Park til United-fans: Stop med at synge om ‘hundespisning’ i min sang

I weekendens kamp mod Everton lød et gammelt Ji-sung Park-chant på Old Trafford, hvor en gruppe United-fans sang, at man i Ji-sung Parks hjemland, Sydkorea, spiser hunde. Ji-sung Park mener, at sangens ordvalg både er ubehageligt og diskriminerende, og han ønsker derfor, at fansene stopper med at synge om, at koreanere skulle spise hundekød.

Den tidligere Manchester United-spiller, Ji-sung Park, er ude med en opfordring til Manchester Uniteds fans efter weekendens opgør mod Everton.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Her kunne man på Old Trafford høre en stor gruppe fans synge en gammel Ji-sung Park-sang med ordene:

“Park, Park, wherever you may be, You eat dogs in your home country, Could be worse, could be Scouse, Eating rats in your council house.”

Ji-sung Park mener, at det er på tide, at fansene stopper med at synge sangen med den nuværende ordlyd, selvom han mener, at United-fansene ikke gør det i nogen ond hensigt.

– Jeg ved, at United-fansene ikke ønsker at fornærme nogen med den sang, fortæller Ji-sung Park i Manchester Uniteds officielle podcast, UTD Podcast, og fortsætter:

– Men jeg bliver nødt til at opfordre fansene til ikke at bruge det ord (hundekød, red.), som i disse tider typisk bliver set som en racemæssig fornærmelse mod det koreanske folk.

Den sydkoreanske midtbanemand spillede i Manchester United i en syvårig periode mellem 2005 og 2012, og allerede dengang nagede sangen ham. 

– Når jeg stadig hører sangen ti år efter, har jeg det stadig dårligt over, at den yngre mig forsøgte at udstå det ubehag, som jeg følte dengang.

Med sine udtalelser ønsker Park at gøre op med de fordomme og den diskrimination, som mange fra den yngre generation i Asien og Korea kæmper mod ifølge Park. 

– Jeg føler også et ansvar for den yngre generation i Asien og Korea, som bliver diskrimineret, og som skal kæmpe med det ubehag, fortæller Park og fortsætter:

– Tingene har ændret sig meget i Korea. Det er sandt, at man tidligere har spist hund, men i disse tider og i særdeleshed i den yngre generation kan de virkelig ikke lide det. Den koreanske kultur har ændret sig. 

Derfor opfordrer Park også til, at man stopper med at synge sangen, som den er nu.

– Jeg mener virkelig, at fansene skal stoppe med at synge det ord, understreger Park og uddyber:

– Det forårsager ubehag blandt koreanere, når de hører den sang. Det er på tide at stoppe. 

Manchester United understreger i samme ombæring, at man støtter Ji-sung Parks udtalelser og opfordrer samtidigt fansene til at ”respektere hans ønsker.”

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

Forrige artikel

Redaktørens klumme: Sorte september vækker forståelig bekymring

Næste artikel

Mike Phelan forlænger til 2024

ANNONCE