Selvmål sikrede de tre point

Der var ingen Poznan-jubel hos Sunderlands fans i dag, da United kunne rejse hjem fra Nordengland med de tre point.

Sidste sæsons afslutning skulle revanceres i dag, da United gæstede det Stadium of Light i Sunderland. Godt nok vandt United også kampen sidste år i sidste spillerunde, men da City samtidig også vandt, røg mesterskabet altså. Til stor jubel for Sunderlands fans.

I dag fik de dog ikke meget at juble over, og the Black Cats skal i den resterende del af sæsonen indstille sig på, at der skal kæmpes for overlevelse i Premier League.

Sir Alex Ferguson havde valgt at give muligheden fra start til en række spillere, der normalt ikke er blandt de udvalgte 11 fra start. Flere skulle spares efter landskampene i den forgangne uge, ligesom FA Cup-omkampen mod Chelsea på mandag, nok også har været i baghovedet hos Sir Alex.

Kampen blev fejret på særlig vis i København på Den Glade Gris, hvor engelske Pete Boyle var hentet ind som forsanger for den større forsamling United-fans der så kampen her. Boyle skuffede ikke, og stemningen var glimrende undervejs. Ligesom Uniteds udebanefans i Sunderland endnu engang viste sig frem fra bedste side, ved at brage igennem og overdøve hjemmeholdets tilskuere.

Bramble med selvmål

Hjemmeholdet startede kampen som lyn og torden, hvor de første fem minutters tid stod på intenst pres på United. Dog var Sunderland ikke i nærheden af at få udbytte af det høje pres der blev lagt.

Efterhånden kom United bedre med i opgøret, Alexander Büttner leverede kampen igennem en fornem præstation på venstrekanten. Selv om han som udgangspunkt var venstreback, var den hollandske back ofte at finde omkring Sunderlands felt. Büttner var endda tæt på at komme på scoringstavlen, da han på fornem vis tacklede sig igennem Sunderlands back-kæde.

Godt halvvejs igennem første halvleg fik United så bragt sig i front. Robin van Persie fik trykket godt af, og via Titus Bramble røg bolden i nettet bag en chanceløs Mignolet i Sunderlands mål.

Eneste minus i første halvleg var, da Rafael måtte lade sig udskifte kort efter scoringen. Det kunne godt ligne en skade i lysken eller låret for Rafael, der dermed er yderst tvivlsom til mandagens brag mod Chelsea. Chris Smalling leverede dog en ganske udemærket præstation resten af kampen som højreback.

Sunderland med godt pres

Anden halvleg stod på en del boldbesiddelse for hjemmeholdet, der dog aldrig formåede for alvor at true David de Gea i United-målet. Spanieren har nu holdt nullet i de seneste 600 minutter i Premier League.

Anført af en Martin O’Neil på sidelinjen, der i bedste Ulrik Wilbek-stil hoppede og dansede rundt i det tekniske felt, kom der liv i både hjemmehold og tilskuerne på Stadium of Light. Men trods masser af spil, fik Sunderland aldrig skabt de store åbne målchancer. De fleste afslutninger blev sendt godt rundt ud til publikum.

Største drama i anden halvleg opstod, da kaptajn Nemanja Vidic knaldede hovedet sammen med de Gea, da denne var ude og bokse fint væk. Lindegaard blev sendt til opvarmning, men kunne efter lidt behandling af de Gea sætte sig roligt på bænken og tage handskerne af igen.

I sidste minut havde van Persie muligheden for at fordoble sejren, men hollænderen fik ikke sendt bolden i nettet i dag. Kæmpe afbrænder, som dog i sidste ende ikke kostede noget.

18 points clear

Selv om Ferguson havde valgt at spare profiler som Ferdinand, Evra, Giggs og Rooney, så leverede United den præstation der var forventet. Uden at gøre det prangende, gjorde United arbejdet, fik lukket munden på Sunderlands fans, udbyggede føringen i toppen, og er et skridt nærmere titel nummer 20.

Ros til Büttner og Kagawa. De to nye leverede en glimrende præstation. Kagawa var med i flere gode ting i første halvleg, hvor han med sin teknik og overblik så ud til at nyde rollen lige bagved van Persie i front. I anden halvleg havde han lidt sværere arbejdsvilkår, da kampen skiftede karakter og blev mere fysisk betonet. Også ros til forsvaret og Carrick, der nok engang var solid og stærk i dag.

United er dermed 18 point foran City i toppen af Premier League. De blå fra Manchester møder senere Newcastle hjemme.

Med sejren i dag, er United stadig på kurs mod at slå Chelsea rekordhøst i Premier League, hvor de under Mourinho fik hentet 95 point. Samtidig blev United også første hold der hentede 25 sejre i de første 30 kampe. Fremragende af et hold, som inden sæsonen af såkaldte eksperter blev vurderet for tyndt.

Sunderland 0 – 1 United

David de Gea
Rafael – Nemanja Vidic – Chris Smalling – Alexander Büttner
Antonio Valencia – Michael Carrick – Anderson – Ashley Young
Shinji Kagawa
Robin van Persie

Bænken:
Anders Lindegaard, Jonny Evans, Patrice Evra, Nani, Nick Powell, Tom Cleverley, Danny Welbeck.

Udskiftninger:
32′ Evans ind, Rafael ud.
78′ Welbeck ind, Kagawa ud.
84′ Cleverley ind, Anderson ud.

Målscorere:
27′ 0-1 Titus Bramble (selvmål), assist Robin van Persie.
 

Forrige artikel

Startopstillingen mod Sunderland

Næste artikel

RvP: Det var mit mål

ANNONCE