Referat: Rooney tæt på at koste sejr

En dum udvisning til Wayne Rooney satte Manchester United under voldsomt pres. Men alligevel blev det til 2-1 sejr over West Ham.

Manchester United lagde igen offensivt ud. Allerede efter et halvandet minut var et frispark fra Wayne Rooney tæt på at ramme Falcao lige foran målet, hvilket blot var en advarsel til West Ham om hvad der ville komme bagefter.

Bare 4 minutter efter blev Uniteds trussel nemlig til alvor da Rafael snuppede bolden på højrekanten, spænder op imod West Hams mål og med et indlæg rammer Wayne Rooney der næsten ubesværet sender bolden i nettet.

Louis van Gaal havde givet debut til både Paddy McNair og Luke Shaw i forsvaret, men i starten af kampen så var der ikke det store for hjemmeholdets defensiv at bekymre sig om. Det mest drejede sig om hvornår en øgning af føringen kunne blive til en realitet.

Efter 22 minutters spil fik Robin van Persie så endelig øget føringen til 2-0 da Herrera fik erobret bolden på midten af banen og via Falcao får Robin van Persie efterfølgende sendt bolden i nettet til 2-0.

Efter 35 minutters spil fik West Ham endelig sat Manchester United under pres og efter 36 minutters spil får United ikke ekspederet bolden ud efter et hjørnespark, hvilket bliver straffet af West Ham der reducerer til 2-1 på mål af Diafra Sakho.

En klassisk situation, som vi desværre kender alt for meget til i denne sæson. Manchester United var igen ramt på deres selvtillid nede bagi, og det udnyttede West Ham til at tage mere kontrol over kampen og jagte udligningen.

Men mere var der ikke i første halvleg og de to hold gik til pause.

Efter næsten en times spil vinder frustrationen indpas hos Wayne Rooney, der sparker ud efter Stewart Downing på midten af West Hams banehalvdel. Virkelig dumt.

Ander Herrera så også ud til at stå for endnu en tilføjelse til klubbens efterhånden lange skadesliste da han måtte humpe ud efter 74 minutter.
Forinden var også Falcao skiftet ud. Dog synes denne at være mere taktisk betonet eftersom Darren Fletcher kom ind for at tilføre lidt flere defensive kræfter efter Rooneys udvisning.

Set over hele kampen, så mindede den på mange måder om Leicester-kampen. Manchester United lagde godt fra start og med 2-0 efter bare 20 minutter, så havde de fleste fans vel håbet på en storsejr.
Men istedet kom reduceringen, og Wayne Rooney hjalp ikke på det i anden halvleg med sin helt korrekte udvisning.

West Ham pressede endnu mere på i slutningen af anden halvleg, hvor Manchester United igen og igen viste svagheder defensivt og klart var i undertal uden Wayne Rooney.
Få minutter før tid fik West Ham da også udlignet, men heldigvis for Manchester United blev målet annulleret for offside.

I forsvaret viste Paddy McNair flere kvaliteter i sin debut, men der mangler tydeligt en lederskikkelse i forsvaret. Ikke mindst i de pressede situationer i anden halvleg, hvor West Ham flere gange var tæt på.

I overtiden blev Angel di Maria skiftet ud til fordel for dagens tredje debutant, Tom Thorpe.

Mere blev det ikke til på Old Trafford. Der blev jublet, men også bidt negle. I det mindste kan vi glæde os over at vi nu ligger over Liverpool i Premier League-tabellen.