øjeblikket

ANNONCE