OT.dk talentspejder: Issa Diop

West Hams 22-årige franske centerback har haft et brag af en debutsæson i Premier League. Han er stor, adræt og bomstærk. Og han er nødløsningen på Manchester Uniteds forsvarsproblemer, som rykker tættere og tættere på.

Lazio vil angiveligt have 100 millioner pund for Kalidou Koulibaly. Manchester City ser ud til at løbe med Harry Maguire. Og rygterne om Mathias De Ljight ligner fortsat et røgslør fra spillerens berygtede agent, Mino Raiola.  

Dygtige midterforsvarer er en eftertragtet vare, og fortællingen om endnu en sommer, hvor det ikke lykkes Manchester United at skaffe forstærkninger til positionen begynder at tegne sig.

I de seneste uger er et nyt navn dog dukket op: Issa Diop.

West Ham-spilleren er 22 år gammel og en del billigere end Maguire, Light og Koulibaly. ”En del billigere” er selvfølgelig stadig rigtig dyrt i fodboldverdenen anno 2019 – omkring 50-60 millioner pund vil ”The Hammers” eftersigende have for ham.

I et forsøg på at finde ud af, om han er det værd – og om det overhovedet giver mening for Solskjær at købe Diop, når han i forvejen råder over Victor Lindelöf, Eric Bailly, Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo og Axel Tuanzebe til samme position – har talentspejderrapporten kigget nærmere på franskmanden. 

Ung anfører

Det er præcis et år siden, at West Ham købte Issa Diop fra Toulouse. Dengang kostede han 22 millioner pund, en transferrekord for London-klubben.

Forinden skiftet havde han allerede spillet imponerende 95 førsteholdskampe i Toulouse. Barndomsklubben gav ham debut som 18-årig, og han bar anførerbindet i Ligue 1, før han var gammel nok til at drikke alkohol i USA.

Grundet sine familierelationer har Diop kunne vælge mellem at spille landskampe for Senegal, Marokko og Frankrig. Han valgte sidstnævnte, som han blandt andet har vundet EM-guld med i U19-regi tilbage i 2016.

West Hams forventninger til nyidnkøbet var derfor store, og modsat hvad vi har set med nogle af Manchester Uniteds forsvarskøb i de senere år, præsterede franskmanden fra dag 1.

Fuld spilletid

Med undtagelse af fem kampe, er Diop startet inde i samtlige af West Hams 42 kampe i 2018/19-sæsonen. Med hans styrke og hurtighed har det været en smal sag at vænne sig til Premier Leagues fysisk betonede stil. Han spillede blandt andet en pragtkamp mod Manchester United tilbage i september, da ”The Hammers” vandt 3-1. Efterfølgende kaldte Jose Mourinho den 1,94 meter høje forsvarer for ”et monster” – og det var ment positivt.

Han er den West Ham-spiller, som har lavet flest bolderobringer og blokeringer i sæsonen. Som en anden Phil Jones kaster han sig ned i tacklinger, men modsat englænderen er der lidt mere fransk elegance over Diop.

Mod slutningen af sæsonen begyndte han at falde i niveau; det kunne tydeligt ses på ham, at han var nedslidt efter en lang sæson i verdens hårdeste liga. I april blev han for første gang vraget.

Ydmyg og eftertragtet

London-klubbens trofaste fans elsker ham, og det gør de blandt andet fordi, at han er hårdtarbejdende og uden nøkker. Efter debutsæsonen, som alle er enige om var bragende flot, udtalte han, at han var nødt til at ”forbedre alting”. 

– Jeg mener ikke, at jeg har vist min bedste form til Manuel Pellegrini endnu. Vi har indkasseret 54 mål. Det er for meget. Jeg skal forbedre alting: Min koncentration, teknik, min evne til at læse spillet, sagde Diop.

Den slags ydmyge udtalelser får man point for i West Ham, men spørgsmålet er, om Diop overhovedet kommer til at trække den samme trøje over hovedet i næste sæson. Udover Manchester United skulle også Paris Saint-Germain og FC Barcelona være interesserede.

Ifølge de engelske sladderblade har United forsøgt sig med et bud, der hedder 45 millioner pund plus Phil Jones for Issa Diop. West Ham har afvist, de sætter prisen til 60 millioner pund og ingen Phil Jones.

Diop kan vise sig at være det lidt billigere, men stadig meget lovende, alternativ til midterforsvaret. Han har dokumenteret lederegenskab og en god instilling til tingene.

Men qua sin unge alder vil han også effektivt blokere for mulighederne for en mand som Axel Tuanzebe, og spørgsmålet er, om hans potentiale er så meget større, end Uniteds egenavlede spiller?

Fakta om Issa Diop

Position: Central forsvarsspiller
Nationalitet: Frankrig
Alder: 22 år
Kampe for nuværende klub: 38
Mål for nuværende klub: 2
Clean sheets for nuværende klub: 9
Tidligere klubber: Toulouse
Spillersammenligning: Eric Bailly, en ung Rio Ferdinand
Styrker: Størrelse, hurtighed, arbejdsindsats, mentalitet
Svagheder: Evne til at læse spiller
Forventet indkøbspris: 55 millioner pund
Sagt om ham: ”Tillykke til den scout, som fandt den 21-årige knægt, Diop. Han var et monster og dominerede hvert evig eneste duel.” – citat Jose Mourinho, efter 3-1-nederlaget til West Ham.

Andre talentspejderrapporter 

Bruno Fernandes
Daniel James
Matthijs de Light 
João Felix
Aaron Wan-Bissaka
Youri Tielemans

Forrige artikel

Tak for 16 år på OldTrafford.dk

Næste artikel

BBC: Longstaff er højt på Uniteds liste

ANNONCE