RvP i krisemøde med landstræner

Robin van Persie har haft en kammeratlig samtale med landstræner Guus Hiddink, efter Holland har fået en elendig start på EM-kvalifikationen.

To nederlag i tre kampe og interne spændinger i truppen er indtil videre status for VM-bronzevinderne i kvalifikationen til EM i 2016. 

Det fik for et par dage siden den hollandske landstræner Guus Hiddink til at rejse til Manchester for at have en alvorssnak med sin anfører, Robin van Persie. 

– Det var en god, åben og ærlig samtale. Det var en kritisk snak, men det var nødvendigt. Jeg kunne forstå, at Hiddink også vil tale med nogle af de andre gutter, siger van Persie til Algemeen Dagblad.

Indtil videre har Holland blot formået at slå Kazakhstan, mens man er blevet sat på plads af Island og Tjekkiet.

Og spillet har været milevidt fra de præstationer, der sendte et undertippet hollandsk mandskab med Louis van Gaal i spidsen hele vejen til semifinalen i Brasilien.   

– Træneren viste mig, hvad han ville have skulle gøres anderledes og bedre. Han viste et kæmpe engagement. Han var skarp, ind i mellem hård, også over for mig. Men sådan bør det også være, siger 31-årige van Persie. 

Foruden en ringe pointhøst har den hollandske trup været ramt af personligt fnidder. 

Således var det tydeligt, at van Persie og Schalke-angriberen Klaas-Jan Huntelaar havde en række sammenstød i kampen mod Kazakhstan. 

Det er langt fra første gang, at Huntelaar har gjort sig upopulær på landsholdet. Alligevel mener van Persie, at de skulle have håndteret situationen anderledes. 

– Vi er begge vindertyper, og vi har stor respekt for hinanden som fodboldspillere. Måske skulle vi have håndteret sådan en situation på en smartere måde. Men det skete i kampens hede, forklarer van Persie. 

Holland møder næste gang Letland, før de skal spille mod Mexico i en venskabskamp. 

Forrige artikel

Moyes i forbindelse med Sociedad

Næste artikel

United-chilener vil blive i Kroatien

ANNONCE