– Pre-season handler om mere end fodbold

Jose Mourinho og resten af Manchester United gør klar til årets første kampe.

Den nye manager, Jose Mourinho, får snart chancen for at se sin nye trup an, når holdet starter opvarmningen til den nye sæson med kampe i blandt andet Beijing og Shanghai. Det bliver nogle vigtige uger, både på og uden for banen.

– Jeg håber, at jeg og spillerne kan komme ind under huden på hinanden og skabe gode forhold fra dag ét. Det er selvfølgelig vigtigt at fokusere på det spillemæssige, men det er næsten ligeså vigtigt at have et godt personligt forhold til hinanden, siger Mourinho til Adidas Front Row.

Ikke alle er med

Det er ikke alle spillere, som kommer til at deltage i kampene for Manchester United, da flere kommer senere tilbage efter ferien. Det gør da også turen lidt speciel, indrømmer Mourinho.

– Det kommer selvfølgelig til at skabe nogle begrænsninger taktisk, at vi ikke har hele truppen med. Det er sådan det er, og vi kan ikke skabe mirakler. Når spillere har været med til EM og andre turneringer, så er det vigtigste, at de kommer friske tilbage. 

– Det bliver lidt mærkeligt, især for mig som ny manager. Det handler dog om mere end os, og her har Manchester United en vigtig fanbase at pleje på blandt andet det asiatiske marked. Det er vigtigt, at alle forstår, hvilken betydning klubben har rundt om i verden. 

Gode erfaringer med Asien

Mourinho har tidligere været rundt i netop Asien, og det er en verdensdel, som han har rigtig gode erfaringer med fra tidligere. 

– Jeg har været i Asien nogle gange nu. Jeg ved, at fansene i Asien er fuldstændig forelsket i fodbold og i spillerne. De dyrker personlighederne, og en spiller som Zlatan Ibrahimovic kommer også til at mærke et boost i de personlige fans nu.

– Sidste gang jeg var i Bangkok, der så jeg med egne øjne, hvor meget Manchester United betyder. Her var jeg på en Manchester United-bar, hvor jeg blev nødt til at tage en anden trøje på, fordi jeg jo var manager for en anden klub, slutter Mourinho af med et smil. 

ZLATAN, Mkhitaryan, Rooney, Martial… Oplev de store stjerner LIVE! Få hjælp til den ultimative rejse her

Bliv klar til den nye sæson – Få Uniteds kampe direkte ind i din kalender her

Forrige artikel

Joe Rothwell skifter til Oxford United

Næste artikel

Nyt job til Giggs

ANNONCE