Reservespækket United-hold spillede sig videre i FA Cuppen

I en rodet kamp, hvor fansenens vokal på lægterne var den største oplevelse, blev Reading besejret 2-0. Juan Mata og Romelu Lukaku stod for scoringerne.

Ole Gunnar Solskjær tog sin femte sejr ud af fem mulige, da Reading blev ekspederet ud af FA Cuppen i tredje runde af turneingen. Dermed lever drømmen om et trofæ i nordmandens halve sæson som midlertidig manager.

Bundproppen fra Championship vandt både skudstatistikken og kampen om boldbesiddelse, men alligevel virkede hjemmeholdets sejr aldrig for alvor til at være i fare.

Helt som forventet, havde Manchester Uniteds norske manager rystet posen og givet chancen til nogle af de spillere, der ikke har fået mange minutter på det seneste. Det betød blandt andet, at Sergio Romero vogtede buret, at Fred, Andreas Pereira og Scott McTominay dannede midtbanetrio, og Alexis Sanchez og Romelu Lukaku startede oppe foran. Specielt de to sidstnævnte slap godt fra deres præstation.

James Garner og Tahith Chong var med på bænken, men der var ikke, som det ellers var forventet, blevet plads til Mason Greenwood.

Fra første fløjt lignede Manchester United mere et hold, der ikke var helt vant til at spille sammen, end de lignede et hold, der kommer med fire sejre i ryggen. Midtbanen med to brasilianere og en skotte havde svært ved at sætte sig på kampen. Til gengæld var sejrsformen og optimismen mærkbar blandt hjemmepublikummet, der sang mere og højere, end de længe har gjort. Specielt den nye fortolkning af Stone Roses’ ”Waterfall” blev luftet.

Og det gjorde Juan Mata også. Den lille spanier blev sparket ned i feltet efter 22 minutter, hvorefter han så selv sparkede bolden i kassen fra 11-meterpletten. Straffesparket blev dømt efter to minutters VAR-votering fra dommeren, og det gjorde, at der var lagt godt med tid til da første halvleg rundede 45 minutter. Den tillægstid udnyttede Alexis Sanchez og Romelu Lukaku på fineste vis. Chileneren lagde en perfekt aflevering til angriberen, der lavede et tilsvarende perfekt løb. Han fik lige akkurat prikket den forbi den fremadstormende finske Reading-målmand og sparkede den sikkert i kassen. 2-0 og Lukaku banker efterhånden på for en startplads i Premier League.

På det her tidspunkt virkede det som om, at kampen var slut. Men Reading havde stor ære i anden halvleg, hvor de faktisk havde fortjent at komme på tavlen. Sergio Romero afværgede forsøgene, der kom, og selvom de endte på 60 procent boldbesiddelse for hele kampen og 13 skud mod mål, var de aldrig tæt på at lave en FA Cup-sensation på Old Trafford.

Manchester United var til gengæld heller ikke tæt på en storsejr –Tahtih Chong fik debut, men lavede flere dårlige end gode ting, og indskiftede Marcus Rashford kom frem til en-mod-en med Jaakkola i Reading-målet, som han dog desværre løb helt til baglinjen, hvor han så skvattede i bolden. Situationen fremtvang et grin hos den formstærke englænder, og Ole Gunnar Solskjær sad også og smilede stort på bænken ved kampens afslutning, mens fansene sang ufortrødent videre.

En stille, men dejlig dag på kontoret, hvor det mest ærgerlige var, at Alexis Sanchez humpede fra banen med en skade.

Nu drager truppen til Dubai, hvor de skal varme op til næste uges storkamp mod Tottenham.