Rashford opretter bogklub for udsatte børn

Marcus Rashford har i dag annonceret, at han i samarbejde med forlaget Macmillan Children’s Books opretter en bogklub for at fremme læsefærdigheder hos børn fra alle sociale lag.

Uniteds nummer 10 har flere gange vist, at han har hjertet det rette sted – og han har tilsyneladende ikke tænkt sig at stoppe foreløbigt. Rashford annoncerer nemlig i dag, at han i samarbejde med Macmillan Children’s Books (MCB) opretter en bogklub med det formål at fremme læsefærdigheder hos børn.

Ifølge MCB er det primære mål med bogklubben at sørge for at få bøger i hænderne på børn fra udsatte hjem. Fokusset på dette segment er ikke tilfældigt, men er til gengæld inspireret i Marcus Rashfords egen opvækst, hvor bøger ikke var første punkt på indkøbssedlen.

– Jeg begyndte først at læse, da jeg var 17 år gammel. Det ændrede min synsvinkel og mentalitet fuldstændig. Jeg ville ønske jeg havde muligheden for at læse mere, da jeg var barn, men bøger var aldrig noget, vi kunne budgettere med, når der også skulle mad på bordet.

For den nyligt udnævnte MBE er distraktionen fra omverdenen, som i nogle tilfælde kan være præget af fattigdom og generelt strenge kår, som læsning kan tilbyde, noget af det, han håber at kunne tilbyde med oprettelsen af bogklubben.

– Der har været tider, hvor eskapismen ved læsning, virkelig kunne have hjulpet mig. Den eskapisme skal alle have muligheden for. Ikke kun dem, der har råd.

Samarbejdets første udgivelse får titlen ‘YOU ARE A CHAMPION: Unlock Your Potential, Find Your Voice And Be The BEST You Can Be’. Hvert kapitel vil blive indledt med en anekdote fra Rashfords eget liv og kommer til at behandle emner som vigtigheden af uddannelse, positiv mentalitet, kulturforståelse og kvindelige rollemodeller.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Garner nød at lære af Fernandes og Pogba

Næste artikel

Det brasilianske fodboldforbund bekræfter: Telles er spilleklar

ANNONCE