Overbevisende United kørte Tottenham over

Manchester United leverede en overlegen første halvleg, da de slog Tottenham 3-0 uden problemer i dagens Premier League-opgør.

Søndag tog Manchester United imod Tottenham i et Premier League-opgør, der sagtens kunne gå hen at være afgørende for begge klubbers håb om Champions League-fodbold i næste sæson. Før kampen var United på 4.-pladsen med Spurs tre point efter på 7.-pladsen.

Efter kun to minutters spil var Phil Jones lige ved at sende bolden i eget net. Den engelske forsvarsspiller ville ligge bolden tilbage til David de Gea, men englænderens tilbagelægning blev både hård og upræcis. Det tvang United-målmanden til at kaste sig efter bolden og lave en flot redning med fødderne, da bolden var på vej i mål.

United fik dog hurtigt rystet forskrækkelsen af sig. Efter otte minutters spil fandt Carrick en umarkeret Fellaini i dybden. Den store belgier sendte en hård, flad afslutning afsted, der passerede Hugo Lloris, og så stod der 1-0.

United virkede flyvende, og ti minutter senere fordoblede de føringen. Et hjørnespark fra Mata blev headet på mål af Fellaini, hvis hovedstød blev blokeret. Bolden havnede dog hos Carrick, der pandede et præcist hovedstød i nettet til 2-0.

Tottenham-manager Pochettinos mandskab var på hælene, og manageren reagerede allerede efter en halv times spil, da han rev Townsend ud og satte Dembele på banen. I første omgang hjalp det dog ikke særlig meget, da United kort efter kom på 3-0, da Wayne Rooney tog scenen.

Uniteds anfører var allerede kommet i rampelyset for en boksekamp med Phil Bardsley, men med ti minutter til pausen stjal han overskrifterne på fodboldbanen. Rooney opsnappede en løs aflevering og løb mod Tottenham-forsvaret. De tre forsvarsspillere kunne ikke stoppe Rooney, der driblede sig igennem og gjorde det til 3-0. Flot scoring af angriberen, der kvitterede med en boksejubelscene.

I anden halvleg rykkede Tottenham et stykke op på banen, og omkring ti minutter var det ved at give pote, da Ryan Mason driblede fri på kanten af feltet. Midtbanespilleren kiksede dog fuldstændig sin afslutning, der trillede harmløst forbi mål.

United var tydeligvis tilfreds med resultatet, og kampen faldt i tempo. Alligevel fik Herrera en stor chance efter 64 minutters spil. Et indlæg landede hos spanieren, der kontrollerede bolden og flugtede på mål, men bolden ramte i sidenettet.

Tottenham-topscoreren Harry Kane var lige ved at reducere til sidst, men David de Gea lavede en af få redninger i kampen, der endte med en overbevisende 3-0-sejr til United. Manchester United tager dermed tre uhyre vigtige point i kampen om Champions League-pladserne.