Pereira forlod United uden at tale med ten Hag

Andreas Pereira savnede kærlighed i United. Den manglende spilletid førte ham mange steder hen og til i dag, hvor han stortrives i Fulham.

Den 28-årige brasilianer fortæller, at han “ønskede at blive elsket” og af den grund forlod Manchester United. En klub han som 16-årig, dengang hvor Sir Alex Ferguson var i spidsen, valgte til fremfor PSV Eindhoven, som på daværende tidspunkt blev trænet af Erik ten Hag.

I et splinternyt interview med Rio Ferdinand og Vibe with Five åbner han op for sin fodboldkarriere og særligt sin tid i Manchester United. Selvom han blot spillede 75 førsteholdskampe, var han på kontrakt i klubben i mere end ti år. På næsten to år har han i Fulham allerede spillet flere kampe, end han gjorde i United.

Da han i sommeren 2022 forlod United, gjorde han det ved at undgå den nye træner Erik ten Hag. Han havde i forvejen et lille kendskab til hollænderen fra dengang, han spillede i PSV.

– Jeg ville ikke tale med Erik, fordi jeg kendte ham, og jeg vidste, at på det tidspunkt var det altid en samtale i stil med, “Andreas, bliv her. Du kommer ikke til at spille hver kamp, måske en kamp ud af tre, du vil være omkring truppen”. Det var ikke det, jeg ønskede, jeg ville spille, siger brasilianeren.

Om at forlade klubben udtaler han også:

– At forlade United, tænker du, “Skal jeg virkelig gøre dette? Er jeg sikker?” Til sidst er du aldrig 100 procent sikker, virkelig. Nogle gange tænker du på at blive og prøve igen. Andre gange er du nødt til at gå, fortsætter Pereira.

Kærlighed ved første blik

Når Pereira ser tilbage på, hvorfor han skiftede til netop Manchester United, fremhæver han Alex Ferguson. Da han som 16-årig blev kontaktet af en scout fra United, var han allerede smigret.

– På det tidspunkt havde jeg interesse fra et par andre klubber i Europa, men jeg havde altid været fan af United og Ronaldo. Jeg ønskede at komme til United, og da det skete, gik det hurtigt, lyder det fra ham.

– Jeg husker, at Ferguson stod foran os, og jeg kunne ikke tro det. For første gang så jeg, at min far ikke vidste, hvad han skulle gøre.

– Ferguson sagde noget, og til at begynde med forstod jeg det ikke, fordi hans engelsk ikke var rigtig [let at forstå]. Derefter sagde han, ‘Der er altid plads til en brasilianer i mit hold’. Det blev hængende i mit sind. Jeg ville ikke engang hjem igen! Jeg ville blive der med det samme, siger Pereira.

Mange klubber på CV’et

Pereiras tid i United blev aldrig rigtig en succes. Han var aldrig inde i varmen og blev i stedet sendt afsted på mange lejeophold forskellige steder i Europa og verden. Lejeopholdene tæller klubber som Granada, Valencia, Lazio og brasilianske Flamengo. De fire lejeophold bød på forskellige erfaringer, men de var allesammen uden den helt store succes.

Efter Covid-19 var han virkelig ivrig efter at slå igennem i Premier League:

– Jeg ville spille, efter COVID, ville jeg spille. Jeg blev sindssyg af at ville spille i Premier League. Jeg ville vise, at jeg var god nok, jeg var meget tæt på at slutte mig til Everton, og pludselig ringede min far til mig og sagde, “Andreas, du har aldrig spillet i Brasilien, du er brasilianer,” siger han.

Om det opsigtsvækkende skifte til Brasilien siger han:

– Alle i United sagde, “Du er skør, du bliver i Brasilien, du kommer aldrig tilbage til Europa”. Alle i min familie ville have mig til Brasilien, men de var ligesom, “nej, hvad laver du?,” fortæller han videre.

Men opholdet i hjemlandet levede heller ikke op til forventningerne, lyder det fra Pereira.

– Jeg følte ikke den kærlighed, som jeg troede, jeg burde få. Jeg ønskede at føle mig elsket af mit eget folk, spille tæt på min familie og nyde fodbold.

I dag tørner han ud for Fulham, hvor han er en fast del af startopstillingen.

Forrige artikel

MEN: Maguire bliver klar

Næste artikel

Jagten på nummer 250: John Doherty, nummer 26, 1952-1957

ANNONCE