Overblik over awardshow: De Gea løb med priserne igen

Både fans og holdkammerater kårede Manchester Uniteds målmand David de Gea til årets spiller tirsdag aften under klubbens årlige prisuddelingsshow, hvor også Scott McTominay, Michael Carrick, Nemanja Matic, Demetri Mitchel og Tahith Chong også blev hyldet.

Titlen som “Player of the Year”  i Manchester United er i sikre målmandshænder.

For fjerde gang i karrieren vinder David de Gea hæderen, og han er dermed den spiller i klubbens historie, der har vundet den flest gange. Fra 2014 til 2016 fik han den tre gange i streg – og efter at have “lånt” den ud til landsmanden Ander Herrera sidste år, er prisen nu tilbage hos den 27-årige målmand.

– Det er svært at sige med ord, hvad Manchester United betyder for mig. Det er fantasisk at være en del af den klub, sagde David de Gea blandt andet fra scenekanten, hvor han var oppe to gange.

Først skulle han modtage prisen som spillernes “årets spiller”, derefter også fansenes “årets spiller” – også kaldet Sir Matt Busby Award. 107.000 mennesker havde stemt og spanieren fik 67 procent af stemmerne. Jesse Lingard blev nummer to med 10 procent. 

I den anden ende af banen blev der også givet en pris til årets mål, og den hæder løb Nemanja Matic ikke overraskende med efter sin kanonkasse til 3-2 i de døende minutter af kampen mod Crystal Palace.

Hæder til Mitchel og Chong

Traditionen tro blev der også givet priser til årets U23- og årets U18-spiller. 

Reserveholdet har haft en skuffende sæson, hvor de er rykket ned. Og måske derfor blev Demetri Mitchel, som har været udlejet til Hearts siden januar, kåret til årets reservespiller.

Årets U18-spiller – eller ” the Jimmy Murphy Youth Team Player” – blev Tahith Chong. Det hollandske stortalent kom tilbage fra en stor skade i seneste sæson, og derfor var U18-træner Kieran McKenna særligt glad for at se ham på scenen.

– Jeg synes, han har vist fantastisk styrke og karakter ved at komme tilbage på den måde, sagde han til awardshowet.

Du kan læse mere om Tahith Chong her. 

Mourinhos særlige priser 

Manager Jose Mourinho havde også et par esser i ærmet til prisuddelingen. Først kårede portugiseren Scott McTominay til sin egen personlige årets spiller, og senere overrakte han en speciel gave og anerkendelse til Michael Carrick. 

Scott McTominay fik en pris, fordi Jose Mourinho ikke mente, det ville være acceptabelt, hvis den 21-årige skotte skulle forlade festen uden nogen hæder. 

Og Michael Carrick fik en masse pæne ord og et trænersæt bestående af blandt andet en fløjte og hovedpinepiller. 

– Jeg må indrømme, at en af de sværeste ting i mine 18 år som manager har været, når store spillere er stoppet. Det er altid trist, sagde Jose Mourinho. 

– Så denne her gang har vi prøvet at gøre det på en måde, så jeg ikke bliver trist. En stor spiller forlader os, men en stor spiller bliver os. Der er plads til ham i trænerstaben, og vi byder ham velkommen med åbne arme.

– Men først vil vi stadig gerne have, at Michael spiller lidt mere og så giver fodboldstøvlerne til sine børn dagen efter, lød det fra manageren.

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Mourinho kårer sin egen "årets spiller" i United

Næste artikel

Hvad siger det om United, at målmanden kåres til årets spiller sæson efter sæson?

ANNONCE