Ronaldinho og Barcelona fik en lærestreg

Manchester United afsluttede deres USA tour med endnu en sejr og de fik derfor fuldt udbytte af deres 4 kampe på touren.

Nattens kamp var der set frem til, ikke mindst af pressen, som var klar til at følge Ronaldinhos anden kamp i Barcelona trøjen imod det hold, som han ellers var på vej til.
Men Barcelona kunne ikke holde ved, da United toget kom forbi.

Kampen startede ellers bedst for FC Barcelona, da de var ved at give United en chokstart, da Patrick Kluivert straffede en forsvarsfejl af Rio Ferdinand og var alene mod Tim Howard, som startede i United målet for anden kamp i træk.
Men på trods af kampens kun 30 sekunder, så var Howard varm med det samme og reddede smukt forsøget fra den hollandske angriber.

Foruden Howard havde hele forsvarskæden fået genvalg, mens Darren Fletcher fik hans første plads i startopstillingen i USA, hvor han sammen med Ryan Giggs, Roy Keane og Nicky Butt dannede midtbanen, mens Sir Alex valgte og hvile Ruud Van Nistelrooy og istedet startede med Diego Forlan og Paul Scholes i angrebet.

Det var FC Barcelona som kom bedst fra start, hvor United derimod virkede ngoet nervøse og især var meget opmærksomme på FC Barcelonas frygtsomme angreb som bestod af Javier Saviola, Ronaldinho og Patrick Kluivert.

Efter flere nærgående forsøg fra den katalanske storklub fikKluivert endelig hul på bylden, da han kunne heade bolden ind fra et indlæg af, ja, selvfølgelig Ronaldinho, som fra starten fik sin popularitet at vide hos United tilskuerne ved de store pibekoncerter han fik ved hver boldberøring.
Tim Howard var chanceløs i målet og United var dermed for første gang bagud på USA touren.

Men Diego Forlan ville det anderledes, bare få minutter efter blev han spillet fri, men måtte desværre se bolden ryge få centimeter over overliggeren.

Men Diego er ikke en der lige mister selvtilliden med det samme og viste sin store mentale styrke, da han i det 26. minut fik scoret i 4. mål i 4 kampe til 1-1.
Forlan stod helt umarkeret på et indlæg fra Ryan Giggs, og kunne ved knæhøjde heade bolden ind i katalanernes mål.

Derefter stod der United på det meste, men det hindrede ikke Barceona med at bidrage med sin del til chancer.
På trods af det frygtindgydende angreb hos FC Barcelona, så havde de ikke en Diego Forlan i angrebet, hvilket United derimod havde og det udnyttede Nicky Butt, da han i det 37. minut skød et indlæg ind til Forlan, som kunne sparke den ind til United føring.

Det blev samtidig halvlegsresultatet og Ronaldinho kunne være glad for, at han slap uden de store skrammer på trods af flere hårde tacklinger fra især Phil Neville.
Brasillieneren blev nemlig skiftet ud i pausen til fordel for den tidligere Arsenal spiller Marc Overmars.
Samtidig kom FC Barcelonas unge nyindkøb, den bare 19-årige wing Ricardo Quaresma ind.

Diego Forlan der havde scoret 2 gange i kampen fik ikke lov til at fuldføre sit hat-trick, eftersom han blev skiftet ud i det 52. minut istedet for målmaskinen Ruud Van Nistelrooy.
Samtidig kom David Bellion ind for Darren Fletcher, som fik klap på skulderen af både Nicky Butt og Roy Keane på vej ud.
En flot kamp af den unge højrewing.

Få minutter efter udskiftningen var United under pres, hvilket medførte et frispark få meter udenfor feltet, som Overmars eksekverede, men Tim Howard var fænomenal i Uniteds mål og reddede bolden med en klasse redning.

Gennem 2. halvleg havde Quinton Fortune fået mere at se til, eftersom Quaresma var rykket ud på højrekanten, men på trods af Fortunes uerfarenhed i forsvaret, så fik sydafrikaneren hurtig tæmmet det unge portugesiske talent.

I gennem anden halvleg viste begge hold stor angrebsgejst, men var ikke skarpe i afslutningerne, indtil Ruud Van Nistelrooy 5 minutter før tid tacklede bolden fra en Barcelona forsvarsspiller og dribler forbi målmanden og med Nistelrooys målnæse er der kun en vej og det er i nettet.
Dermed var kampen for alvor lukket og United sikrede sig den 4. sejr ud af 4 mulige på deres USA tour.

Sir Alex Ferguson kan være godt tilfreds med sit holds indsats på touren, som nu er slut.
Holdet tager senere idag direkte fra Philadelphia, hvor kampen markederede åbingen af det nye stadion Lincoln Financial Field, til Portugal, hvor United på onsdag møder samarbejdsklubben Sporting Lissabon.

Der vil på OldTrafford.dk komme nærmere information om onsdagens kamp.

Manchester United 3-1 FC Barcelona (2-1)
0-1 10″ Patrick Kluivert
1-1 26″ Diego Forlan
2-1 37″ Diego Forlan
3-1 84″ Ruud Van Nistelrooy

Startopstillingerne

Forrige artikel

Startopstillingerne til United-Barcelona

Næste artikel

Ferguson tilfreds med Howard

ANNONCE