Overblik: Sommerens nye tilgange til u18-holdet

Hver sommer er Manchester United omdrejningspunkt for hundredvis af transferrygter, men midt i al den virak tilfører klubben rent faktisk spillere til ungdomsholdene. Her er en kort introduktion til nye ansigter på Carrington som måske er gået under din radar.

Hannibal Mejbri

Alder: 16
Land: Frankrig
Position: Central Midtbane
Internationale kampe: 8 kampe for det franske u16-landshold
Tidligere klub: AS Monaco

Den unge franske midtbanemand Hannibal Mejbri er den af Uniteds ungdomstransfers der har vækket størst opsigt i fodboldverdenen. Op mod 10 mill. euro kan den unge herre ende med at koste baseret på klausuler i hans kontrakt. Det er betydelige penge for en 16-årig spiller der endnu har sin første professionelle klubkamp til gode. Så hvorfor har United punget ud for ham?

Mejbri har trods sin unge alder været eftertragtet af storklubber i flere år. Manchester City og PSG har holdt øje med ham, han har været til prøvetræning i Arsenal, og Liverpool lagde ifølge Mejbri’s far et bud på ham da han var blot 14 år – som blev afvist.

Mejbri er central midtbanespiller, en 8’er om man vil, hvis store force findes i pasningsspillet. Han er teknisk dygtig og spiller med koldblodighed på bolden og i sine afleveringer. Mejbri besidder noget som scouts for diverse klubber leder efter med lys og lygte i unge spillere rundt om i verden – spilintelligens.

Mejbris spil er kendetegnet ved hans fodboldhjerne. Hans overblik over banen og sine spilleres bevægelsesmønstre citeres sammen med hans beslutningstagen som særligt veludviklede kvaliteter hans alder taget i betragtning. Han har en modenhed i sit spil som ofte er den der mangler hos talentfulde unge spillere.

Et af hans foretrukne moves er at droppe dybt i banen, modtage bolden og enten forcere med bolden eller slå en lang præcis tværaflevering. Disse kvaliteter og Mejbris nationalitet åbner op for en sammenligning med Pogba, og af spillere i Uniteds stab er det da også Pogba den unge mand ser mest op til. Mejbri er, ligesom Pogba, ikke altid overbevisende i defensive aktioner, og skal han slå igennem i Premier League er fysikken et åbenlyst punkt for forbedring.

I Manchester United kommer Mejbri til et miljø med flere unge franskmænd, Martial og Pogba på førsteholdet, men også Aliou Traoré og Noam Emeran kan hjælpe ham til at finde sine fødder. Emeran og Mejbri kender hinanden fra det franske u16-landshold, og ifølge Mejbri selv havde Emeran indflydelse på at han i sidste ende valgte Manchester United fremfor en række andre bejlere.

Mejbri har på sin instragram-konto gjort opmærksom på at han går ihærdigt efter at få tildelt nr. 7 på ryggen, og kan han blive bare halvt så god som en vis anden franskmand med nr. 7 var i sin tid, kan United-fans godt begynde at glæde sig.

Mateo Mejia

Alder: 16
Land: Spanien
Position: Højre Wing
Internationale kampe: 0
Tidligere klub: Real Zaragoza

Mateo Mejia er endnu en spiller der har været i kikkerten hos andre storklubber – Real Madrid, Arsenal og Valencia har alle været meldt interesseret i den unge spanier, der beskrives som en målscorende kantspiller. Nu er han endt i United for en angivelig sum på 600.000 euro.

Der er ikke meget data tilgængelig om ham endnu, men ifølge en spansk lokalavis scorede han 51 mål for Zaragozas ungdomshold sidste sæson. Det er et imponerende antal mål for enhver spiller, især med tanke på at han gør sig på højrefløjen snarere end oppe foran centralt.

