Sejr for engelske fodboldfans: Regeringen godkender uafhængig regulator

Den engelske regering støtter forslaget om en uafhængig regulator af fodboldspillet.

Der er en stor skalp på vej til fans på tværs af engelske klubber, der har slået ring om deres interesser og krævet en uafhængig instans i spillet.

Den britiske regering har nemlig godkendt forslaget om en instans, der ifølge The Athletic blandt andet betyder en ny “integrity test,” som bliver en forbedret test af potentielle nye ejere af fodboldklubber.

Derudover får instansen også mulighed for at overvåge klubbernes finanser, pengestrømme og muligvis også forbedrede muligheder for omfordeling af penge.

Regeringen fortæller også, at den vil kigge på at give fansene større roller i klubbernes gang, og her er “shadow boards” nævnt som en mulighed.

Engelske fodboldfans har længe efterlyst mere indflydelse på fodboldspillet i deres eget land, men det var især efter den kuldsejlede udbryderliga sidste år, at deres ønske fik vind i sejlene.

Her var det de største klubbers ejere – med Uniteds og Liverpool i spidsen – der uden nogen kontakt til andre interesser end egne, var ved at hive klubber ud af det engelske ligastystem.

Den nye uafhængige instans vil på plads i 2024.

Køb din trøje hos Unisport, så støtter du OldTrafford.dk. Handler du hos Unisport.dk gennem linket, så støtter du OldTrafford.dk.

Total
7
Shares
Forrige artikel
Dan Ashworth

Athletic: United havde ny Newcastle-direktør i kikkerten

Næste artikel

Williams vil erobre Uniteds venstreback

Relaterede artikler
Gå til siden

Engelsk trio tilbage i træning

De tre englændere Luke Shaw, Jadon Sancho og Marcus Rashford er tilbage i træning efter pause på sidelinjen.
ANNONCE
Total
7
Share