OT.dk talentspejder: Teden Mengi kan være Uniteds næste store leder

Næste skud på stammen i OldTrafford.dks talentspejderserie er Uniteds forsvarsgeneral og anfører på u18-holdet, Teden Mengi.

Manchester United gør en stor ære ud af at opfostre ungdomsspillere fra eget akademi til at udvikle dem til stjerner på førsteholdet. Vi kender alle til historierne om alt fra Ryan Giggs og Paul Scholes til Marcus Rashford og Scott McTominay. 

Men hvem er de næste skud på stammen, og hvem kan vi – måske – forvente at se et gennembrud fra i den nærmeste fremtid? Det vil OldTrafford.dk forsøge at gøre dig en smule klogere på i vores talentspejderserie.

Manchester United har, siden Ferdinand og Vidic’ afgang, haft problemer med at få samlet et slagkraftigt midterforsvar. I skrivende stund ligner det, at Harry Maguire kunne være et meget solidt bud på den ene af de to midterforsvarere, men der er brug for en mere.

I stedet for at hente en dyr midterforsvarer i en økonomisk presset tid, kunne man kigge ind mod eget ungdomssystem – mere specifikt, Teden Mengi. Selvom han blot fyldte 18 år i torsdags, ligner han en mand, der har potentiale til at figurere i midterforsvaret i 10 år frem. Men hvem er Teden Mengi?

Den fødte leder

Teden Mengi er anfører på Manchester Uniteds u18-hold og er oftest med, når u23-holdet spiller. Anførerrollen på et ellers lederstærkt og talentfuldt u18-hold, som Manchester United har, forpligter, men man ønsker sig næppe en anden mand til at bære det end Teden Mengi.

Mengi har før bevist, at han ikke er bleg for at tage medspillere under sine vinger, og når man ser ham spille, er det tydeligt, at det er ham, der fører kommunikationen på Manchester Uniteds ungdomshold, og det er egentlig bare et spørgsmål om tid, før han også overtager anførerbindet på u23-niveau.

Tænk, hvis hans lederegenskaber kunne formes endnu mere ved at spille ved siden af Harry Maguire, som mere og mere ligner den perfekte anfører for Manchester United.

Men Mengi er ikke blot en anførertype. Heldigvis er han også en vanvittigt dygtig og talentfuld fodboldspiller. Han er, trods sin store størrelse, utroligt hurtig, specielt når han kommer op i fart, og kan følge med selv de hurtigste angribere – og dem er der mange af – på det niveau, han spiller.

Mengi er stadig i voksealderen, men er allerede en stor forsvarsspiller. Der er absolut ingen angribere på ungdomsniveau, der kan skubbe ham væk, og selvom han “kun” er 183 centimeter høj, endnu, er han utroligt dygtig i hovedspillet, hvor han også har bevist, at han kan være utroligt målfarlig på dødbolde.

En ægte forsvarsspiller med dygtig spilforståelse

Jo flere kampe, man ser med Uniteds ungdomshold, jo mere ser man, hvor vigtig Mengi er for holdet. Ikke blot i skikkelse af hans lederegenskaber, men mere qua hans afgørende defensive aktioner. Det springer lynhurtigt i øjnene, at det er ham, der laver dén vigtige tackling eller dén vigtige blokering, der forhindrer et mål. En midterforsvarer, man kan regne med.

Tillagt ovenstående, er Teden Mengi også en utroligt dygtig tackler trods sin unge alder. Ligegyldigt om det er stående eller glidende tacklinger, han kaster sig ud i, udføres de med enorm præcision og dygtig teknik, hvilket end ikke kan siges om flere af Uniteds nuværende midterforsvarer.

Det er nok ikke overraskende, at en midterforsvarer som ham er en dygtig tackler, men en af hans bedste egenskaber er spillet med bolden. Mengi er ikke bange for at tage meter frem i banen for at skabe plads for sine modstandere, for så at lægge den præcise og nødvendige aflevering frem i banen. Med Mengi på banen er det som at have en ekstra midtbanespiller i spilopbygningen.

Tårnhøjt potentiale

Har man læst ovenstående, er det blevet tydeligt, at der er mange ting, Mengi er utroligt dygtig til. Det betyder selvfølgelig også, at han har et enormt højt potentiale. Flere i Uniteds ungdomsstab mener, at han har potentiale til at blive en fremtidig anfører på førsteholdet og blive en af de bedste på sin position i verden.

Det er dog vigtigt, at Mengi ikke føres for hurtigt frem. Solskjær har indtil videre været dygtig til at give Mason Greenwood den dosis minutter, han har brug for, og har nordmanden brug for en ekstra mand i forsvarstruppen, er Mengi klar til det – dog skal han dosere hans spilletid.

Hvis Mengis udvikling fortsætter, vil der ikke gå længe, før han har passeret Lindelöf og Baillys niveau, men den slags kræver ro, tålmodighed og den rette træning. Der skal ikke herskes nogen tvivl om, at Mengi lynhurtigt har udviklet sig til at være en af de absolut mest spændende unge spillere i Manchester United, og det er snart tid til, at han skal bevise det på den helt store scene.

Køb Manchester United merchandise via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Forrige artikel

Holdet bag OT.dk: Andreas Kragh Jacobsen

Næste artikel

Sky Sports Italia: Roma vil leje Sanchez

ANNONCE