Som 16-årig er Mejia selvfølgelig ikke i nærheden af førsteholdet, men på en position hvor United over længere tid har manglet en naturlig spiller med høj kvalitet (man skal vel tilbage til Valencia for at finde en overbevisende højrefløj i Uniteds nyere historie?), eksisterer en mulighed for at bringe sig i spil til netop den position om ca. 3 år. Kan den unge spanier fortsætte sit flotte målsnit på u18-holdet bliver han en vi alle vil kigge spændt efter.

Dillon Hoogewerf

Alder: 16
Land: Holland
Position: Angriber
Internationale kampe: 5 kampe og 2 mål for Hollands u16-landshold
Tidligere klub: Ajax Amsterdam

Der er god grund til optimisme når man tilegner sig en spiller fra det famøse samlebåndsakademi i Ajax, og Dillon Hoogewerf er ikke blot en tilfældig spiller på Ajaxs ungdomshold, men et af deres u-17 holds mest talentfulde spillere.

Hoogewerf er, meget i stil med United-spillere som Martial eller Rashford, en teknisk dygtig og driblestærk spiller, der både er komfortabel på toppen som angriber, eller som kantspiller med godt øje for mål.

Det ses i statistik over hans seneste sæson for Ajax u-17 hold, hvor han overvejende som kantspiller imponerede med 10 mål og 6 assists i 18 kampe. Han scorede gennemsnitligt et mål hvert 167. minut, og måske er det netop denne målfarlighed der gør at Neil Ryan har valgt at starte ham alene på toppen i u-18 holdets seneste fire kampe – han har allerede scoret en enkelt gang for United.

Hoogewerf har en del erfaring af sin alder. Han har både har repræsenteret det hollandske u15- og u16-landshold, med mål til følge, og sidste sæson blev han indkaldt til flere kampe for Ajax u19 -hold på trods af sine blot 16 år. Med sine blot 164 cm kan fysikken i Englang vise sig at blive en udfordring for Hoogewerf, men kan han bygge på i denne afdeling er der gode muligheder for en direkte vej til førsteholdet i fremtiden.

Björn Hardley

Alder: 16
Land: Holland
Position: Centerforsvarer
Internationale kampe: 0
Tidligere klub: NAC Breda

Björn Hardley er et mindre beskrevet blad end de tidligere nævnte, men er alligevel interessant alene af den grund at han er en venstrebenet centerforsvar der også gør sig på venstreback. Dette gjorde sig gældende i hans debut for u18-holdet i et 5-1 nederlag til Derby County, hvor han spillede første halvleg som centerforsvarer og anden halvleg som venstreback. Selvom United havde en svær kamp, fik Hardley ros for at se rolig og komfortabel ud med bolden.

Der er ikke meget yderligere information tilgængeligt om Hardley, men han kan være værd at holde øje med i kraft af at venstrebenede centerforsvarer er en værdifuld vare i topfodbold. Holland har en overflod af dygtige centerforsvarer i disse år, flere af dem i Premier League. Forhåbentlig kan Hardley blive endnu en i rækken.

Johan Guadagno

Alder: 16
Land: Sverige
Position: Målmand
Internationale kampe: 1 kamp for Sveriges u16-landshold
Tidligere klub: IF Brommapojkarna

United har tilføjet mere nordisk blod til truppen i form af den unge svenske målmand Johan Guadagno fra Brommapojkarna. Han kan se frem til at blive den tredje nuværende svensker i United efter Victor Lindelöf og Anthony Elanga.

Guadagno var til prøvetræning i United tilbage i januar 2019, men har måtte vente godt et halvt år før han har kunnet sætte sit navn på en kontrakt med Manchester United.
Han takkede nej til tilbud fra Inter Milan og Anderlecht, så selvom hans navn ikke ringer en klokke på nuværende tidspunkt, er der tilsyneladende talentspejdere der har holdt øje med ham. Guadagno fik i øvrigt sin debut for det svenske u16-landshold for nyligt.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Rejsetilbud: United mod Brighton for 2.695,-

Næste artikel

OFFICIELT: David de Gea forlænger med United

ANNONCE